Přejít na obsah

Prokop & Brož


Návštěvník admira

Doporučené příspěvky

Docela by mě zajímalo, jestli by autor mohl říct, jaké národnosti byli ti zákazníci - jestli Češi nebo cizinci, tj. jestli P&B bude sázet na patriotismus jako Prim man. 1949 nebo se pokusí prorazit i ven.

 

Kupka je všeobecně známý, a i když laikům se jeho dílo může jevit až dětinské (vč. mě), může mít v zahraničí dost fandů, kteří si pak tyhle hodinky možná kvůli tomu koupí. A i když půjde o max. desítky lidí, vzhledem k ceně je mise splněna.

 

Z podstaty věci luxusní (hlavně luxusně technické) zboží prodává dost značka. A to znamená tradice. Není to sice "adidas", přece jen je to šperk, který může být i od "no name" mistra a je lepší než swarovski z čínské fabriky, ale i tak. Zde se obávám, že P&B jako nová firma žádná značka není. Otázka je, jak businessu luxusních hodinek správně nakročit...

 

Jinak z týhle šarády:

 

Odřezek kamene, vyjmutého ze základů rodného domu Františka Kupky v Opočně, signovaný ruční rytinou Kupkova uměleckého podpisu a číslováním ve formátu jako na hodinkách.

 

Certifikát hraběnky Kristiny Colloredo Mansfeldové, současné majitelky rodného domu Františka Kupky, který osvědčuje originalitu původu tohoto kamene. Samotný certifikát je vyroben klasickými technologiemi dle originálního vzoru - ručně vyráběný papír, slepotisk rodového logotypu Colloredo Mansfeldů s parciálním ručním zlacením.

 

fakt nevím jestli se smát nebo zvracet... ale to se poddá

 

:-)

Po delší době jsem se rozhodl reagovat na některé věcné a komentování hodné připomínky. Vydrží mi to tak dlouho, dokud mě zase nekdo na měsíc neotráví.:-)

 

1) Zatím všichni zákazníci, kteří si hodinky objednali, jsou Češi, ale mezi zájemci máme i zákazníky z USA, Švýcarska a pro nás překvapivě i z Vietnamu. A prosím všechny, aby se laskavě zdrželi komentování této národnosti a asociace s tržnicemi!

 

2) Proč Kupka? To téma je velmi složité a velmi komplexní. Věřte mi, že má daleko hlubší význam, než se na první pohed může zdát. Napovím ale, vše je o lidech. A právě téma Kupky dokázalo sjednotit pro tento projekt tolik vyjímečných lidí, kteří nejen přiložili ruku k dílu, ale také mají na sebe navázané okruhy potenciálních zákazníků, kteří naše společné dílo dokáží ocenit...

 

3) Osobně jsem neměl se vznikem původních hodinek PRIM Fr.Kupka 88 l.e. nic společného, jakkoliv bych se za svou účast na vzniku této série nestyděl. V tomto případě šlo ale o projekt, kterému vdechl život můj tehdejší kolega Jiří Helikar.

 

Takže, težko vyvozovat nějaké hlubší závěry. Myslím, že pana Růžičku (hlavního iniciátora této série) zujala především Martinova schopnost vyrobit strojek s takovým zobrazováním času, které by sledovalo základní prvky prolínajících se kruhových forem (mimochodem tento nápad byl zase mým skromným příspěvkem). Tento prvek se mimochodem objevil i na druhém "Pařížském" obrazu - "Teplá chromatika". Pro nás, naši značku a naše image v zahraničí je rozhodně klíčové, že jsme dokázali přizpůsobit zobrazování času grafice a ne obráceně! Mohu zodpovědně říci, že už naše prototypová práce sklidila ve Švýcarsku - domově hodinařiny - velký respekt a otevřela nám dveře k mnoha technologickým poznatkům, o které by se s námi jinak nikdo nepodělil! Kdyby mělo být výsledkem mise Kupka pouze toto, pak i to samo o sobě stálo za to!

