Přejít na obsah

Zimní bunda


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V 21. 1. 2022 v 11:12, Dantechno napsal:

Kalhot mám taky pár : Kaipak, Vidda Pro ventilated, Barents Pro, Karl pro hydratic a Abisko Lite Trekking. Tam si hlavne u tech lehcich dovedu predstavit ze se dole rozmrskaji. Nekter maji zesilani v mistech kde se trou o sebe .. Ale stejne , kdyz mas pod nimi pohorky je to hodne namahane.

Nejvic asi pouzivam ty Viddy, ty jsou docela v cajku.

Pripadne muzu vsechny zipy nafotit u vsech modelu. Pokud to nekomu ulehci vyber :) 

Ja hlavne skoro cele leto travim v kratasoch Barents Pro. Dlhe Barents pro su OK, ale Abisko Lite mi asi akosi viac sedia (nielen strihom, ale aj ten stretch nieco spravi)…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Tomas_2002 napsal:

Fjallraven má většinu modelů bez ukončení s půlmetrovou rezervou 🙂

Hej, neviem ci vacsinu. Napr abisko lite trekking ma uplne ine zakoncenie, avsak vies kupit aj long verziu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 21. 1. 2022 v 11:51, Dantechno napsal:

Hele dost to střídám, v zimě ty Karl pro hydratic , který jsou kvůli tý nepromokavý vrstvě silnejší a teplejší. Asi nejčastěji ty Barents Pro. Mají dost kapes a materiál už je solidnější klasická G1000. Ty Vidda pro s ventilací jsou taky v pohodě možnost si otevřít boky je velký plus - já se potím jak prase jenom co trochu zrychlím. Kaipaky mi moc nesedí střihově , jsou nějaký užší přes prdel - kdyby neměli aspoň ty strečový části tak je ani nenosím. Je to divný protože mám všechny samozřejmě stejnou velikost.

To samý kraťasy FR, všechny mi sedí peckově jenom Abisko midsummer shorts jsou zase nějaký menší.

Jsem ty Karl Pro tedy ponosil a jsou tedy extrémně pohodlné, volnost pohybu je asi hlavní předností. Se spodkami se i dobře chovají v extrémním větru, ale jsou samozřejmě spíš mířené do teplejšího počasí. G1000 Silent je tedy obrovský magnet na bordel, jsem samý chlup, peří a kdoví co ještě, ale nejsou to gatě do kina. Dlouhé výdrži moc nedávám, je to přeci jenom Fjjalraven :D, ale jako dobrej hadr to je, to se musí nechat, když dají dva roky budu happy. To jenom reakce na ty gaťky, když už jsme je probírali, vím že jsme tu kvůli bundám kluci.

No tu LaSportivu Atlas jsem už protáhl řádně a tam opravdu není co vytknout, parádní hadr. Mají ji propracovanou do posledního detailu, neprofoukne ani boha, ještě mě v ní nebyla zima a co víc důležité, ještě jsem v ní ani pořádně nespotil, takže termoregulace prostě luxusní. Negativum se vždycky musí najít a tady bych možná vyzdvihl, že nová pouštěla švy dost peří, takže jsem vypadal po výšlapu jak vypelichané kuře, ale časem to přestalo, takže šlo hlavně asi o peří zažité do švů nebo já nevím. Ale za mě bunda velký palec nahoru 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ta tvoje bunda vypadá fajn 🙂

Ale když už jsme u těch "spodních bund", tak mě mile překvapili kalhoty Pinguin s membránou A.C.D., koupil jsem je minulou sezónu ve výprodeji snad za tisícovku a vždy mě v nepřízni podržely, teď naposled při půldenním lyžování v zmrzlém dešti a vysedávání na mokré lanovce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Vlákno o letních bundách jsem bohužel nenašel 😊

Poradíte prosím s výběrem lehké jarní/letní/podzimní nepromokavé (větruodolné) bundy pro mou drahou polovičku? Aby zároveň trošku vydržela a nerozthla se při letmém pohledu?

