Přejít na obsah

Garmin Fenix


Doporučené příspěvky

No jestli právě problém nebyl v tom, že voucher v balení byl na V4 a po zadání kódu se objevilo V5. A ta mapa se tam navíc nabídla 2x - ale to se mi už stalo s šestkama a V4 a nebyl to problém. Všechno jsem potvrdil a úspěšně se to provedlo až do okamžiku, kdy mají jít mapy stáhnout. V ten moment zmizely a už nejdou reaktivovat. Na podporu garminu jsem to napsal, tak uvidím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak story s mapovým voucherem má pozitivní konec. Napsal jsem na podporu Garminu i na podporu Datartu. Z Datartu se ozvali a chtěli číslo hodinek a číslo voucheru, že to nějak vyřeší s Garminem. To bylo v pondělí a od té doby se už neozvali. Ale taky se ozval chlápek z podpory Garminu, abych se zkusil znovu podívat na tu záložku s koupenými mapami, jestli už tam není. A byla, šla stáhnout, takže vyřešeno. Mimochodem mi psal i to, že mapy se zobrazují jako V5, ale je to V4 a chyba je u nich, takže to vypadá, že je tam tak trochu bordel. 😄 Tak nakonec nevím, co pomohlo - jestli to nějak vykomunikoval Datart, nebo pomohlo to přímé oslovení podpory Garmin, nebo to, že jsem to zkusil v práci z počítače, kam jsem Garmin Express nově nainstaloval. Každopádně vyřešeno k mé spokojenosti.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Není. Topo Czech se vždycky kupovaly. Myslím, že maximálně šel upgrade koupit se slevou v případě vlastnictví předchozí topo. Aktualizace byla zdarma jen v případě, že jsi koupil nový zařízení plus mínus v období, kdy vycházela nová topo a u zařízení byly starý mapy.

Ovšem jestli něco z toho co jsem psal ještě platí, ví jen v Garminu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
On 12/15/2022 at 8:01 PM, yerab said:

...ve dni mi to drží, ale když se chci kouknout do historie, tak se mi nezapisuje žádná aktivita...

Ahoj, 

tohle jsem řešil dvakrát. Poprvé jsem nechtěně přidal hodinky do druhého starého účtu. A když jsou hodinky přiřazeny ke dvěma účtům, chovají se přesně, jak píšeš. Uvádí to i Garmin ve své FAQ. Stačilo hodinky z jednoho účtu odebrat a bylo vyřešeno. Ale pozor, už se zpětně data nedohrají.

Druhý případ mám teď aktuální. Neprovede se kompletní synchronizace. Totiž některé mobily i přesto, že Connectu povolíš práci na pozadí, mu to nějakým způsobem zakazují a mobil tak musí být po celou dobu synchronizace rozsvícený s otevřeným Connectem. Ovšem to je vopruz, tak jsem to vyřešil tak, že jsem si do hodinek uložil wifi síť(e) a na jedno tlačítko jsem si zvolil jako zkratku právě "Synchronizaci přes wifi". Když chci synchronizovat, jen tlačítko podržím a je to. Ani u sebe nemusíš mít mobil.

Děj vědět, jestli něco pomohlo, já se v obou případech fakt natrápil, než jsem na to přišel. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsíci...

Tak vám nevím... Měl jsem Instict, pak Fénix 6, pak Epix, pak Fenix7X... Potom jsem si řekl hovno - s iPhonem prostě nejlíp fungujou Apple Watch a šel do AW Ultra. Jako dobrý, no. Rychlý, propracovaný, absolutně spolehlivý (neexistuje zásek, nebo že by se mi hodinky odpojily od mobilu, nebo že bych musel smazat a znovu spárovat...), prostě idylka. K tomu telefonování a další vychytávky... Baterka úplně v pohodě, na poměry AW, navíc nemám problém večer půl hodiny dobíjet... Ale stejně mě to táhne zpátky ke Garminu. K Fénixum 7X (nebo ještě líp k Tactix 7 Pro). Jo, jí vím, vyblitej displej, netelefonujou, nejde odpovídat na zprávy, neodemknou notebook... Asi jsem divnej, ale ty Garminy jsou prostě pořádný hodinky. Taky jste někdo osciloval mezi AW a Garmin, nebo máte oboje...? V hloubi duše ale vím, že když to zase otočím, tak zas budou věci, co mě budou srát na Garminech a budu říkat, jo kdybych měl AW, to by bylo... :- D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Základem je si uvědomit, jestli chceš chytrý hodinky se sportovníma funkcema (=AW) nebo hodinky pro sport s chytrejma funkcema (Garmin apod). To jsou dvě hlavní množiny, který maj zatím velmi malej (možná žádnej) průnik a je potřeba volit z jedný nebo druhý. S tím pak souvisej i omezení jednotlivejch množin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je mi jasný, ale takhle jednoduchý to úplně není. Aspoň u mne. Sportovec nejsem a nebudu, nezajímají mě žádný aerobní a anaerobní zóny, výkon ve Wattech, stamina a podobný. Ale při venkovní aktivitě sleduju třeba převýšený, resp. výškový profil, ušlou vzdálenost, takový ty běžný turistický věci. Hodně sleduju barometr. Tohle třeba se mi hodně líbí u Garminu - přehledný widgety s historií výšky a tlaku, bouřková výstraha. Proč tohle neumí AW, když barometr a výškoměr mají? Mám nějakou aplikaci, ale nedá se to srovnat.