 

4) V otázce značky - Myslím, že nám (mě i Martinovi) hodně pomáhá naše dosavadní profesní historie. Martin Brož je známý jako výrobce solitérních hodinek již několik let a neskromně věřím, že ani mých 15 let marketingového a obchodního působení na poli hodinařiny není zanedbatelnou devizou. Myslím, že i mé jméno si mnoho lidí zapamatovalo, a z tohoto pohledu pro ně není prázdnou značkou. A když spojíte dva takto zkušené, byť jakkoliv rozdílné lidi, kteří mají společné cíle...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve specifikace kecu, ze to clovek ani nechce cist, nicmene treba vysku pouzdra se nedovime .. na to, co to je, mi to prijde teda zbytecne vysoky ...

 

jinak to je ohrana pisnicka PRIMa, nic noveho, akorat pod novou znackou, takze se k ni budu vyjadrovat doufam tak casto jako k primu, to je pokud mozno vubec :)

 

Relativně obsáhlá specifikace byla zatím našimi reálnými zákazníky hodnocena velmi pozitivně. Na druhou stranu musím přiznat, že pár zásahů specifikace potřebovala a ještě se na její podobě bude dále pracovat. Například informace o autorech designu a konstrukce byla přesunuta o úroveň výše (tam je to asi logičtější a byl tam i volný prostor), tím se trochu zkompaktnil objem informací v levém sloupci specifikace. pak jsme doplnili informace o rozměrech hodinek.

 

Chystáme ještě nějaké graficky lepší ztvárnění!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč? Obal a podpůrný merchandising a promotion taky prodává...

Kupující to nemusí nutně hodnotit jen optikou inhouse/unitas.

 

Zajímavé, probíral jsem hypotetickou možnost, dodat hodinky bez těchto artefaktů za úměrně nižší cenu, s našimi zákazníky a všichni jí odmítli! Patrně pozorně četli příběh hodinek a uvědomili si, že i tyto jeho součásti nesou svůj díl kumštu a řemeslné kvality. Už jen vyrytí podpisu Kupky na ten kámen není zrovna úkol, pro samozvaného rytce, ale pro profíka s letitou praxí!

 

Myslím, že naši zákazníci oceňují hodinky s rozvětveným příběhem (mnoha lidem může přijít smysluplný až po seznámením se se všemi jeho aspekty).

Myslím, že je to pro ně i potvrzením toho, jakou pozornost věnujeme všem detailům našich hodinek!

 

A upřímně, jsem přesvědčený, že účast mnoha významných lidí na vzniku této série mnoho našich zákazníků vnímá jako určitou formu garance.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promiň, bandy, prodávat hodinky za tudle cenu pomocí kamínku s certifikátem paní baronky mohou umělci na Karlově Mostě. Může si to dovolit MPM coby kampaň na podporu zdání luxusu v rámci povzbuzení prodeje pozlátka prostému lidu.

 

Ale poctivý český hodinář ??? Vzpomeň, jak Elton byl za certifikáty (pravda, nešlo barončino dobrozdání původu kamenů, které mohl počůrat malý velikán :D ) právem vysmát a opuštěn.

 

Pod tíhou pro mne nových skutečností měním názor, tadle písnička není pro p. Brože krok dopředu, skeptici měli zase recht. Co mě ale brní v mozku je, že prim přece zná svoje zákazníky, proč jim ke krásným hodinkám předkládá ještě kamínky s pozlaceným certifikátem ??

 

Kamínek bez toho certifikátu potvrzující autenticitu, certifikát bez podpisu majitelky domu, nota bene poměrně významné osobnosti spojené s rodným krajem Františka Kupky a osobnosti, jejíž dobrozdání může mít vůbec nějakou váhu...

 

A jak jsem již uvedl, všichni zákazníci preferovali variantu mít hodinky kompletní, se vším všudy! Takže celý tento problém je především o tom, že tyto hodinky jsou prostě určené pro jinou skupinu zákazníků. Můžete říci hejly, ale já jsem přesvědčen, že jde o lidi, kteří dokáží ocenit právě takový způsob práce, jaký jsme zatím předvedli my.

 

Zamyslel se tu vůbec někdo nad tím, co to mohlo stát energie a financí dát dohromady takový projekt a v tak krátkém čase? V ELTONu jsem končil k 31.10.2012!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

panove, opravdu slusne psycho cteni ;(

 

Pridam se :)

-vzhled

skvely, porste skvely (i bez zapocteni plus bodu za mistni puvod) ... na prvni pohled mne takto zadne hodinky uz neoslovily. Chtel bych je videt na zivo.

