Přejít na obsah

Dýmky


Doporučené příspěvky

Bakly, bude potřeba, aby ses přípravě tabáku a následně nacpání taky pověnoval. Na tabák kouknout, dřevnaté kousky, jsou li nějaké, vyhodit. Příliš slepené řezy oddělit a pak opatrně nacpat. Myslím, že nacpávání tzv. na třetiny by pro začátečníka mohlo být fajn.

 

Jinak samozřejmě nevěř ničemu, co Ti v tomhle vlákně napíše Tikal ... :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se, že Vám tu do toho vstupuju, ale dýmky mě vždycky zajímaly. Nedávno jsem si objednal kukuřičnou, jelikož jsem vyčetl, že na začátek a experimentování by měla být nejlepší volbou.

 

Dýmká by měla každou chvíli dojít, tak začínám řešit co do ní. Neměli byste nějaký tip? Nejsem kuřák (jen tak jednou měsíčně vodní dýmka na kterou je ale bohužel málokdy dostatek času). Takže bych ze začátku asi uvítal neco jemnějšího - klidně aromatizovaného. Bylo by fajn, kdyby to bylo něco dostupného, abych to mohl koupit osobně (Ostrava). Předem díky za názory :)

Určitě bych Ti doporučil jako první dýmku briárku,na etrafice se dá sehnat cca od pětikila.Vzal bych určitě na filtr /dá se kouřit i bez vloženého filtru/.Nacpání klidně na třikrát jak radí Bert,raději volněji a pomalu přidusávat /zlehka když cítíš,že Ti tabák zhasíná/.Jako první lehce aromatizovaný tabák bych doporučil tento http://www.tabaky.cz/tabak/black-forest

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

trochu mi zase hráblo :goof:

 


DSC_0508.jpg

 

 

více na www.rxpipes.blogspot.com

 

 

A k té kukuřici, popcorn je fajn, ale to je tak všechno. Ty kukuřice za pár korun se vyrábí v Číně a dál už nemusím pokračovat, protože je to na úrovni plastových dýmek výrobců ze stejného státu.

Originál americká, poctivě udělaná kukuřička bude stát podobně jako zdejší levná briárka.

Takže, kup si normální briarku a máš po starostech. Výběr je myslím dostatečný a zbytečně předejdeš zklamání z nekvalitní věci, co se bude tvářit jako dýmka.

 

A jenom k těm povrchům, co tu Lecrec zmiňoval.

Rustik/součkování/ se používá zpravidla na kazové a nekvalitní dřevo bez kresby, i když většina výrobců typu Silvano,BPK,Angelo a podobné firmy se tím i pochlubí na hladké dýmce ...

Kdežto pískování je zpravidla na hodnotnějších dřevech/cross cutt/, někdy i těch nejdražších/ring grain/, protože pískem pouze zvýrazníš strukturu a kresbu dřeva, ale kde nic není, písek nic nevytvytvoří .

 

 

Jo a nevěř tomu co říká Bert, já nacpávám vždy do plného kotlíku :punk:

Upraveno uživatelem Tikal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Latakie mi nějak nic neříkají ,kromě Bobovy čokolády /GH/ ale Ashton všichni chválí /Tikal :-) / že je to velmi dobře vybalancovaná směska.Jinak ten kroužek u náustku je nějak "neuměle" dodělaný ne? 

Upraveno uživatelem bohus76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nejspíš ho tam někdo dodělával, ale je tam už asi hodně dlouho, tak už tam zůstane :-) V reálu to nevypadá tak zle... Důležitý je to starý dřevo, perfektně se z toho kouří. Poslední dobou už kupuji (až na výjimky) jen starý dýmky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo ten kroužek je narozdíl od ostatního kování stříbrný a j sou na něm vyrytá písmena, ale byl tam fakt dlouho, tak jsem ho tam po repasi vrátil, i když jsem měl chuť ho roztříhnout a upravit, ale nechtělo se mi měnit status quo u takhle staré věci.

 

Jinak poslední kousek z Old briaru

 

DSC_0600.jpg http://rxpipes.blogspot.cz/2015/05/cutty-half-bent.html

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové dotaz a prosba - neměl byste někdo chuť někdy zajít někam na dýmčičku v Praze či Praze - východ? Moc mi to šmakuje, kupuji si dle recenzí lepší tabáčky, které prý hoří skoro samy, ale prostě se mi pořád nedaří... Nevím, jestli dělám chybu v nacpání, nebo v samotném kouření, ale prostě nechce mi to hořet jak má, zhasíná to nebo zase "močkuje", prostě je to boj... Nechci ale házet flintu do žita a chtěl bych tomu dát ještě šanci, i když pomalu a jistě "přecházím" na doutníky. Ale každé má prostě svoje a rád bych si tedy zkusil s někým sednout na kafčo nebo nějaký drink a pobral pár rad a typů od někoho zkušenějšího.

 

Jen pro představu: dýmka "jirsovka" halfbentka s filtrem (zkoušel jsem i Savinelli Artisan s balzovým filtrem + nějakou Italku s meršánovou vložkou) + tabáky SG Chocolat flake, Peterson Connoisseeurś choice, Davidoff Flake medallions, Dunhill DL Navy Rolls...

 

Předem moc díky za případnou ochotu a budu se těšit na rady nebo jen příjemný pokec :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem na posledním byl - tuším jsme tam i spolu něco popovídali, ale ten večer jsem byl "doutníkovej" :-) Zkusím zvládnout tento nejbližší a vezmu ssebou i "dřevo" :-) Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...