Přejít na obsah

Garmin Fenix


Doporučené příspěvky

před 1 minutou, marp napsal:

No nerozchodil som sunset/sunrise ani v Retro Quartz Digital, sranda že toto je jediné dátové pole kt. nešlo ani v ostatných watch vzhľadoch. Inak by som si ho nechal…

Sunrise/sunset chce chvilku času a dobrý příjem GPS

5A034656-7B40-405A-89FD-7F831F8D848A.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Máš pravdu. Nainštaloval som si jeden crazy vzhľad od Garminu ako sa to bude správať tu - v sunrise/sunset poli bolo uvedené aj “GPS”. To ma naviedlo, že zrejme podľa presnej zemepisnej polohy dôjde k importu sunrise/sunsetu Uložill som polohu cez ponuky v ľavom hornom tlačidle a zafungovalo to. Nevyšiel som dokonca ani z domu.

2267052F-9188-4A22-97B8-E4CE8BA49BDC.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Drobné doplnění k tomu problému s rozdílnou výdrží baterie oproti deklarované. Jak jsem psal dříve, na plné nabití mi hodinky hlásily výdrž 9 dní, namísto uváděných 14. Začal jsem tedy zkoumat, kde je problém a co ten rozdíl vlastně způsobuje. Jak jsem se totiž dočetl na fórech, řeší to řada lidí a ne všechna doporučení fungují. 

Především je třeba si uvědomit, že hodinky odhad výdrže nepřizpůsobují reálnému použití - nijak se tedy "neučí" váš styl používání, četnost použití funkcí atd. Výsledek odhadu je závislý vlastně jen na tom, které funkce jsou zapnuté a které ne. Podle různých doporučení jsem tedy laboroval s šetřícím režimem a sledoval dopad na odhad. Zhruba bych to shrnul takto:

  • Pulsní oxymetr - žrout baterie, jeho celodenní aktivace srazí výdrž o mnoho dní dolů. Ten ale nepoužívám, takže v mém případě to příčina nebyla.
  • Úsporný ciferník - např. bez sekund, zobrazení srdečního tepu atd. Na odhadovanou výdrž nemá prakticky žádný vliv. Používám tedy pořád stejný, i v úsporném režimu.
  • Komunikace s mobilem - jakmile se vypne, vyskočí odhad o cca 2 - 3 dny, ale trvale ho vypnout nechci. Zvolil jsem tedy nastavení takové, že v režimu spánku se komunikace odpojí a ráno zase obnoví. Mám to nastavené od 22:00 do 5:00. Odhad v době mimo spánek, kdy tato funkce není aktivní, se nezmění, v době spánku, kdy je komunikace vypnutá se prakticky zdvojnásobil. 
  • Podsvícení - Tady se nakonec ukázalo být jádro pudla. Nastavil jsem podsvícení na úroveň 100% ve všech režimech, doba 15 sekund  a vypnutá aktivace gestem. Měl jsem totiž za to, že je to jedno - podsvícení používám málo a tak je snad jedno, že ho dám na sto procent a použiju třeba třikrát denně. Jenže není - stačilo snížit nastavení jasu na 50 procent a odhad okamžitě vyskočil někam na 12 dní, dalším snížením třeba na 20 % pak na deklarovaných 14. 

Závěr z toho je takový - hodinky neupravují svůj odhad výdrže baterie na základě individuálního způsobu jejich používání, ale prostě natvrdo zohlední volby v nastavení. Nejvíc je to vidět na tom nastavení jasu - i když dám jas na 100% a vůbec nebudu podsvícení používat, stejně bude odhad výrazně snížen. Hodnota kolem 30 - 40 % je naprosto v pohodě co do čitelnosti (dá se asi žít i s 20). 

Mojí kombinací vypnutí komunikace na cca 7 hodin v době spánku a jas ve všech režime 40 % s intervalem 15 s dává odhad po nabití 12 dní. To už je výrazně blíže deklarovaným 14 a dál už jsem to pak neřešil. Nejde mi ani tak o to absolutní číslo, spíše mě zajímalo, proč to tak výrazně nesedí s papírovou výdrží. Teď mám stav baterie 60% a odhadovaná výdrž je 7 dní, což by zatím sedělo.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bushman: Pekne si to zhrnul.. ja mam jas na 20 %, nastaveny na gesto natocenia ruky, na cas 8 sekund a uplne mi to postacuje..

Inak pre nas starsich a uz slabsie vidiacich som dnes objavil novy vzhlad - pacia sa mi vysoke a stihle cisla casu a minimum informacii, ked som v praci a ine data mi netreba..
a0e43f667cb82c56eaba71b57331db76.jpg


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáte niekto tip na použiteľný widget na východ a západ Mesiaca? Skúsil som všetky bežné s veľa hodnoteniami, ale každý má nejaké sprosté obmedzenie (napríklad aktívne GPS u garmiňáckeho Sun&Moon) alebo ukazuje nezmysly (napríklad, že Mesiac nevychádza či nezapadá, aj keď to nie je pravda), lebo používajú nejaký obskúrny výpočet. A komplet všetko sa mi prechádzať fakt nechce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
V 25. 3. 2022 v 18:45, jebiga napsal:

a jde vypnout dotykovej displej?

Jasné, dokonca klávesovou skratkou, môžeš si nastaviť akou (dajmetomu podržanie DOWN, alebo súčasné podržanie LIGHT+BACK). Funguje to ako prepínač, takže si to vieš rýchlo zapnúť tam, kde to má zmysel, trebárs u mapy, a potom hneď vypnúť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Kulin napsal:

Ahoj,
Stran F7 doporucuji procist recenze, tam asi najdej vse a vyberes si, co je pro tebe dulezite. Ja jsem skoro pred rokem presel z F3 na F6X pro a je to rozdil jako prase i kdyz jsem to necekal.

ja prave me 3 ale uz po tech letech jsou otlucene aůe hlavne chci si udelat radost nejakou v teto dobe  🙂 

tak to vypada na 6

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...