 

-strojek

nemam s upgradovanym unitasem problem, nevidim moc rozdil dat za seriovej strojek s "custom" obrazkem na rotoru 100 nebo 700k.

 

-cena

nigu, to srovnani s ML dost kulha uz po designove strance.

Pokud bych se dival na cenovku z pohledu investice, pak je silne rizikova.

Pokud z pohledu radosti, tak je nepodstatna.

 

(jo a ten web neni zrovna user friendly, ovladaci prvky porad nekde musim hledat)

 

...a tyhle hodinky maji koule a styl a neco do sebe ... mit 700 na nove hodinky tak si je vezmu urcite radeji nez 3 brajtle se sutrama (ktery jsou sice, v Rusku, silne likvidni ... ale pri pohledu na ne na ruce bych mel jediny pocit a to zhnuseni z lidi a ze zivota ;)), z techto P&Z mam hodne prijemny pocit

 

Děkuji za názor! komentoval bych ten pohled investice. Je pravda, že v tomto aspektu je určité riziko. Zatím se ale zdá, že těch lidí, kteří si jsou ochotni na nás dva s Martinem a na naši další úspěšnou budoucnost vsadit, je optimisticky velký počet! Celé riziko je o tom, co přijde dále. Jestli budeme pokračovat ve výrobě dalších zajímavých kousků, jak na to bude reagovat mezinárodní scéna atd.

 

Zase na druhou stranu, naše hodinky nejsou zrovna produktem domácího kutila a když se podíváte, kolik stojí standardnější celozlaté a sériově vyráběné hodinky, tak cena našich hodinek zase takový úlet není. A to jak říkám srovnáváme nesrovnatelné!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, za tu raketu můžeš mít něco od Langeho s synátorů - taky ve zlatě, se super inhousem, s historií, značkou, co nestárhne, s cenou, která nebude tak padat. Možná ten signovanej šutr je na jednorázové otevření hodinek :)

Při veškerém respektu k L&S, je mi záhadou, jak je možné, že stejně kriticky se tu nepropírají jejich hodinky. Řeší tady někdo, kdo jim dělá pouzdra, číselníky a ručičky?

Mě se jejich práce také líbí a jejich ceny považuji za korektní! A víte proč? Protože si dokáži velice dobře představit, čím je ta cenovka vyfutrována a nebavím se tu teď jen a pouze o síle image. Pokud se tu někdo domnívá, že i jejich hodinky jsou v nákladech za 15.000,- a jen jejich image umožňuje cenovku napálit do statisícových výšin, pak je hrubě na omylu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velmi zajímavé hodinky (Prokop&Brož) i když cena je vysoká, ovšem nedovedu si představit kupce. tady se pohybujeme ve světě hodinek s cenami kolem 200 tisíc, které lze obratem ruky prodat.

 

Někde jsem zaslechl, že i edice zlatých a platinových Sv. Václávských hodinek je prakticky rozprodána. Vypadá to, že by se Prim mohl orientovat pouze na zlaté a platinové hodinky, zřejmě je movitých kupců habaděj a jenom čekají na další skvosty.

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je presne bod, kde je namisto hodinariny nabizen prifouknuty marketignovy prd :). Pan Broz by mel trochu pribrzdit, teda jestli chce delat opravdovou nezavislou hodinarinu a ne si jen jednorazove vydelat.

 

Jsem rád, že ve vašich očích (myšleno vícero příspěvků obdobného typu) je alespoň jeden z nás dvou ten dobrý!:-)

Ale buďte v klidu, chystáme se i na levnější hodinky. Ale už teď je mi jasné, že ani na nich zdejší fórum nenechá nit suchou!

 

Za sebe mohu říci, že jako měřítko určitého úspěchu vnímám i počet příspěvků v tomto fóru, který během dvou měsíců existence vlákna přesáhl všechna ostatní vlákna z této diskuzní místnosti - věnované českým hodinkám.

