Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...


RomanP

Doporučené příspěvky

díky za tipy a rady, dost jsem toho pročet, s výsledkem chabým. Vpodstatě jsem dospěl k názoru, že dát za to několikatisícovou částku, za dočasné řešení, nemá moc smysl. A ty levnější přístroje nejsou žádná hitparáda a k čemu to vlastně má tu LAN přípojku není úplně jasný nikomu. No, ještě to má cca 2 měsíce čas a buď se mezitím něco vyhovujícího vyskytne, nebo prostě koupím nějakou krabičku za pár stovek a bude vyřešíno. Internet mám v počítači, v telefonu, v televizi v kuchyni, takže v obýváku to bude prostě jen televize. Sice by bylo fajn kdyby se dalo taky sledovat něco z netu, ale jak jsem zjistil, nikdo mi není schopen sdělit nic důvěryhodného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den. Obracím se na vás s pomocí při výběru televizoru. Po rozvodu před mnoha a mnoha lety jsem zjistil, že televizor nepotřebuji, ale vzhledem k nabídce nových televiz. společností nastal čas na změnu. Vývoj a technologie jsem zaspal a proto se rozhoduji k nákupu nového televizoru. Co se týče parametrů tak uvedu, že jsem se rozhodl pro nákup 

-úhlopříčky 55 palců

-cenová relace je kolem 25.000,-Kč

-vzdálenost na sledování je cca 3,5 metru

-zdroj signálu je kabelovka, Blu Ray přehrávač, PS4

- od 7 do 17.00 hod jsem mimo, tak čas provozu bude jen několik hodin večer.

Je tu prosím někdo zkušený, kdo tomu trošku rozumí, dříve jsem měl plazmu Panasonic a ta bývalce funguje dodnes, ale ty už nedělají. 

 

Děkuji 

Upraveno uživatelem Kasprik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolegové, myslíte že bude nějaký rozdíl mezi těmito televizory ? 

 

https://www.electroworld.cz/lg-75um7110

 

a

 

https://www.electroworld.cz/samsung-ue75ru7092u

 

Díky moc za informaci. Otec shání televizi, chce 75" a žádné funkce navíc nevyužije. Max přehrání filmu z flash disku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Vážení, dostal jsem bojový úkol vybrat televizi pro tchyni. Parametry jsou pokud možno do 50" (bude se na to dívat přes ten kratší rozměr panelákového obýváku), "takové ty devebete, abych nemusela kupovat ten setoboks a to červené tlačítko aby to mělo" (HbbTV). Finanční limit je cca 20 tisíc.

Z mého pohledu LED, QLED???, nějaké další fíčury, které zvážit?

Pokud byste měli užitečné info ohledně toho, na co se zaměřit z parametrů, nebo nějaký tip na konkrétní typ s dobrým poměrem obraz, zvuk, fce/cena, podělte se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem možná zapomněl dodat, že cílem je vybrat dobrý televizor, páč s tchyní vycházím dobře, ne co největší šunt, aby trpěla ...

Zejména mi jde o nějaké osobní zkušenosti s QLED, protože tchyně půjde brzo do důchodu a do obývák má na jih, takže je tam docela hodně světlo a podle toho, co jsem zatím načerpal o téhle technologii, tak má dobré barvy při vynikající svítivosti, což by se na takové podmínky denního důchodcovského sledování asi hodilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Víš co kupovat nemáš, když zvolíš výrobce zobrazovacích technologií tedy LG nebo Samsung tak neuděláš chybu a je to celkem jedno, lepší co nejjednodušší. Bohužel některé TV neobsahují proprietární OS, takže problémy se stabilitou, rychlostí a občasné updaty jsou bohužel skutečností (viz Sony Android).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechno s AndroidTV je nestabilní srajda, přičemž každá nová verze toho spouštěče Trubky/Netflixu (však dnes už to o ničem jiném není) je horší a horší.

Bohužel, mimo LG už dnes hardwarově lepší kusy bez toho zabugovaného generického crippleware pomalu neseženeš. Zlatej starej Panasonic u děcek...

 

@hufnor: tchýni kup jako denní kulisu libovolné LCD TV v největší prostorově akceptovatelné velikosti a energetické třídě - a ušetři si příplatky za korejsko-čínské marketingové habaďůry na analfabety a dysgrafiky (protože "LCD" = "LED TV" = "QLED" = "mini LED"). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím odborníky o radu - rád bych našim na chatu pořídil televizi.

Požadavky:

- kvůli prostoru by měla mít max 600 mm na šířku

- stačí DVB-T2 (satelit pravděpodobně nikdy nevyužijeme)

- full HD rozlišení + co nejvěrnější/nejlepší obraz

- měla by umět přehrát film z disku/flashky

- co nejúspornější

- kdyby na ní šel zrcadlit obraz z android telefonů, bylo by to supr

- a uměla pracovat s wifi (příležitostné využití - youtube apod.)

- do 4.000,- Kč

Existuje něco takového v této cenové relaci?

Děkuji. L.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Vysledek

- vzal jsem Panasonic tx 55 gz 950

Prosím Tě má tento model aplikaci Prime Video (od Amazonu), Rakuten TV a případně ještě HBO GO? Rád bych vzal 65GZ950, v některých recenzích je vidět aplikace Prime Video, ale prý to není jednotně řešeno pro všechny trhy... díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, aplikace tak trochu bida.. dan za vlastni docela uzavreny system.. ja ziju stredoproudove jen s YouTube a Netflixem... a domacim diskem a notebookem v siti.. HBO ani UPC primo ne, jen pres internetovou televizi.. Amazon ano, ale nevyzkoušeno..

 

Jinak uz jsme se skvele szili.. obraz super, rychlost systemu take..

 

post-15480-1585772432,57.jpgpost-15480-1585772465,11.jpgpost-15480-1585772470,06.jpg

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...