Přejít na obsah

Garmin Fenix


Doporučené příspěvky

Mám F5 a taky jsem se potýkal s problémem připojení k mobilu. Nepomáhalo mi vypnutí ani zapnutí BT, ale pomohlo, když jsem si v mobilu v zařízeních odebral zařízení Garmin a poté ho znovu našel a přidal. Tys tedy psal, že si to udělal a nefungovalo to, takže spíš jen pro další, kdo se s problémem budou potýkat. Objevil se mi ale jiný problém. Při jedné aktualizaci (nevím jestli aplikace nebo SW v hodinkách) se mi objevila v aplikace v úvodní obrazovce "můj den" položka stres. Začal jsem si tu úvodní obrazovku v aplikaci upravovat a podařilo se mi vyhodit položku "stres" z mého dne. Další pokusy o to, aby se mi položka stres na obrazovku můj den vrátila, byly neúspěšné a to přestože mám tuto položku v nastavení úvodní obrazovky "vytaženou" nahoru, ale nevidím jí prostě. Když si pak nechám zobrazit ve statistikách o zdraví položku celodenní stres, tak od doby 02.03.2018 se mi tato položka nezobrazuje až do teď. V nápovědě jsem se dočítal, že tato položka je dostupná pouze s připojeným hrudním snímače, ale ten jsem nikdy nepoužíval a položka skóre stresu se mi zobrazovala. Máte někdo podobný problém případně řešení na něj? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Problém jsem nakonec vyřešil tím, že jsem z garminexpres v počítači odebral staré F3, které již nemám, ale měli nastaveno sledování aktivity. Přeinstaloval jsem garmin connect v mobilu a už mám zase všechno jako při starém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Už jsem se tu kdysi ptal - už několik měsíců mne neopouští myšlenka koupit si pro létání i na občasné denní nošení hodinky Garmin D2 Charlie Optic, které, jak jsem pochopil, jsou blízkým příbuzným F5X. Mám sice Sportovní Suunta Spartan Sport Wrist HR, s větším displejem, navíc dotykovým, ale nejsou tak úplně sexy na denní nošení, nemají letecké funkce a mapy a chybí jim i barometr. Chtěl bych se opět zeptat zdejších přispěvatelů, zda tyto hodinky někdo nemá a jaké s nimi má zkušenosti. A také na zkušenosti majitelů F5 s komunikací mezi hodinkami a telefonem a počítačem, protože tu čtu o různých problémech. Zajímá mne i výdrž na baterku, zkušenosti s životností baterky, prostě cokoliv, co by mohlo rozptýlit nebo posílit mé obavy a rozhodnutí ke koupi. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

F5 jsou super, nemám s nima sebemenší problém jak v komunikaci s ajfounem tak s fungováním. Od optiky nemůžeš čekat zázraky, když se zpotíš tak to moc nefunguje a občas to kecá. Jinak super hodinky s fajn vychytávkama. Výdrž baterky minimálně týden, jde o to jak to využíváš, nejvíc baterku žere asi GPS... Pokud ti není líto peněz a víš že je využiješ tak je kup, chybu neuděláš...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tkol - mám telefon s Androidem... Peněz mi líto není - nestojí málo a ne že bych hodinky nutně potřeboval, ale znáš to... Od optiky zázraky nečekám, koneckonců jsem psal, že mám podobná  Suunta, ta si ale chci nechat na sport a outdoorové aktivity, kde mne zajímají funkce, které hodinky umí a nebude se mi chtít rasovat tam Garminy. D2 Charlie chci na denní nošení (budu je střídat s jinými podle příležitosti) a pro létání. V hodinkách chci mít "nouzovou" GPS rezervu, chci zaznamenávat trasu a její parametry, pro zajímavost někdy i tepovou frekvenci za letu (absolutní přesnost nepožaduji), bude se hodit barometrický výškoměr apod... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Mám dotaz k hodinkám Garmin D2 Charlie, ale asi to bude platit i pro řadu Fenix 5. V ceně hodinek je Basemapa a letecká mapa (u Fenix 5 prý Basemapa a TOPO Czech). Do hodinek je prý možné stáhnout i další mapy. Můžete napsat, s jakými mapami máte osobní zkušenost a kde je možné je koupit? Ideálně by se mi hodila Topo Czech, co má Fenix 5 + turistická a silniční mapa Evropy, ale třeba u Topo Czech uvádí Garmin, že ji lze instalovat pouze do navigací s paměťovou kartou, nikoliv třeba do hodinek. A ještě související dotaz - umí D2 Charlie, popř. Fenix 5 navigovat po silnicích jako běžné navigace? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mapy: obecně se dá říct, že do libovolnýho zařízení od Garminu se dá dostat libovolná mapa od Garminu. Stačí nakopírovat soubor s mapou (přípona img) do správnýho adresáře a je to. Způsoby jsou legální i ilegální, kdyžtak SZ.

Zdroje map: Možná lepší než topo mapy přímo od Garminu (nejnovější jsou tuším dva roky starý) je lepší sáhnout po Openstreet mapách: http://garmin.openstreetmap.nl/, http://garmin.openstreetmap.cz/, https://www.wanderreitkarte.de/garmin_de.php ... S těmahle mám osobní zkušenost, jinak zdrojů je hodně, data jsou +- stejná, liší se to vzhledem. Nějaký počtení je třeba tady: http://www.geocaching.cz/topic/15143-garmin-a-zahrani%C4%8Dn%C3%AD-mapy-zdarma-n%C3%A1vod/

Navigace: Podle manuálu by F5X měly umět navigovat podobně jako navigace v autě (zadáš cíl, samo si to spočítá trasu, při sjetí si to přepočte trasu).

 

Pokud se chceš podívat jak která mapa vypadá, stáhni si do PC Garmin Basecamp, do kterého se dají výše uvedené mapy nahrát a prohlížet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Mám předběžný dotaz pro případ, že bych narazil na problém - dnes si jdu vyzvednout hodinky Garmin D2 Charlie a budu řešit registraci a přihlášení na notebooku i mobilu, abych mohl využívat příslušných funkcí, záznamů tras a aktivit, notifikací z mobilu na hodinkách apod. Mělo by to být stejné jako u Fenixů 5. Je postup v návodu k hodinkám dostatečně polopaticky vysvětlen, popř. můžete mi ho srozumitelně napsat? Díky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky. Aplikaci Garmin Connect už jsem si předem stáhnul do mobilu a založil účet. PC verze téhož je nejspíš https://connect.garmin.com (když tak mne opravte). Přidat hodinky jako nové zařízení zkusím večer. Ale pak snad existuje nějaký PC software Express nebo tak nějak, nutný pro aktualizace hodinek a databází, o tom zatím nevím nic...  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...