Fakt, že Vám stojí za to věnovat svůj čas tomu, abyste nás chválili, podporovali, objektivně, ale i neobjektivně kritizovali, mě prostě naplňuje přesvědčením, že to děláme správně! Tím spíš, že z 12-ti kusové série nám zbývá najít budoucí majitele pro 3 kousky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krásné přirovnání či metafora, člověk by ani nevěřil, ze se jí tu dočká :). Minimálně ty hodinky pomáhají produkovat literárně zajímavé posty.

 

Věc subjektivního názoru a předmět k diskuzím o individualizacích a další solitérní výrobě. Nicméně mě i Martinovi se "standardizované" černé provedení strojků líbí. Bereme ho jako jistý znak corporátní identity, takže takto budou vypadat standardní verze všech našich kalibrů.

 

Mimochodem, strojky neupravujeme metodou PVD, ale černé barvy je dosaženo pomocí galvanicky naneseného černého ruthenia!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem rád, že ve vašich očích (myšleno vícero příspěvků obdobného typu) je alespoň jeden z nás dvou ten dobrý!:-)

Ale buďte v klidu, chystáme se i na levnější hodinky. Ale už teď je mi jasné, že ani na nich zdejší fórum nenechá nit suchou!

 

Za sebe mohu říci, že jako měřítko určitého úspěchu vnímám i počet příspěvků v tomto fóru, který během dvou měsíců existence vlákna přesáhl všechna ostatní vlákna z této diskuzní místnosti - věnované českým hodinkám.

Fakt, že Vám stojí za to věnovat svůj čas tomu, abyste nás chválili, podporovali, objektivně, ale i neobjektivně kritizovali, mě prostě naplňuje přesvědčením, že to děláme správně! Tím spíš, že z 12-ti kusové série nám zbývá najít budoucí majitele pro 3 kousky...

 

No vida, já jsem věřil, že 12 majitelů, resp. zatím 9, nebude až zase takový problém najít. Ať si říká, kdo chce co chce, každopádně je to úspěch, blahopřeji :).

Upraveno uživatelem Georgeisin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky jsou nádherné, stejně jako mnoho krásně oblečených žen. Všechny bych je chtěl, ale vím, že uvnitř není to, co bych si přál, nebo očekával. Srdce pavlačové báby, nebo cikánky, i když pěkně nalíčené na tom nic nezmění. Aha, Unitas? Od Tourbyho se dá v této verzi pořídit za 600-800 Eur, i to jsem vyselektoval jako mnoho povyku pro nic, ech, setrvačka se šrouby? Ta se samostatně prodává na Ebay za 160 Eur, až bude za 50, tak si ji také koupím. No a samotný Unitas? Na něj už žádná práva nejsou, Eta ho nevyrábí, ve stodole u dálnice určitě přemýšlí o jiných úkolech.... Unitas se dá ale dobře nakoupit ze skladových zásob, pár desítek kusů sehnat přes Ebay není problém... S jistotou se ale vyrábí v Číně, tam ho trochu vylepšili, komplikace typu rezerva nátahu, kalendář, retrogradální ručky, lunár, složená datumovka, to není vůbec problém, to tam všechno dělají v ohromných sériích..... Stačí takový stroj za pár šupů koupit, na to dát můstky z origo unitasu a je komplikace jak z partesu.... Všechno na sebe pasuje s obdivuhodnou snadností. Tedy technologie našeho kousku není tak jedinečná, jak se zdá...No, hodinařina jde v tomto případě stranou, zbývá pak marketing a komunikační um, snad se nějaký milovník najde, opravdu,ale opravdu bude mít něco, co nikdo jiný nemá...Ale držím palce, ať takové ehm "zákazníky" najdou, docela rád bych se pak podíval alespoň na fotky pyšného majitele:D

 

Tak takovýmto způsobem jsem Vážně nikdy neuvažoval!;-)

Odhlédnu-li od toho, že Martinova práce na strojku neskončila u povlakování originálního Unitasu, ale že je jeho dílem každičký dílek nástavby, divím se, že tu ještě nekolují podobné hodinky za 20.000,-Kč...