Kompas - ten taky používám, baví mě takový ty věci kolem navigace v přírodě atd. S tím souvisí mapa, taje na Garminech perfektní, ale na AW taky (WorkoutDoor), Garmin je v tomhle z mého pohledu lepší kvůli offline mapám. GPS - nevidím rozdíl. Aplikace Kompas u AWU je parádní aplikace, ta se povedla. Na Garminech pohoda, taky nemám problém. 

Placení - OK u obojího, nemám problém, navíc od doby, kdy ty svině dělaly "vzpomínkový mapy" z použití platebních karet kvůli trasování kontaktů jsem se z velké části mých transakcí vrátil k hotovosti a kartu používám čím dál méně. 

Na AWU mi chybí třeba LED svítilna a pak ta obrovská výdrž baterie. Spíš pocitově, než že bych byl tři týdny v divočině. Ale AW už jsem skoro vytřískal za víkend, Garminy nikdy. OK, to umím vyřešit powerbankou v batohu. 

Dotykový displej jsem u Garminů vypnul a používal tlačítka. Na AW se mi stává, že zpocený rukáv aktivuje displej a já se pak nestačím divit. Korunka a tlačítko jsou sice schované v takovém tom rozšíření pouzdra, ale mě se při práci s motorovkou v rukavicích opakovaně stalo, že si na ně mačkám a povedl se mi i vynucený restart, což je podržení tlačítka i korunky po několik vteřin. U Garminu jsem problém neměl. 

No zkrátka, na outdoor a hrubou práci, zkrátka do bojových podmínek vidím ty Garminy jako jednoznačně lepší, odolnější a méně otravné. Jenže v kanclu zase jasně vítězí AW. Střídat mě ty hodinky moc nebere, přerušují se pak ty souvislé statistiky a když už to tahám, tak chci mít data o něčem vypovídající.

Začínám si myslet, že si koupím ABC hodinky od Casio (Rangeman, Protrek) a budu mít to co potřebuju a hlavně svatý klid (a prachy v peněžence) :- D 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, 

ja tohle dilema v hlave nekde vzadu mam taky. Mel jsem Fenix 6 PRO a protoze se mi nejak tolik nelibil displej a stvalo me, ze pres ne nevyridim ani kratky hovor; ze i kdyz je nemam na ruce, tak furt vrni notifikace a vubec to za tech 22k+ uplne nebylo dotazeny a ani nevypadalo, ze by to nekoho trapilo. Navic tech jinych funkci tam bylo az dost a ja to mel jako drahej krokomer 

Tak jsem vzal AW (za min jak polovinu) a sice zase outdoor funkce jsou dost orezany, ale displej a spojeni s telefonem je uplne jinde. No a opet po roce (stejne jako u Garminu) me to prestava bavit a posilhavam po Fenixech 7 (solar je proste "must have" 🙂 ) nebo Epix. 

Sam na sobe ale citim, ze nejlip se citim s normalnima hodinkama - s chytryma jsem takovej furt pripojenej. I kdyz povypinam notifikace, tak mam ten pocit 😞

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlape, jak já ti rozumim, jako bys mluvil za mě... 😄 A teď jsou tu v inzerci nový tactixy... 

Jestli tě sral displej na 6, tak na fenixech 7 tě bude srát taky. Byl jsem z něj zklamanej, na fotkách super, reality, zejména safír a solár, je o dost horší - mdlý, odlesky atd. Co se týče displeje, Epix je jasná volba. Těch lituju nejvíc, že jsem je prodal.

No máme to těžký... 😄 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tomle jsou přeci jen o kus dál ty AW Ultra. A když dokoupíš asi za 150 korun aplikaci Workoutdoor, tak máš funkce v podstatě jako na Garminech. Ale co sere mě, to jsou ty věčný "výzvy" typu: Vstaňte a 1 minutu se procházejte...Ano, skvělé, dokázali jste to.... Ještě 10 sekund mytí rukou... Výborná práce.... Uzavřeli jste kroužek, to je úžasná práce... bla bla bla.. Tohle je třeba povypínat - a že tam těhe kravin je. Ale aby mi to ukázalo graf tlaku vzduch za posledních X hodin, jako umí garminy nebo i blbý casia, to jsem z nich ještě nedostal. Ale zase ta integrace s Apple produktama a vůbec ten systém, to je dokonalý.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...