Přejít na obsah

Dýmky


Doporučené příspěvky

Dík všem za todle vlákno, donutilo mě dnes při návštěvě u našich zkontrolovat svoje dýmkový poklady. Asi od půlky devadesátek zhruba deset let jsem se dýmkám dost zaníceně věnoval, kupoval jsem časopis Briar (všechny je někde mam) a knihu Život s dýmkou od Mnafreda Schulze jsem uplně miloval.

V tom kufru jsem narazil i na dosud nekouřenou Petersonku z mořský pěny, tehdy takovou řadu vyráběli. Musim to příště vyfotit.

A je tam spousta tabáků (Balkan Sobranie, plechovky Dunhill, Samuel Gawith a další) - a k tomu směřuje muj dotaz. Jak mám vyschlý tabáky zvlhčit a ''oživit"?

Dřív se doporučovalo kus jabka nebo brambory, ale třeba někdo poradíte něco lepšího, prosím.

Teda a koukal jsem, mezi Dunhill plechovkama jsem objevil dvě (Early morning pipe a Standard mixture), který jsou plný, nevotevřený, zavakuovaný, přelepený kolkem, což už asi bude trochu raritka?

 

Upraveno uživatelem vojt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já rad na zvlhčení používám keramický piškot,stačí jej ponořit na čtvrthodiny do zbytku vody z konvice a šup do tabáku http://www.dymky-doutniky-vino.cz/obchod-detail/ddy132-keramicky-piskot/

Stejnou službu ti udělá střep z nového vyvařeného květináče /k vůli bakteriím/ a když ho zapomeneš v tabáku nic se neděje. Když tam necháš jablko ,můžeš mít plíseň jak sfiň. Druhý způsob je nalepení na víčko plechovky /sklenice/ filcových podložek co jsou např. v Jysku na nohy nábytku a nakapat opět destilovanou či převařenou vodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tyhle starý vraždy oživuji napařováním. Do velkého hrnce voda, a nechat přijít k varu. Odstavit, tabák presypat do keramické misky, vložit do vody, zaklopit pokličkou. Za půl hodiny vyndat. Pak nechat aspoň 3 dny v krabce rozležet. Změřit vlhkost. Ale!!!! Pokud je tabák dlouhodobě přeschlý, nedostaneš z toho víc, než trochu lepší chuť sena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak,éterické oleje,které dělají tu chuť jsou nenávratně v pr...i  . Lepší je dát tabák do silnějšího sáčku,co nejvíc vytlačit vzduch ,sáček zavázat a dát do šroubovací sklenice co nejbližší objemu tabáku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, bohus76 napsal:

Tak masivnější,jo 🙂  !?  Je to největší dýmka co mám,na fotkách vypadá ta příjemně malým dojmem,ale ve skutečnosti je to největší hlavička co mám, má venkovní průměr 52mm !!!!  

Ale musím uznat,že dřevo vybral Radek luxusní , ty písky mu jdou,spokojenost veliká.20210613_132337.thumb.jpg.248bd002b735496dec3d458bd486b8f2.jpg

Hlavně se přiznej, že jsi takový palcát požadoval a já vůl ti věřil, že víš, co chceš 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes zakuřuji nové BPK. Jak jinak, než krakonošem. Celkem mě ta dýmka překvapila, jak je lehoučká a příjemná. Nacpal jsem jen tak lehce pro začátek. Zásilka byla větší, pár vzorků tabáku...no a jelikož jsem zabrousil na Jirsovky a jedna mě tam padla do oka na první dobrou, tak jsem jí tam prostě nemohl nechat. 😀 Takže už mám dýmky tři. Tabáky jsem už taky nějaké vyzkoušel a zatím asi nejlepší pocit jsem měl z SG Black forest.

20210625_211130.jpg

20210625_211239.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ač jsem dýmkový zelenáč, tak si myslím, že na té fotce v troubeli je něco špatně. Je to nové BPKáčko a všiml jsem si toho při čištění, když jsem se tam pořád nemohl trefit čističem. Díra do komory je navrtaná až u horní stěny. Tak nevím. 🤔

20210629_193315.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak patentní System od Petersona je úplně něco jiného, než to, co zde předvedli soudruzi z BPK.

V ideálním světě by tento vrt měl být v prostředku, zejména při takovém sklonu krčku.

Tohle vrtání odpovídá spíš full bentu, nicméně to jde přežít a na kuřácký konfort to bude mít jen malý vliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...