 

Mimochodem, navštívili jsme se s Martinem několik švýcarských fachmanů z oboru konstrukce/výroby strojků a nezdálo se mi, že by sdíleli obavu z výše popsaného scénáře. Naopak podařilo se nám získat jejich respekt a ochotu ke spolupráci! To, že nás v jistém smyslu přijali mezi sebe považuji za obrovské vyznamenání a potvrzení správnosti našeho přístupu k věci!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je zatím prototyp, ne? Ani to pouzdro není ze zlata,natož korunka. Korunka ze zlata není tak triviální záležitost, dělají se buď silně zlacené nebo nějaké spešl lisované. Takže to neodfláknout nějakou levnou srágorou z katalogu, to jsem myslel. Na druhou stranu, s žádnou korunkou se nenatahuje líp než s touhle "cibulovou", takže najít jiný tvar, který bude navíc funkční není tak jednoduchý. Pokud to teda Brož neumí sám vyrobit...

 

Na fotkách je vidět první funkční prototyp! Je pravda, že korunku jsme již z časových důvodů nestihli udělat v masivním zlatě (tak jak jí nyní vyrábíme pro zákaznické hodinky), ale pouzdro hodinek i jejich víko (v celém jejich průřezu) je i na tomto kusu z bílého zlata!

Korunka se nestihla mimo jiné i z toho důvodu, že se stále ještě kultivuje grafická podoba značky PB, která má na vrchlíku korunky být.

 

K Martinovi - neustále mě ten kluk překvapuje tím, co všechno dokáže vyrobit! Není týden, kdyby mě neinformoval o nějakých pokrocích v technologických možnostech! V tomto směru má můj velký respekt a jak se zdá, tak i Váš, a to je vpořádku!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera kritika, tak dnes se jich v rámci objektivity naopak zastanu. Nikde není dané že musí mít s.r.o. Prokop & Brož. Kdokoli má víc projektů v příbuzných oborech to řeší v duchu multibrandingu ochrannou známkou. V jejich případě je to na ÚPV spis číslo 499766. Přihlašovatel je CREATIVE SERVICES, s.r.o. ... takže tak.

 

Děkuji za věcné zastání! Nicméně s.r.o. bylo v procesu vzniku již od 6.12., kdy byl sepsán notářský zápis. Nyní má firma Prokop & Brož s.r.o. přidělené ičo: 29414474 a čeká na proběhnutí lhůty pro odvolání. Ta uplyne myslím v pondělí a rozhodnutí o zápisu nabude právní moci!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mimoto až společnost vznikne, bude používat obchodní značku, kterou má registrovanou jiný subjekt (pokud si ji tedy mezi sebou nepřevedou nebo jinak nezajistí možnost jejího použití - což bych předpokládal, jinak je to to v budoucnu potenciální zdroj problémů), což bych asi jako společník takové firmy nebyl moc rád, ale to je samozřejmě výhradní právo vlastníků, jak si nastaví vzájemné vztahy.

 

Jak zde již bylo napsáno, značku jsme registrovali na společnost Creative Services, s.r.o., která jak se dá snadno ověřit patří mě, jako jednomu ze zakladatelů nového subjektu. Učinil jsem tak jen a jen z toho důvodu, aby nikdo nestihl reagovat na náš vznik tím, že by nám zablokoval značku a jméno domény na internetu dříve, než společnost jako budoucí vlastník těchto práv vůbec vznikne!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jediny, co by me opravdu mrzelo, kdyby tuhle cenu nasadili dle modelu falesnyho luxusu a prodavali to s pribehem "normalne za sedumset pro vas za dveste"...

 

Cena hodinek je pro nás neměnná konstanta! Pokud hodinky prodáváme do zahraničí, pak je to možné i bez DPH...

 

Z Eltonu si přináším svou filozofii, že sleva je sprosté slovo!

Jediný způsob jak hodinky zlevnit je nechat si vyrobit méně náročný solitér!

V tomto ohledu ale chci ubezpěčit všechny potenciální zákazníky, že netrpíme nedostatkem invence a nebudeme vykrádat své vlastní modely, jakkoliv budou úspěšné!

 

V praxi to znamená, že pro model Kupka zůstane vyhraženo rozvržení os retrográdních ruček i specifická grafika číselníku. Dle licenční smlouvy jí ani pro jiný model hodinek použít nemůžeme!

