Diablo1st Odesláno 9. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2019 (upraveno) paradoxne na okrasu mám 20cm kuchársky nôž, lebo je na mňa veľký. Preto som si kúpil 16cm kuchársky, ktorý mi lepšie sadne do ruky a lepšie sa mi s ním robí. Druhý v poradí je vykosťovák, ten som kúpil pre svokra, ale moc ho nepoužíva, radšej siahne po 14cm noži na šunku. Najviac čo sa u nás používa sú:- 16cm kuchársky- 14cm nôž na šunku- 9cm špikovací- 14cm zúbkový na paradajky- 23cm nôž na chlieb Ešte mám nejaké steak nože od Victorinox, za pár korún veľmi slušná kvalita. O japonských si neuvažoval? Na krájanie mäsa a zeleniny sú to naj nože, len treba dávať pozor na kosť. Upraveno 9. listopadu 2019 uživatelem Diablo1st Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 9. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2019 (upraveno) Samozřejmě uvažoval.Ale nesměl by se dostat do rukou manželce, chce to údržbu. http://www.noze-nuz.com/kuchynske_noze/719956.php Upraveno 9. listopadu 2019 uživatelem Dokusan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 9. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2019 A co španělský Arcos? Jak je na tom s kvalitou?https://www.arcos-noze.cz/japonske-noze/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dacambary Odesláno 9. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2019 23, 16, 12, 10, 7 + 13,5 cm.Za 35 let vlastní domácnosti jsem vystřídal hodně plecháčú, pak jsem dostal velký kovaný Zwilling a můj pohled na kuchyňáky se otočil o 180°. Hned dokoupen zbytek a pro mě neocenitelný magnetický stojan.Ten japoňák dole má neskutečné ostří, ale jeho oválná rukojeť se mi špatně drží a tak ho používám minimálně.Já používám nejvíce ty dva největší, manželka ty dva nejmenší. Tak si vyber. Jo a základ je velké prkénko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 9. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2019 A co španělský Arcos? Jak je na tom s kvalitou?https://www.arcos-noze.cz/japonske-noze/ Ak budeš mať čas skús si prelúskať videa tohto týpka. Testuje tam japonské nože rôznych cenových hladín. Inak ja som japonské nože nekúpil presne z dôvodu, že žena by ho bachla do umývadla s riadmi ako by to bol plecháč z Tescomy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 9. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2019 Tak sobě koupím jeden japonskej 18 cm a ženě Zwillingy 12,10,7 a bude Mimochodem, aktuálně mám sadu Bergoffu s takovou designovou strenkou, která je hranatá a vůbec se to nedá držet v ruce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 10. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2019 Tak jsem si objednal Shiro Kamo Hocho set pro sebe a doplnil jej nakonec čtyřmi noži od Arcosu. Mám rád Španělsko, takže spíš emotivní rozhodnutí. Snad to nebude úplnej shit. NITRUM? forged stainless steel Je asi jen hezká "nálepka", tak uvidíme. Díky všem za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 10. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2019 Protože mám rád nože s příběhem,tak jedna Eskilstuna. Jen čepel je dlouhá 250mm.Fotka je mizerná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 12. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2019 Hele, ten je jeste z valky, ne? ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 12. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2019 Datace je 1933 - 1960 ,takže možná je i válečný :-) Ale ta řezivost uhlíkové ocele je nepřekonatelná . Bude chtít trochu lázně,teda pořádně nabrousit /Tormek/ a pěkně ručně na kamenech doladit,pak kůže a zase může do války /teda alespoň v kuchyni :-) /. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 (upraveno) Tak Japonci jsou doma a Španělé na cestě Upraveno 14. listopadu 2019 uživatelem Dokusan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adamwait4it Odesláno 15. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2019 @dokusan: tak jak se Ti s krájí s japoncem? Já tomu propadl přes mé první Santoku, Gyuto a pak už to bylo jako s hodinkami nebo zbraňemi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 16. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2019 Zatím jsem je nepoužil. Ale v ruce se drží parádně. Jsou dost rustikální. Uvidíme... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knihomol Odesláno 30. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2021 (upraveno) Ahoj, přečetl jsem si toto vlákno, ale stejně potřebuju poradit. Doporučíte mi prosím sadu opravdu kvalitních kuchyňských nožů pro uživatele začátečníka? Tak aby tím bylo možné pokrýt všechno (maso, zelenina, ...). Když budou o něco dražší nevadí. Díky. Upraveno 30. ledna 2021 uživatelem knihomol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 30. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2021 Je fuk jake noze doma mam. Podminka je, aby byly tupe. Jinak je zena dorezana jak strihoruky Edward za mlada. 14 let ji to ucim a busim do hlavy a je to marny, je to marny, je to marny! Furt je z toho drezu vytahuje za ostri Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oplt Odesláno 30. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2021 před 1 minutou, nickolas napsal: Je fuk jake noze doma mam. Podminka je, aby byly tupe. Jinak je zena dorezana jak strihoruky Edward za mlada. 14 let ji to ucim a busim do hlavy a je to marny, je to marny, je to marny! Furt je z toho drezu vytahuje za ostri To bude všude stejný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 Ale pánové, nůž do dřezu nepatří nikdy. Hned po krájení opláchnu, otřu a vrátím do špalku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 před 8 hodinami, knihomol napsal: Ahoj, přečetl jsem si toto vlákno, ale stejně potřebuju poradit. Doporučíte mi prosím sadu opravdu kvalitních kuchyňských nožů pro uživatele začátečníka? Tak aby tím bylo možné pokrýt všechno (maso, zelenina, ...). Když budou o něco dražší nevadí. Díky. Nože bych volil podle toho zda člověk vaří / vaří občas tj. 1x za dva týdny / vaří 2x za rok. Od toho se odvíjí počet a provedení nožů. Jestli oloupe a nakrájí cibuli za 25 vteřin nebo za tři minuty není pro nůž podstatné. Další kritérium je velikost člověka a rukou. Nože chlapa dva metry s dlaněmi jak lopaty jsou zcela jiné než holčiny metr padesát s dlaněmi jak panenka. Obecně vynecháme shit sady z tržnice, nože teflonové, keramické, potištěné a podobné blbosti. Ten počet nožů bude záviset na používání, ale i tak nebude velký. Což je dobrá zpráva, protože zbyde na ocílku Zkus napsat pro koho to je a jaké použití ať se dá poradit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 Plus ještě kolik máš cca představu, že do toho vrazíš peněz. Dá se poradit vhodná-rozumná sestava kolem 15 stovek, stejně tak 15 tisíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knihomol Odesláno 31. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2021 Je to pro mě Mám nový byt, teď v čase covid jsem doma, tak se učím vařit. Vařím tak 2-3x do týdne. 15k za nože je pro mě blbost, asi bych si uřízl pár prstů. Limit bych si dal kolem 5-6k. Mám nějaké 2-3 levnější nože, ale přijde mi, že jsou pořád tupé (když bych si tipnul že je přes noc tupí trpaslíci, ale chyba bude asi na straně uživatele). Mám menší ruku. U těch nožů mi jde o to, aby něco vydržel (myslím pár let) a nějaké věci typu damašek je sice hezký, ale pro mě zbytečné. Nechci žádné takové keramické nože. Líbí se mi ty japonské, četl jsem, že dobrý je i POK, ale neviděl jsem je nikde ke koupi v obchodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se