Přejít na obsah

Suunto Core versus Casio ProTrek 2500


dufi

Doporučené příspěvky

Přemýšlím o hodinkách na outdor, výše uvedené mají klasické ABC funkce, u Casio beru jako velkou výhodu solár, rád bych se zeptal na praktické srovnání těch, co měli osobně možnost používat a srovnat, vzhledově nakonec u mě vítězí Suunto, navíc s Casiem jsem v poslední době měl u jiného modelu špatnou zkušenost, budu rád za každý názor.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bylo by dobrý položit nějakou konkrétní otázku.

Přesto to zkusím nějak rychle porovnat...

 

Suunta jsou uživatelsky přívětivější a příjemnější, než Casia, Casia jsou podle mě technicky vyspělejší, mají lepší systém kalibrací sensorů, a jsou podle mě technicky jinde. Ty 2500 v našich krajích dle mého názoru nevyužiješ, důležitost je tam kladena na počasí a práci s přílivem a odlivem což je podle mě, jak jsem psal výše, v našich podmínkách né úplně dobře využitelná záležitost. Cory zase nabízí vše, co by jsi tady mohl potřebovat, na druhou stranu ale bez technické grácie, tak jako to podávají Casia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, jak nad tím přemýšlím, tak nakonec budu chtít ještě jako funkci tepovou frekvenci, takže Casio padá a přemýšlím nad něčím odolným od Polaru, ten bohužel nenabízí funkce ABC, nebo SUUNTO Vector HR, který tyto funkce má...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel v téhle době nic odolného od Polaru neseženeš, jedině starší modely z řady AXN. Měl jsem Polar RS800cx což je multisport, takže měl navíc, ke klasickým tepovým funkcím ještě teplotu a výšku, což se hodí a spolu s GPSkou a PC interface Ti to dá absolutní informace o absolvované trase, víc outdoorových funkcí ale tyhle hodinky nenabídnou, navíc jsou extra náchylné na kdejaké odření - tedy lesklé provedení, matné nevím, pouzdro jako takové je ovšem docela odolné. Vectory HR jsem taky měl, funkce dobrý, pěkně využitelný, zpracování hodinek, nižší střední až nižší :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začínám docela vážně pokukovat po Ambitech.....jen čekám na někoho, kdo je dokáže ohodnotit z vlastního praktického použití....najde se tu někdo? Předem díky za postřehy a připomínky.....

Jinak ty Vektory HR jsou taky možnost, ale od pár lidí jsem slyšel o špatným zpracování..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Začínám docela vážně pokukovat po Ambitech.....jen čekám na někoho, kdo je dokáže ohodnotit z vlastního praktického použití....najde se tu někdo? Předem díky za postřehy a připomínky.....

Jinak ty Vektory HR jsou taky možnost, ale od pár lidí jsem slyšel o špatným zpracování..

 

Ambity mám už asi čtvrt roku a nemůžu si stěžovat. Celkově jsou to mé třetí hodinky od Suunta (předtím jsem měl Core a Quest - oboje bez výhrad). Vyzkoušel jsem už většinu funkcí a vypíchnu bych následující:

- Osobně se mí hodně líbí propojení Ambitů se službou movescount.com (podrobné analýzy jednotlivých workoutů, export tras do mapy, fitness funkce atd.)

- Solidní mechanické zpracování (made in Finland) luneta z hliníku - pěkné, ale možná náchylnější na poškrábání. Osobně mě to nevadí. outdoor hodinky by měly mít na sobě nějakou patinu :-).

- Tlustší než Core (kvůli GPS modulu)

- Velké možnosti v osobním přizpůsobení díky aplikacím (možno vytvořit v jednoduchém editoru své vlastní) a nastavení přes PC

- GPS funguje parádně i v náročnějších podmínkách (město, les atd.) a chytá se v průměru do 15sec. hrubý fix, do 30sec. fine fix. Osobně to přisuzuji 21-ti kanálovému přijímači s vysokou citlivostí (obdoba toho, co používá Garmin)

- Standby mode - nikde jsem se o tom nedočetl a zjistil jsem to až při používání. Když se hodinky nějakou dobu nehýbou, vypne se display :-). Takže když se v noci probudíš a chceš vědět, kolik je, musíš s nima trošku zatřepat (3D gyro senzor)

- Při režimu ALL ON přes den a záznamu údajů 1x za 30sec. (Typicky týden na horách bez možnosti nabíjení) vydží baterie 6-7 dní.

- Chybí mi možnost offline uploadu do PC - bez přístupu na net se logy nedají uložit.

- Takové nice to have by byla nějaká podpora iPhone (například upload logů) ale to je zatím hudba budoucnosti :-).

- Při měření tepovky doporučuju za začátku navlhčit elektrody na pásu - lepší snímání el. potenciálu. Po chvíli se člověk zapotí a slaný pot je super vodič, takže to je bez problémů. Kdyby s tím měl někdo problém - například, že se nepotí a dochází k chybám v měření, je možné použít elektrodový gel (0,5 litru cca za 60 Kč).

 

To je asi vše, co mě momentálně napadá. Pokud bys měl konkrétní dotaz, dej vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za info.

Ambity jsem nakonec koupil, jsou super, víceméně používám funkci treking, hlavně kvůli přehledu o nachozenejch kilometerch,výšce a tepovce.

V Movescountu si doplňuju Move, jediný s čím bojuju, je Moveslink. Nedaří se mě stáhnout z hodinek a naopak např.trasu. Něco tam mám špatně, nejsem moc zdatnej v počítačích, protože mě to nebaví :angry:. Připojím hodinky, kliknu na Moveslink a všechny tuším 4 položky co tam naběhnou jsou OK. Na Movescountu tam ale pak nikde neobjevím, že bych něco přetáhnul....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tam bude nejspíš někde chyba :-). Je potřeba si pohlídat správnou verzi Moveslinku - pro každé hodinky mají jinou. Nejlepší jak to udělat je si přímo na profilu Movescount v položce "výbava" přidat typ hodinek a ono ti to nabídne ten správný SW k počítači.

 

Jakmile si to spáruješ, každý nahraný a uložený move v hodinkách se ti při synchronizaci automaticky uloží do Movescountu - a zobrazí se hned na první stránce. Pokud ti to při synchronizaci napíše 4x OK a nic se ti na profilu nezobrazí, nejspíš se ti workouty neukládají do hodinek - po skončení každého se to ptá zda uložit - musíš dát ANO. Nebo pokud jsi zvolil možnost NE a vícekrát se neptat, tak se ti to defaultně neukládá a musíš toto nastavení změnit - nejlépe přes nastavení přímo na Movescountu.

 

Při synchronizaci se ti dole v tom okně zobrazí, kolik Moves bylo přeneseno. Udělej si třeba testovací na pár vteřin a zkus si to synchonizovat. Pokud se ti i přes to ukáže nula, je chyba někde jinde - dej vědět.

 

Jinak ještě bývá problém s propojením Moveslinku ven do internetu. Mě to pořád hlásilo špatné heslo. Řešil jsem to i s helpdeskem ve Finsku a nevěděli si rady, nakonec jsem zjistil, že to bylo firewallem od Esetu - i když jsem ho dočasně vypnul, nedovolil to spojení uskutečnit. Bylo potřeba manuálně nastavit důvěryhodnou zónu.

 

Pokud bys měl stále problémy, napiš PM a pořešíme to, ať tu nejsme offtopic :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...