Kupa54 Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 před 2 hodinami, Americkej napsal: Ale pánové, nůž do dřezu nepatří nikdy. Hned po krájení opláchnu, otřu a vrátím do špalku. JÁ to tak samozřejmě dělám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 (upraveno) @knihomol Ok, asi nemusíš řešit sadu, slušné nože budou od cca 500 do 3500 za kus, dle velikosti. Vydrží více než pár let, viz. foto mých nožů dole, některé jsou skoro 30, některé 15, nejmladší je Dick co má asi 10 let. Damašek je velmi nepraktický na kuchyňské použití. Varuji při častějším používání před noži co přechází ze střenky do čepele rovnou hranou, o tu si pak opíráš 2. článek ukazováčku a když krájíš více / častěji je to nekomfortní. Značky zvol něco z osvědčené klasiky: Wüsthof Solingen, Zwilling, Dick (pokud sneseš název ), a já mám rád i klasický český KDS Sedlčany. Zajdi si je do obchodu osahat jak ti padnou do ruky, bez toho bych nůž nekoupil. Mám ještě pár nožů co jsou ve sklepě, jako japonský velký plochý nůž vypadající jako sekáček a tak, ale ty jsou už spíše pro účely používání když vaříš profi pro hodně lidí, tak je na doma ani nevytahuju Takhle bych to viděl podle sebe: seshora, potřebuješ první čtyři, tedy 1. univerzál s čepelí zhruba 14cm 2. zoubkovaný na pečivo 3. malý 4. chefs knife, oblé ostří (já mám velký ruce tak u mě je tohle jako univerzál a č. 1 jako malý ) plus 5. ocílka - tím udržuješ nože ostré pro běžné použití, mrkni na videa jak s tím zacházet, v podstatě před krájením párkrát přejedeš a je to, to úplně stačí, tím že budeš mít odpovídající ocel, ostří udržíš 6. brusný kámen na větší broušení pokud si brousíš sám, tohle je potřeba cca 1x za rok nože které zatím nepotřebuješ, tipy na doplnění: 7. filetovací nůž 8. chefs knife s rovným ostřím 9. vykošťovací 10. ozdobné nože a jiné blbinky Upraveno 31. ledna 2021 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 před 39 minutami, knihomol napsal: Je to pro mě Mám nový byt, teď v čase covid jsem doma, tak se učím vařit. Vařím tak 2-3x do týdne. 15k za nože je pro mě blbost, asi bych si uřízl pár prstů. Limit bych si dal kolem 5-6k. Mám nějaké 2-3 levnější nože, ale přijde mi, že jsou pořád tupé (když bych si tipnul že je přes noc tupí trpaslíci, ale chyba bude asi na straně uživatele). Mám menší ruku. U těch nožů mi jde o to, aby něco vydržel (myslím pár let) a nějaké věci typu damašek je sice hezký, ale pro mě zbytečné. Nechci žádné takové keramické nože. Líbí se mi ty japonské, četl jsem, že dobrý je i POK, ale neviděl jsem je nikde ke koupi v obchodě. Nože od p.Poka mám ,a na to že je dělal pán v letech (88roků),tak smekám. Nevím jak je to od něho s noži teď,byl na operaci se zákalem. Někde na knifu je vlákno,že už mu dělá problémy stát u ponku 6h, svatá prostato Jsou ty nože super, hlavně ty řeznické jsou parádní. Nebál bych se i KDS, záleží zda chceš plastové ručky či jako já dřevo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 Jinak zde pár nožů od p.Poka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 Já bral loni tudle sadu od Wüsthofu. K tomu jsem dokoupil ještě 12cm univerzál. Zatim slouží bez ztráty kytičky, a nic bych na tom neměnil. Bratru za cca osmičku vč. dopravy za mně dobrej deal. https://www.amazon.de/dp/B0000DJZME/ref=pe_3044161_185740101_TE_item Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 Jako jeden z nejlepší value-for-money ale považuju nůž na fotce čtvrtý zprava — Hiromoto Satu Hocho. Mam ho 7 let, spolu s chef knive jej beru do ruky nejčastěji. Pokud máš menší ruce, skvělá volba. Jen je potřeba se o něj dobře starat, uhlíková ocel má svoje specifika. Zejm. po ručním umytí hned do sucha osušit. http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 Ja mam od Poka sadu co som doniesol z nejakej vystavy. Ale co sme sa prestahovali a kupili mycku riadu, tak lezia len v polici, manzelka si nic lepsie nez Lidl nezasluzi . Byt tam miesto toho tusim ceresnoveho dreva nejaky silon davali by to tie noze asi v pohode, ale takto mi ich je luto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 Santoku je fajn. Jinak mám nějaké victorinoxy a letité mikovy - většinou mražená ocel (Martfrost). Mladý dostal k vánocům nůž od Tescomy řady Feelwood a zatím si ho pochvaluje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knihomol Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 před 10 hodinami, bohus76 napsal: Nože od p.Poka mám ,a na to že je dělal pán v letech (88roků),tak smekám. Nevím jak je to od něho s noži teď,byl na operaci se zákalem. Někde na knifu je vlákno,že už mu dělá problémy stát u ponku 6h, svatá prostato Jsou ty nože super, hlavně ty řeznické jsou parádní. Nebál bych se i KDS, záleží zda chceš plastové ručky či jako já dřevo? Našel jsem stránky s noži pana Roka, jestli to půjde, tak je objednám. Aspoň je podpořím. Klobouk dolů v takovém věku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 Stačí nůž na pečivo zoubkovany, dva menší ~ 10 cm, univerzální zelenina apod, větší kuchyňský a nůž na maso a ocilka+ vidlička na maso Vše poměr cena výkon od KDS v Orionu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 nejradsi mam tenhle kitchen aid, je univerzalni a skvele se drzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 Dával jsem fotku i do nožířského vlákna. Takhle jsem spokojen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spaja Odesláno 4. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2021 Čím brousíte Damaškové nože?Máme doma v kuchyni od prosince dva damaškové nože Kai, žena je používá téměř denně, na plastovém prkýnku. Dnes jsem jí pomáhal krájet maso a cítím, že už to není ono.https://brusnekameny.cz/cs/shun-classic-kai/150-dms-220-sada-2-nozu-kai-shun-nuz-dm-0701-a-dm-0706-4260163210043.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 4. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2021 A jsi to schopen nabrousit sám? Možností jsou mraky, záleží na šikovnosti a stavu peněženky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spaja Odesláno 4. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2021 A jsi to schopen nabrousit sám? Možností jsou mraky, záleží na šikovnosti a stavu peněženky.Asi jo, jsem od železa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 4. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2021 Nedám dopustit na klemu od Mydlinky, ala Lansky. Větší variabilita,více možností nastavení úhlů. Pak už je to jen o výběru brousků a o šikovnosti. Zkus se ho optat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 4. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2021 Nejraději máme doma tyhle dva od Ivo Hrbka http://www.nozehrbek.cz Materiál N695 resp. N690 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 4. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2021 Asi by chtěla ta ručka něčím napustit ( tungový olej např.). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 4. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2021 před 2 minutami, bohus76 napsal: Asi by chtěla ta ručka něčím napustit ( tungový olej např.). Jo přesně , mám to v plánu , je cca 6 let starý . Jediný nůž u kterého nemá manželka nutkání dát ho do myčky , ale na lince se občas válí mokrý..... Ten druhý je nový .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladar91 Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Ja sem zkompletoval serku, 125mm utility a 200mm chief's knife, HRC 61, nože jsou v domácnosti nedoknutelné pod trestem smrti. Zbytek koupim nejake levne Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se