 

To co budeme moci nabídnout zájemcům o solitér na bázi Kupky je design pouzdra hodinek, materiály a technologie. Pokud si tedy někdo objedná solitér v růžovém zlatě s retrográdním zobrazováním času, dostane možnost ovlivnit jiné umístění os ručiček, grafiku číselníku, design ručiček, způsoby dekorace či skeletonizace strojku a individualizace v rozsahu nám disponibilních technologií!

 

Sami se chystáme na model se symetrickým retrogradem, který bychom rádi zařadili do standardní kolekce. Ten bude mít osy hlavních ruček umístěné na cca 5. a 7. hodině.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

p.s. ohledne te statni spravy- u nas je mozny ledacos a kdyz se podivam na mnozstvi ruznych serii pro armadu apod ve firme kde pan prokop fungoval...

 

Absolutně nechápu, odkud berete takové informace? Ověřil jste si, kdo platil ty zakázky, které vnímáte jako armádní?

A co se týče zakázky pro MPO, která byla sice hodně mediálně probíraná a platilo jí skutečně ministerstvo, ale nebyla tam žádná levárna, ani skandálně vysoké ceny! Dokonce bych ty ceny označil za nestandardně nízké, na poměry ELTONu a fakt, že většina těch hodinek byla ze série s unikátním designem studia Olgoj Chorchoj...

 

Fakt, že se MPO rozhodlo prezentovat český průmysl v zahraničí pomocí dárků, které mohou ukázat něco z technologické vyspělosti země a donekonečna nedávat zahraničním návštěvám broušené sklo, považuji za důvtipné řešení. Česká republika je jednou z mála zemí světa, která zvládla výrobu hodinek v kompletní výrobní vertikále, tak proč to našim zahraničním obchodním partnerům decentně nepřipomenout?

 

Takže veškeré příspěvky odkazující na možnosti propojení prodeje hodinek se státní správou mohu s klidným svědomím označit za zavádějící a nesmyslné!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prim přeci taky začal těmi tycho brahe za tehdy závratných 100 litrů vysoko nade vším srovnatelným ve světě ( a že toho je :) ).

 

A podotýkám, že se prodalo všech 50ks z limitované série a nyní už ELTON vyrábí druhou generaci!

 

Je možné to označit za neúspěch? Toto nepředvídal nikdo z matadorů Chronomagu. Všichni předvídali konec hned v zárodku! Pamatuji si komentáře toho typu, jako že jsme spadli z jahody na znak, a podobně. Na to, jak se tu spousta lidí tváří, že jsou ztělesněná moudrost, málokdo by se tu uživil jako prognostik!;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem tu sice chvilicku, ale pridam svuj nazor.....hodinky jsou krasny a libej se mi. Web je sice moc upovidanej ale ten neni delanej na prodej tehle kousku(kupec pro tuhle kategorii se hleda jinak), nybrz pro budouci produkci. Co mi ovsem dost vadi je uvadenej kalibr PB 1201 z cehoz by clovek usuzoval na inhouse special a ne na poladenej Unitas - na prodej tyhle serie to mit vliv nebude, ale na zvuku firmy to do budoucna neprida...je to skoda, klidne bych ten unitas priznal (ostatne je usmevny napis swiss na kalibru prokop&broz PB 1201) a pridal info u udelanych upravach.

 

Nijak se netajíme tím, že vycházíme z Unitasu, ale míra přidané hodnoty (kterou se tu všichni snaží bagatelizovat) nás myslím opravňuje k tomu tento výsledný kalibr označit vlastním kódem, který dává smysl v celém spektru budoucí kolekce. Konec konců to, že jde o Unitas jsem tu dobrovolně přiznal hned v prvních příspěvcích tohoto vlákna.

 

Odmítám ale výraz poladěný Unitas, protože vlastní "inhouse nástavbu" považuje za legitmní způsob tvorby vícero švýcarských producentů. Podstata je, že člověk má na to přidat nad "poladěný základ" nějakou legitimní přidanou hodnotu.

