Přejít na obsah

Garmin Fenix


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Před hodinou, roura74 napsal:


Když jsou lidi ochotní dát 6 kil za hadřík Apple, tak nylon je v podstatě levnej. emoji23.png

Ještě nedávno byly v nabídce dva nylonové řemeny (černý, resp. červený) po 100 € za kus (ty, které byly součástí balení některých setů u Fénixů 6, viz třeba https://www.garmin.com/de-DE/p/641479/pn/010-02158-17, řemen samotný https://www.amazon.de/-/en/Garmin-QuickFit-22-Watch-Straps/dp/B07X2ZDB5Q).

Z oficiálního webu musely zmizet někdy po představení 7.

Upraveno uživatelem TheFlyingman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolegové fénixáci, mám dotaz k výdrži baterie. Mám asi 14 dní nové Fénix 6 Sapphire, tedy tu prostřední velikost. Udávaná výdrž baterie v režimu Smartwatch je 14 dní. Mně to ale při plném nabití ukazuje odhad 9 dní, ať dělám, co dělám. Hledal jsem na fórech a zjistil jsem, že nejsem zdaleka jediný, takže jsem aplikoval všechny užitečný rady, bohužel s nulovým výsledkem. Doporučuje se vypnout oxymetr, ten mám ovšem od začátku vypnutý. Vypnul jsem  zobrazování vteřin, aby se ciferník nemusel aktualizovat každou sekundu, taky beze změny. Vypínat měření tepu a další věci už nechci - to jsem si nemusel kupovat tyhle hodinky. Už jsem dokonce podlehl paranoie, že jsem omylem koupil tu malou verzi (kde by to vlastně tabulkově sedělo), ale není tomu tak 🙂 Takže už nevím, kde je chyba. Neříkám, že se s devíti dny výdrže nedá žít, ale spíš by mě zajímalo, čím to je. Software je aktuální, doinstaloval jsem akorát české topomapy. 

Před Fénixy jsem měl Instincty a tam to sedělo dobře. Nakonec jen taková zajímavost - z IQ store jsem stáhl ciferník ve stylu Garmin Instinct 2 - a ten ve svém odhadu zobrazuje oněch 14 dní. Tak teda nevím, kde je pravda. Zkusím změřit reálnou výdrž a uvidíme, ale zajímalo by mě, jestli jste se s tím někdo nesetkal.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také se přidám.Mám ty  stejné co ty a výdrž je 4-6 dní. Oxymetr mám ,ale zapnutý. Při nabití na 90% mi to ukazuje 6 dní. Vypnul jsem GPS a hodinky nabil tak uvidíme. (nabíjíte do full 100%? a na 20% aby se baterie nevytřískala úplně?) Těch 14 dní je asi jak u aut udávaná spotřeba ne? (ideální podmínky a takové keci) Hodinky mám pár dní,tak by mě také zajímala výdrž od majitelů s většími zkušenostmi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A když bys ten oxymetr vypnul, jak se změní ten odhad? 

Nabíjím vždycky na 100 procent, úplně vybít je nenechávám, zatím mi to vychází tak, že je nabiju v neděli večer, přes týden nosím a v pátek večer dobiju do plna, abych byl připravený na víkendové aktivity. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mimochodem, máte někdo tip na ciferník s velkým a dobře čitelným časem, místem pro graf barometrického tlak a pár datovými poli pro další údaje? Používám jeden takový, co je v základním nastavení, ale nějakou alternativou bych nepohrdl. Něco jsem natahal z IQ storu, ale vždycky tam byla nějaká drobnost, co mi vadila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hneď sa mi to nezdalo, asi som pozeral zle. Nepál a KTM nebolo v žiadnom z tých regiónov. Kde som to mal hľadať?

WT.thumb.jpg.27df74fefea64f15137bfa1035d3c551.jpg

Edit: Teraz si tak vybavujem, že listoval som iba medzi tými čínskymi mestami. Indické som nepozeral, keďže na tej mape je Nepál vykusnutý. Asi to bolo tam. Problem solved, dík.

