Přejít na obsah

PRIM sport III a IV fotografie, popisy, vychytávky, zvlášnosti, atd.


Doporučené příspěvky

  • po měsících...

Jsouc uživatel, nikoli sběratel, bych se rád poučil. Prim Sport se považují za dobré do kdy a proč? Tedy podle citací ve vláknu chápu, že asi Elten nakupovala díély a snad i čínské, ale rád bych věděl od kdy a jak to rozeznat. Mám sport II někdy sz 80 let, dostal jsem je kako kluk. Později jsem z Aukra sehnal jiné, u kterých jsem chtěl vyměnit ciferník a hodinář prohlásil, že čínu mi tam nenamontuje. Rád bych je dal do pořádku aniž bych nadělal moc škody, v podstatě mi jde o kvalitu svítícího číselníku, chci je nosit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do hodinek sport 2 se dávalo pár druhů strojků od kal.68, automatické Miyoty až po čínský ZJS viz. odkaz https://aukro.cz/velmi-vzacne-prim-sport-2-se-strojkem-zjs-top-stav-remen-c-262-6966105900.   Někdy se to dá zjistit dle fontu na datumovem věnci. Teď záleží jaký druh strojku máš ve svých sportech 2 ? Pokud " klasiku" teda kal . 68 máš vyhráno páč tento strojek se dá sehnat poměrně snadno. Strojky ZJS jsou vzácné a dost nespolehlivé a proto se moc nedoporučuje je nosit,páč díky či strojek se shání blbě, takže jsou tak do vitrínky. Pokud máš automatické sporty s Miyotou či kal. 69 či 96 ( nejsem si jistě,zda se používaly oba druhy) ,tak se díly také dají sehnat. Stačí tak ? Pro příště dej fotku tvého strojku a odpovím ti více konkrétně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, to co jsi vyfotil jsou originál strojky nejrozšířenějších typu 68... Dokonce ty v levo s nápisem uvnitř hodinek budou asi po servisu. Byla v nich voda, měnila se korunka, nějaký kolo. Vypadají v celku slušně a pokud jdou sleduj jak přesně a pokud budou v pohodě nechej je tak. Ty druhé jsou v trochu horším kosmetickém stavu, nemají origo ručky. Ty by měli být niklované a mají ošoupanou korunku. Oboje mají rozbité sklíčko, tudíž do vody bych s něma nechodil. Nosit se ale dají pokud jdou oboje. Jde o to, co s něma zamýšlíš do budoucna. V servisech díly ubývají a v Eltonu renovace stojí jeden dělnickej plat. Většinou to dopadne tak, že tam nějakej neumětel narve díly z Číny a nebo Polska, čímž z toho udělá paskvil a stojí to za prd. Sice to někomu nevadí a nosí je, ale na chlubeni zde na fóru to pak už není 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím ještě jednou. Rád bych doplnil svou odpověď a to tak, že jsem byl upozorněn kolegou Veldou na to, že v prvních primkách z leva s kovovým páskem je ciferník z parexa. To je náhražka z číny nebo polska. Podle toho bych tedy sázel i na vyměněné ručky taky parexo, vzhledem k přítomnosti vody v hodinkách. Díval jsem se na to jen z mobilu bez brýlí a tak jsem to přehlédl. Omlouvám se. Vzhledem ke stavu obou pouzder, bych to nějak neřešil. Pokud by jsi sehnal pěkné pouzdro s dobrým sklem, pak bych vyměnil ciferník za origo z těch druhých a nosil. Vyhýbal bych se ale vodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém je právě že nejdou. Ty s páskem šly, nosil jsem je. Pak jednou ráno hodinky stojí a korunka se protáčí. Zkusil jsem tu hledat hodináře, který by je opravil za přijatelnou cenu, jenže z Prahy se neozval nikdo. Elton jak říkáš je předražený, tak zvažuju buď koupit na Aukru PS III, nebo zjistit, kam se přesunul hodinář co působil v zlatnictví Janka na Florenci, ten byl podle tohodle fóra dobrý. Co z toho je rozumnější řešení?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, gunhead napsal:

Automaty to nejsou, zkusil jsem nafotit co šlo. Ty vpravo jsem dal synkovy a jsou v chodu, netroufl jsem si je rozšroubovat.  Rád bych dal spravit jedny z nich, nebo je rozumnější shánět na Aukru jiné, případně PSIII?  Pokud bys mi poradil, byl bych rád.

PSII_front.jpg

PSII_back.jpg

PSII_strojek.jpg

Začal bych tím, že to jsou PS2.1. 

Hodinky už neopravuji - oči, ale opravu bych ti zařídil. 

SZ

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 4. 6. 2022 v 11:47, skodna napsal:

Zdravím ještě jednou. Rád bych doplnil svou odpověď a to tak, že jsem byl upozorněn kolegou Veldou na to, že v prvních primkách z leva s kovovým páskem je ciferník z parexa. To je náhražka z číny nebo polska. Podle toho bych tedy sázel i na vyměněné ručky taky parexo, 

Děkuju za upozornění. Jak se rozezná originál od parexa a je velký rozdíl v kvalitě?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau, pozná se to podle písmene M v nápisu Prim. M nemá u náhražky prostřední špičku dotaženou až dolů jako originál, ale končí v polovině výšky písmene. Jinak s kvalitou provedení nemám zkušenosti, to musí posoudit místní odborníci. Jinak pokud by jsi chtěl měnit pouzdro, tak zde bude pasovat pouze z tohoto typu PS 2.1. Pouzdra pozdější výroby tzv. HUMBERTA, nemají armovaci kroužek s indexama, a nemají tím pádem vytvořený zámek armováku proti pootočení, aby indexy seděly s cifernikem. Jo abych nezapomněl,tvuj problém v nefunkčnost je pravděpodobně prasklé pero v pérovniku, proto se ti protáčí korunka. Nic velkého na opravu. 

Upraveno uživatelem skodna
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
V 23. 12. 2012 v 17:22, Petr_P napsal:

Druhý katalog společnosti PRIM s.r.o. byl pro období 1999-2000.

 

Zejména modely s WR 100 m a WR 200 m jsou věci dnes nevídané.

 

post-9612-010483500 1356279652.jpg

 

post-9612-095688500 1356279659.jpg

 

post-9612-095470300 1356279669.jpg

 

post-9612-066798300 1356279679.jpg

 

post-9612-034789900 1356279688.jpg

 

post-9612-035359400 1356279699.jpg

Ahoj. Pomohl by mi někdo více identifikovat tento kousek? Mají navíc na ciferníku SPORT a určitě mají jinou vteřinovku oproti těm v katalogu. Díky

received_370551592009621.jpeg

Upraveno uživatelem RivieraKid
Překlep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 48 minutami, Honza.manta napsal:

Nemohu si pomoci, ale tohle na mne působí jako MPM.

Omlouvám se za neznalost, nejsem "primkař", ale tím je myšleno Čína kopie (levej prim)? 🙂 Hodinky nejsou moje... Ještě přidáme dvě fotky pro jistotu. Strojek se tváří jako Miyota.

received_1122538778707755.jpeg

received_663672782627465.jpeg

Upraveno uživatelem RivieraKid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...