Přejít na obsah

Identifikace kapesních hodinek a strojků


jm.nitro

Doporučené příspěvky

  • po měsících...
  • Odpovědi 499
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dobrý den, rád bych se také připojil s prosbou o názor na tříplášťové hodinky, které jsou z pozůstalosti po mém dědovi. Údajně je dostal od svého dědy, vždycky se o říkalo, že jsou velmi staré, hodnotné a ze zlata. Jako zlato mi to rozhodně nepřipadá, spíš jako mosaz. Na plášti je lasturový motiv, případá mi takový secesní. Mají keramický ciferník a na něm stojí The Vigilant Watch. Na víčku strojku je napsáno PRINCIPAL 90458, na strojku krom The Vigilant Watch číslo 380690. Hledal jsem punc, ale nenašel. Na krytu zad je akorát velmi drobným vyryto F24/243 a ještě menším pak A174* - to poslední už kvůli oxidaci nejde přečíst. Strojek je funční, chybí ale sklíčko, jedna ručička a zapínání pláště už moc dobře nedrží. Setkal se někdo už touhle značkou? Je možné tyhle cibule nějak datovat? Mají nějakou hodnotu, teda krom, té rodiné, pro mě :-) Má cenu je nechat restaurovat, nebo se jedná o relativně běžné "no name" hodinky, třeba z první republiky? Rád bych o nich vědel víc. 

post-36820-0-87360500-1412878239_thumb.jpg

post-36820-0-21654700-1412878244_thumb.jpg

post-36820-0-51447900-1412878248_thumb.jpg

post-36820-0-78355800-1412878372_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš hezké hodinky. A jestli k tomu můžu něco říct, tak jestli máš opravdu zájem se o nich něco dovědět, tak pro to zkus i sám něco udělat. Mě osobně moc netěší jen něco od někoho pasivně očekávat, já mám vždy nejlepší pocit, když se o něco sám nějak zasloužím. Pozorovací talent máš, máš i přístup na internet, to je vynikající zdroj všech myslitelných informací. Zkus tedy zapátrat a chvíli hledat. Určitě o nich něco najdeš, určitě při hledání narazíš i na něco z těch informací, o které sis přišel říct. No a pak se tu zase stav, rádi si s tebou o tvých hodinkách popovídáme a můžeme probrat i to, co jsi zjistil. I my se rádi dovíme něco nového a na oplátku tu třeba někdo bude mít nějakou pro tebe zajímavou informaci pro doplnění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu, maš pravdu, omlouvám se :-) v hodinkách se bohužel nevyznám, tak potřebuju trochu nakopnout. On internet je výborný nástroj ale taky oceán plný z 99,99 % v tomhle nerelevantních informací. Pochopitelně jsem googlil co se dalo, ale ono je v těhle specifických věcech velmi důležité vědět co hledat a kde hledat. Zadávat ony hesla a čísla z šasí a strojku do google někdy nestačí. Proto, jak sem psal, rád bych aspoň to nakopnutí, správným směrem. Přece jenom, člověk co se trochu vyzná, ty hodinky vidí jinak :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netřeba se omlouvat. To já jen že značka Vigilant je právě velice běžná a v podstatě ji nejde nenajít :)

 

Ed: Teď jsem to asi neřekl úplně dobře. Dá se najít mnoho hodinek téhle značky (většinou prodávaných) a od toho se odpíchnout při sběru informací. O značce samotné už se toho moc najít nedá.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, jedná se asi o jednoho ze Švýcarských výrobců, co se na přelomu století vezli na zájmu o americké "lovecké" kapesní hodinky. Na to, jak je značka "The Vigilant Watch" či "The Vigilant" nebo "Vigilant Swiss" na aukcích relativně rozšířená, konkrétní info opravdu, nic, vůbec nic. Googlit Vigilant watch, ve smyslu hodinek, což mimojiné znamená i "bdělá hlídka" je jako hledat jehlu v kupce sena :-) jedná se tedy asi o běžnou sériovou výrobu, čísla strojků těhle švýcarských "kopírek" prý nemají nějaký řád a moc z nich rozklíčovat nejde. V Typech strojků se nevyznám, z toho hodinky nedatuji, ale vzhledem k secesnímu zdobení, anglickým názvům, písmu a asi i ranné dlouhé formě názvu značky bych tipoval někde před nebo kolem první světové války. Punc jsem nikde nevypátral, jsou tedy určitě mosazné, bohužel. Sběratelská hodnota asi opravdu nic moc. Ale rád bych je nechal opravit. Našel sem na netu spoustu opravářství... Zkušenosti s nima ale nemám. Máte nějaké doporučení? Děkuju :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobré informace a v podstatě není co dodat. Snad jen, že hunter watch neznamená lovecké hodinky, takhle pro nás zvláštně v anglicky mluvících zemích označují tříplášťové hodinky.

 

V sekci Opravy a servis najdeš vlákno doporučených hodinářů, taky nahoře na liště je Adresář hodinářů, jistě ti někdo padne do oka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příjemný den přátelé

Dnes se mi dostali do rukou krásné Helvetie od dědečka, které jsou dědičné.
Při bližším zkoumání jelikož jsem tu od Vás na žádné vlákno ani zmíňku nijak nenarazil.