Ale ešte jedna vec. Dá sa nastaviť interval ukladania tracklogu minúta? V expedičnom móde som našiel od 15 minút vyššie, a všetky ostatné sa dali prepínať buď po sekund, alebo s nejakým algoritmom, čo bude asi obligátnych desať sekúnd plus senzory.

Upraveno uživatelem wawrik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar. Pár postřehů k F7.
Skok dopředu proti pětkám je fakt velikej. Přechod z šestek by asi takovej wau efekt neměl, ale garmin zamakal.
Baterka mi vydržela od pondělního rozbalení kdy měla cca 85% do neděle kdy měla 23%. Hodinky byly 2x na pár minut připojený k počítači takže něco šťávy tam doteklo. Každý den měly zaplou gps v průměru 90min denně. Jede mi snímač tepu, BT připojení s telefonem. Mám vypnutej oxymetr a wifi. O solárním dobíjení zatím nemůže být řeč. Jednak moc nesvítí a hlavně mám hodinky venku skoro pořád pod bundou.
GPS se po zapnutí aktivity chytne okamžitě, mám ji v nějakým auto režimu tak nevím jestli zároveň jede galileo či glonass.
Snímač tepu se mi na první dobrou zdá výrazně přesnější, ale to porovnám až se někdy dostanu na kolo a s hruďákem propojím E530, ať jsou dva záznamy.
Odezva všeho je fakt rychlá, ještě se musím víc naučit používat dotykáč, zatím jsem zvyklej na tlačítka.
Ještě mi to nevyšlo na běžky ani na skialpy, zítra budu zkoušet navigaci, ale nečekám nějaké bugy nebo nedostatky.

Negativa. Tlačítka jsou pocitově při stisku takový vyrachtaný, moc mi k prémiovýmu modelu nejdou.
Řemínek je z divnýho silikonu, pocitově divná guma. Brzy vyměním.
Dotykáč je třeba vypínat do sprchy. Jak výše psal @stando tam si hodinky žijí svým vlastním životem. Voda přes něj dokáže hodinky dostat do nastavení o kterým člověk ani netuší že tam je. Blbý to bude třeba v dešti. Samozřejmě se dají aktivity přizpůsobit i automatickým zamčením displeje. Stejně tak je blbý, když z mobilu přijde notifikace, než venku povyhrnu rukáv, tak přes dotyk lemem rukávu notifikaci většinou smáznu a musím z kapsy tahat mobil.
Na F5 jsem neměl body battery a docela se mi líbí. Co nechápu, že nejde dát její údaj na origo watchface. U epixu to prý jde. Snad to garmin nějakým update vyřeší.

Pozitiva výrazně převyšují, metrik hodinky umí spousty. Tím že neběhám, tak je plně nevyužiju, na kolo mám edge, ale i tak jsem velmi spokojený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Body batery je fajn, ale este lepsia je pri aktivite "Stamina". Pri aktualnom vykone ti preratavaju "dojazd". A skusal som pri behu aj Air Pods Pro. S jablkom hraju na moj vkus famozne, ale z hodin je to hrôza(hnusny plechový zvuk), ale aspon to hra. Fenix 6X mi zvuk v sluchadlach obcas vypadaval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 2. 2022 v 16:53, Bushman napsal:

A když bys ten oxymetr vypnul, jak se změní ten odhad? 

Nabíjím vždycky na 100 procent, úplně vybít je nenechávám, zatím mi to vychází tak, že je nabiju v neděli večer, přes týden nosím a v pátek večer dobiju do plna, abych byl připravený na víkendové aktivity. 

Oxymetr vypnutý a nabito na 100%,hodinky ukazují 14 dní,smartwatch režim asi ok. Dodatečně jsem vypnul i wifi.

Upraveno uživatelem vraby
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za info, to je zajímavý. Schválně jsem oxymetr zapnul a byl vidět pokles odhadované výdrže, pak jsem ho zase vypnul a vrátil jsem se na původní odhad. Vypnul jsem i wifi. Teď zkusím nabít naplno, ale nezdá se mi, že by odhad výdrže tak razantně ovlivnila ta wifi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...