Využití jsou primárně procházky a výlety se psem a s 1,5 letým dítětem. Příležitostně do budoucna nějaké delší tůry a kempování. Ale nic hardcore.

Nutnost je alespoň pár kapes, kapuce a ideálně prodloužená zádová část, prostě ať má v suchu záda a ledviny i při častým pohybu, zohýbání, zvedání atd.

Předem děkuji za tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lehká, neprofoukavá, ale prodyšná, udrží mírný deštík. Tahám ji pátým rokem a pořád je stejná. Není tedy úplně nepromokavá, ale pokud bys chtěl opravdu nepromokavou, tak jedině se zátěrem nebo s membránou, ale to je cenově někde jinde, navíc bude špatně větrat.

https://www.nalehko.com/produkt/damsky-rab-borealis-jacket/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj,

prosím o radu znalce Fjallravenu. Uvažuji o koupi zimní bundy (nejradši peří), která by byla odolná vůči otěru. Každodenní nošení batohu na notebook + další věci. Líbí se mi i bundy od Pyrenex (jen e-shop) a Canada Goose (už dost drahé a není kde vyzkoušet velikost, nevím jak je to prakticky s odolností). Nechci bundu na módní přehlídku 🙂 Kdysi jsem měl wallensteyn a s ní jsem byl spokojený. Dřív byli na Václaváku a ve VanGraafu. 

Ještě jsem našel od Fjallravenu KEB TOURING DOWN JACKET a Skogso. Neudávají teplotní index tak nevím.

Upraveno uživatelem knihomol
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@knihomol Od FJ mam mimo jineho tyhle zimni:

Skogso

Singi Down

Kiruna

 

Kiruna je s nejmensi izolaci ale na 90% nasi zuimy ok. Skogso je teplejsi a propracovanejsi - vic kapes atd. Singi je uplne mimo , v ty se uvaris. Sel bych do ty Skogso , me sice vic sedi strihove ta Kiruna ale to chce vyzkouset. 

ty dve maji na ramenou G-100 original - to satandartni batoh vydrzi uplne v pohode. Singi ma G1000-HD to uz je hodne hruba latka na extremni pouziti.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s Danem, mám Kirunu a Skogso. Jak bylo napsáno, tak skogso je propracovanější, teplejší a je protažená na zádech. Šel bych do Skogsa. Kirunu tahám do práce a na kratší přesuny po městě. Když jdu někam kde vím, že budu déle venku, beru Skogso. Na naše zimy úplně v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, knihomol napsal:

Díky za radu. Vyzkoušel jsem na prodejně Nuuk, Singi, Visby 3v1 a Skogso. Libila se mi ta Visby, sle dal jsem na radu s v tašce mám Skogso. Doufám, že bude teplá. Díky. Snad bude ok. 

G Loft je v pohodě, když vezmu merino a kvalitní mikinu, tak dávám v klidu i minusové teploty. Samozřejmě třeba peří je někde úplně jinde s hřejivostí, ale G Loft mě mile překvapil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 53 minutami, Prochy68 napsal:

Chlapi kam v tom sakra chodite? Ja kdyz se hejbu tak si do -10 vystacim s trikem, mikinou a vetrovkou.emoji846.png

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk
 

Já i přes ty blbosti co furt vymýšlím, tak jsem permanentně zmrzlej jak .....😆 Upřímně jsem strašně rád za svoji La Sportivu Atlas, kterou můžu vřele doporučit podobným zmrzlinám. Odzkoušena v -30C :punk:

https://www.hudy.cz/bunda-la-sportiva-atlas-down-jacket-men?size=373100&utm_campaign=freelistings&utm_medium=organic&utm_source=google&utm_term=ATLAS+DOWN+JACKET+Men+La+Sportiva+Bunda++Černá++S&variant=98236&srsltid=AYJSbAf6eSw18GvX2QzIIObkGZHB0h2hLJF91dVsldAxoTFavNfPtvpJO2A

l53_999999_atlasdownjktm_black_1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...