Došel jsem tak nějak dle fotek na internetu k závěru, že by měli být z roku 1900 ( SN- ještě hledám, tak doufám, že se nepletu a SN číslo je jen na plášti ve znění 3645947 ). A poté dohledáno takové malé seznamovací okénko s touto značkou http://penroseantiques.wordpress.com/2013/07/14/the-helvetia-watch-by-morgan-denyer-penrose-antiques-ltd/

Tedy hodinky jsou oproti mým stávajícím kouskům ze sbírku ultra tenké, a také lehké. Což bylo asi příjemné při nošení . A mě zaujalo 

Tím to bych si ještě dovolil poprosit členy o nějaké doplňující informace k této značce. Byl bych opravdu rád :) Děkuji


Jinak omluvte fottoo, je to focené jen z mobilu u okna a na rychlo... příště nahradím/doplním lepšíma  :0)

 

post-35752-0-14985800-1413620984_thumb.jpg

post-35752-0-76843500-1413621037_thumb.jpg

post-35752-0-38347000-1413621133_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky máš moc hezké a krásně zachovalé. Ale nejsou z roku 1900, spíš tak o 30 let mladší. Víc o nich nevím.

 

A nevydržím to a musím přidat malé upřesnění (obecně, pro všechny). Hodinky (Helvetie, holky, ženy,...) by měly být, dostaly se mi do ruky, a podobně. Z měkkého i mě úplně bolí oči, když to čtu. Jinde bych to asi neřešil, ale zrovna na fóru jen a jen o hodinkách je to jako kladívkem do palce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ co vím, tak praděda je nosil svátečně a děda je neměl ani jednou vyndané z krabičky. Max tak při otírání prachu a otevřeny snad jen 3x ... Tudíž podle toho taky odpovídá jejich stav ...

PS: Omluvuji se :0D .. menším nedopatřením se vloudila chybička ... Za to by mě babička jako učitelka ČJ přetrhla jak hada :D Ale klidně Ti ještě někde ze skříně vyhrabu ŽK a můžeš mi to oznámkovat   :0D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Skusim to aj tu, aj ked vlakno o nich je v opravnej sekcii. Dostali sa ku mne tieto pekne Candino vreckove hodinky. Bohuzial niesom schopny v domacich podmienkach otvorit "strojovnu", takze zatial len fotka exterieru.

 

Zaujali ma krasne tmavomodre rucicky, cifernik, vratane farby na indexoch je skoro dokonale zachovaly. Najprv som si myslel ze je to lumi-farba, ale nie, ked som sa na ne pozeral lupou, ide o nejaky trblietavy zlatisty nater cislic.

 

Kedze sa na nich pise Incabloc, predpokladam, ze su tym padom najskor z 30-tych rokov alebo mladsie.

 

Isli velmi pekne az v jeden moment pravdepodobne vypovedalo pero. Nemali ste uz niekto skusenost s takymito alebo podobnymi hodinkami? Chcel by som poradit z akeho obdobia cca su. A hlavne dufam, ze to prasknute pero dokaze hodinar vymenit.

 

(Ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek, zatial len mobilom, po statnici skusim nafotit nieco krajsie)

 

 

post-35474-0-54816600-1414348380_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Dobré odpoledne,

 

rád bych se Vás zeptal na nějaké informace o těchto hodinkách, které jsem našel doma po pradědovi, jak asi mohou být staré, jak je to se značkou Lanco a podobně. Stačí rámcově :)

Děkuji!

Je to svajciarska znacka hodiniek, presnejsie Langendorf Watch Company, je to skratka Lan... + Co... Vyrabali hodinky okolo sto rokov, od 70-tych rokov 19-teho do 70-tych rokov 20 storocia.

Co sa tyka tychto hodiniek, su to dvojplastove, asi 100 rokov stare hodinky, zo zaciatku 20-teho storocia. Maju 15 kamenov (tj. "fully jewelled") a kotvovy mechanizmus kroku (Ancre). Material plasta neviem z tych fotiek odhadnut, treba na vonkajsomplasti zvnutra hladat puncove znacky, ci tam niesu. Bohuzial maju velmi zdevastovany cifernik. Dal by sa vymenit za predpokladu ze najdete a kupite vrak rovnakych hodiniek ale so zachovanym cifernikom. Co sa tyka funkcie - ak ide a vy by ste ich chceli pouzivat, dajte ich najprv hodinarovi vycistit a naolejovat, inak sa mozu poskodit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny,

mám také dotaz k identifikaci kapesních hodinek. Jde o hodinky Tissot. Uvnitř jsou nápisy LOCLE a Cal. 40.5.

 

Mám je po dědovi, ale prakticky nic o nich nevím a nic relevantního se mi nedaří najít.

Zajímal by mě třeba rok výroby, kvalita provedení a také přibližná hodnota takovýchto hodinek. Sice je naplánuju prodávat, ale rád bych synovi o jednou k nim něco řekl :-)

 

 

Všem díky za případné informace.

 

Michal

post-37250-0-43015700-1417953372_thumb.jpg

post-37250-0-21515700-1417953373_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 O kalibri  Tisot 40.5 si mozes precitat tu : http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?00&ranfft&0&2uswk&Tissot_40_5

Ak nerozumies nemecky, stranka ma aj anglicku verziu.

Na otazky o cenach su miestni pardali dost alergicki, najlepsi prehlad ziskas, ked si na Aukre prejdes ukoncene akcie a najdes nejake analogie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A pro určení stáří bych já postupoval podobně. Do google bych zadal Tissot pocket watch, přepnul na obrázky a pátral po podobně vypadajích, jestli u nich pak nenajdu nějakou zmínku o stáří. Jsou to běžné hodinky, určitě bych na někde na nějakou zmínku o přibližném stáří (přesný rok se určit nedá) narazil. Už podle typu strojku, jak uvedl kolega odkaz, se dá odhadovat, že moc staré nejsou. Jinak jsou vzhledově docela zachovalé, asi moc používané nebyly. Kvalita takový střed, prostě průměr.

 

Ed: U setrvačka je asi výrobní číslo. Zadej do google Tissot serial number, najdeš databázi výrobních čísel a podle toho určíš přibližný rok rychleji.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...