Přejít na obsah

Chronographe suisse - Hoďky po dědovi


fetiik

Doporučené příspěvky

Zdravím vintážníky!

 

Poprosil bych vás o pomoc s identifikací tědlech parád a s otázkou, zda jde někde sehnat nový cifr místo toho zoxidovaného :( Respektive na kvalifikovaný servis, který by to pak dal vše dohromady... Je mi jasné, že hodinky jsou to Chronographe suisse z 18k zlata, ostatně to nebylo těžké uhádnout, když je to tam napsané, ale třeba by někdo mohl vědět o jaký typ se konkrétně jedná, z těch čísel na dýnku se ale asi moc vyčíst nedá... Našel jsem ty samé na ebay, ale tam toho o nich taky moc nepíší... Po natažení hodinky běží a chronograf taky funguje bez problémů :) Cílem by bylo je zrenovovat, aby je mohl můj Taťulda dál vesele nosit,

 

předem vám děkuji za veškeré reakce, informace či rady. Přikládám rychlocvaky ze včerejška, když mi je otec ukázal

post-25238-036379500 1356449483.jpg

post-25238-093620000 1356449484.jpg

post-25238-005714700 1356449486.jpg

post-25238-018687200 1356449487.jpg

post-25238-028947200 1356449488.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrá, tak jsem to asi i původně myslel, neveděl jsem, že výměna dialu se nebere jako renovace :) No na ebay jich sice pár je, ale ani jeden tento stejný, nebo nějaký co má 45min chrono, zkusím počkat a snad se něco objeví... Ohledně toho servisu, můžeš mi někoho doporučit? Hodináři tady v okolí Hořic nestojí za moc a nechci to svěřit nějakému patlalovi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, když jde o výměnu za jiný původní ciferník, tak bych tomu renovace asi fakt neříkal, ale na to se názory můžou lišit.

Hodináře poradit neumím, ale mrkni do sekce Opravy a servis, tam určitě najdeš.

A i tady na fóru je dost dobrých profíků, kteří by ti asi pomohli se servisem a třeba i ten ciferník by se při troše štěstí mohl objevit. Nebo na Aukru prodejce Vintagewatch, ten by taky mohl něco mít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ad renovace - jestli to máš jako citovou záležitost, nech ho přetisknout. Ale ... jednak opravdu v té době se cifry běžně měnily, jednak dílen, kde umí chronograf s rytým cifrem není moc, ty co jsem viděl na fotkách jako renovované vypadaly jak "čína". moc barvy, leptané matrice ... prostě nic moc.

Tj. odpovídající vintážní cifr bude jednodušší a "hezčí".

Druhá jsou renovátorské dílny jako Dali ap., ale tam za práci zaplatíš cenu toho co máš v ruce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja bych s nima vubec nic nedelal a nechal je urcite tak, jak jsou. ani novy cifernik bych nedaval.

ten specialni original vintage flair je na nich prave ten nejhezci...! a ze starych nikdy stejne nove neudelas.

byla by to mozna navic ztrata hodnoty.

to je asi tak podobne, jako napr. kdyby nekdo chtel starou osoupanou el. kytaru od fender nebo gibson z roku 1963

zrenovovat na "novou", to se zkratka nikdy nedela, nejaky sberatel by te asi nejspis rad urazil ruce.

 

samozrejme ze bych nechal hodinky vycistit a namazat, tedy jen beznou revisi. jinac ale vubec nic.

Upraveno uživatelem elvin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkal bych si na ebay na ciferník a vyměnil originál starý ciferník a udělal kompletní vyčištění,namazání strojku+trochu očištění pouzdra a přeleštění skla.Když bude ten ciferník originál,tak nikdo nepozná,že je vyměněný.A starý bych si uschoval do pytlíčku,jako předmět doličný.A samo bych jim dal nějaký pěkný hnědý řemen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná by ste se měl optat strýčka Googla, www.vintagewatch.ca/?p=274 Jinak ten calibr Venus 171 a je jednou z variant cal 170 ( cal.170, 171 a 172, vše Venus12 1/2 ''' ) je používán v různých modifikacích několika výrobci, třeba Breitling. Takže na ebay zkuste hledat nejen Chronographe suisse ale také Venus cal. 170. Číselníku je tam poměrně dost a ve slušné kvalitě. To přetištění číselníku je také možné, ale orig. je vždy lepší.

Jinak jestli je chcete nosit, určitě je nechte vyčisti a seřídít, na fotkách to není moc vidět, ale většinou je potřeba vyměnit i korunku. Bývá už většinou odřená, nevím jaké je u nich sklo, často tam bývá plastové, ale jde tam dát i skleněné. V každém případě pokud je budete chtít nosit, nezapomeňte na to, že jejich pouzdro není ani prachotěsné, tzn musíte na ně dávat velký pozor, nesmíte v nich třeba ani zmoknout. Je to asi jako jezdit se 60 let starým veteránem. Pokud neseženete ve svém okolí hodináře, můžete se obrátit i na mně. Napište mi SZ nebo mejl a můžeme se domluvit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...