 

Je to tedy trochu něco jiného, než bývalo v minulosti přebírání kalibrů ETA 2824-2 a jejich označování kalibrem 73 u hodinek PRIM. Ale i v tomto případě bych ELTON hájil! Dnes již vím, v kolika pseudo inhouse kalibrech dřímá práce specializované firmy, která se pak svou prací nemůže ani pochlubit! Bohužel musím konstatovat, že míra ovládnuté výrobní vertikály jednotlivými producenty hodinek je až na výjimky na daleko nižší úrovni, než bychom si jako milovníci hodinek dokázali připustit. To bychom totiž všichni museli připustit, že jsme se nechali opít šikovným marketingem!

 

Rozhodně nemám pocit, že bychom se měli za cokoliv stydět! Suma toho, co jsme již ze 100% výrobní vertikály ovládli, je naopak tak vysoká, že můžeme být na sebe hrdí!

 

Webová prezentace? Ano, uznám, že byla spíchnutá trošku narychlo, ale i ta se každým týdnem mění k lepšímu. Věřím, že brzy doceníte i grafické pojetí, které Vám dá smysl až po dokončení bezpočtu vtipných detailů a netradičních ovládacích prvků.

Neexistence s.r.o.? Vyřešeno - ičo je 29414471! Notářský zápis byl sepsán 6.12.2012 a prostě to jen trvalo...

Textová rozsáhlost webu? Ano se stručným vyjadřováním mám problém! Ale web je koncipován tak, aby to návštěvníka nenutilo konzumovat obsáhlé texty, pokud si sám neklikne, že ho zajímají. Jsem toho názoru, že chci-li si přečíst příběh vzniku série hodinek Kupka, budu počítat že se jedná o delší text...

Můj profil? Chtěl jsem, aby každý věděl, že za firmou stojí lidé, kteří se nebojí odkrýt svou minulost! Tu svou makléřskou považuji za klíčovou i proto, že mezi makléři se neudrží nikdo, kdo není schopen držet ústně dané slovo i když se jedná o obchody v řádu desítek milionů korun. Můžete to samozřejmě chápat jako mou nadutost, ale pak Vám úsudek zastíní tu důležitou informaci o tom, že jsem člověk, který si svého slova váží! Můj kamarád říká "Hodnota člověka je taková, jaká je hodnota jeho slova!" S tímto výrokem se stotožňuji.

Moje osobnost a kariérní minulost? Kdyby se vše odvíjelo od kritických příspěvků na chronomagu, pak by za mnou nemohlo být tolik práce, takže těch 15 let v oboru považuji za potvrzení toho, že se tu mnoho lidí mýlí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když vemu v potaz fakt, že jste se mohli vyhnout všemu tomu vysvětlování, komplikované registraci známky, představení nedotaženého prototypu, špatného webu, nulové corporate identity atd atd. tím že byste vše dotáhli a zveřejnili o měsíc později, tak vám závidím ten entusiasmus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když vemu v potaz fakt, že jste se mohli vyhnout všemu tomu vysvětlování, komplikované registraci známky, představení nedotaženého prototypu, špatného webu, nulové corporate identity atd atd. tím že byste vše dotáhli a zveřejnili o měsíc později, tak vám závidím ten entusiasmus.

 

Člověk musí hlavně začít! Ze zkušenosti vím, že vydat se na cestu je to nejdůležitější a mnoho lidí leckdy nedokáže ani to.

Překvapivě toto moudro ve mě zformoval můj dřívější kolega Jiří Helikar. Kdysi jsem se v mladickém idealismu snažil mít nejdřív všechno 100% připravené, ale pak jsem zjistil, že vývoj je proces, který se stejně nikdy nezastaví.

 

Spousta věcí, které tu oprávněně kritizujete, hapruje právě proto, že chceme mít všechno hned na 100%. Jednodušší web by byl určitě dokončený dříve, ale nechtěli jsme mít tuctovou prezentaci! Také zbytek corporate identity čeká na definitivní dotvoření našeho logotypu. Ten na hodinkách je vyhrazen pro tuto sérii, i když bychom ho pro další hodinky mohli rovněž použít. Ale zkuste si ho představit na sportovních hodinkách...

 

To je i důvod, proč korunka není v definitivní podobě - ta čeká na definitivní podobu značky "PB", kterou chceme následně signovat i další díly, jako je spona či řemínek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...