Přejít na obsah

Single malt


Doporučené příspěvky

:-) No, jsou tu i borci, co ji zase maji radi. Je to fakt na vkusu kazdeho soudruha. Pro sebe jsem ji ale odepsal. Je pravda, ze ja mam dost uzke okno co se tvrdeho chlastu tyce. Chutna mi proste jen hodne malo veci. Ne, ze bych byl vybiravy, ale piju ho relativne malo a tak nemam chutove navyky. Proste nemam dostatecne vypalenou hubu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník LukeD

Původně jsem si říkal, že na Clynelish 14 yo, která se tu nedávno objevila, kašlu, ale Ralfyho recenze mě přesvědčila o opaku. Jednak se podle něj jedná o whisky s osobností, komplexní, vcelku náročnou, tedy nic pro začátečníky, příp. lidi zvyklé na vyšolíchané a "jednoduché" whisky typu Glenfiddich či Glenmorangie, jednak je to prý její nejlepší verze, kterou kdy pil. A to zní jako výzva. Navíc ji má Hyveco na webu za 926 Kč, což za metodu pokus/omyl stojí.

 

Aspoň pár kapek vody je nezbytností. Ve vůni se ještě musím zorientovat, zatím to pro mne byl nedefinovatelný konglomerát. Chuť nakyslá i nahořklá (obé v pozitivním slova smyslu). V dochuti jsem si jistý kávovými zrny a lehoučkým kouřem na pozadí. Nicméně od prvního panáka nemůžu čekat zázraky. Těším se na pokračování...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

eskimak: Bohužel, její velmi blízké propojení s palírnou Brora, která je tak v módě mezi "investory", až to není pěkné, dělá s cenami nepěkné divy. Takže díky bohu aspoň za ten základ.

 

Jo, a mám jeden tip související s Clynelish, který sice není úplně čistě single malt, ale myslím, že stojí za zmínku. Jestli někde narazíte na Flaming Heart 5th Edition od Compass Box, stoprocentně ji minimálně vyzkoušejte. Neskutečně zajímavá (nejen) kouřová záležitost díky kombinaci Caol Ila a Clynelish! Její složení přikládám coby motivaci.

post-34682-0-20732400-1490311593_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník LukeD

Luku, pak dej vedet, jak pokracujes s tou CLy14. Nechavam si zbytek v lahvi na kost behem roku, jak se to bude dal vyvijet a tvuj nazor me zajima.

 

Dnes třetí nosing & tasting, zhruba dva týdny po otevření. Už se mi, holka, pomalu začíná otevírat. Prozatím to každopádně vidím takhle:

 

Vůně: zeleň, rozpouštědlo, vlašský ořech, kakao, (s vodou) bílá ledová poleva.

 

Chuť: med, medovina, cukrkandl, bílá dužina grepu, (s vodou) nakyslost, meruňková jadérka, mirabelky, ledová bílá poleva, benátová tyčinka alias špalek, citronová kůra, kávový likér, škrob.

 

Dochuť: kávové zrno, tříslovina, travní stvol, sušená citronová kůra, café latte.

 

Celkově jednoznačně dominují nahořklé chutě (občas provázané se sladkostí či kyselostí), což je pro mne vítaná změna oproti jiným whisky. V té chuti je na konci něco hrozně, hrozně známého, čemu za živého boha nemůžu přijít na kloub (mám takovou utkvělou představu, že je to světlá hmota barvy a konzistence sádla s podivnou chutí). Zatím jsem to pracovně nazval škrob.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

25ky je ještě půl láhve, to je sváteční. Dal jsem Cuan, je to OK. SZ jsem teď vůbec nečetl, řešil jsem teď jeden průser za druhým na stavbě, počasí, které se rozhodlo, že to prostě nedostavím a hotovo, a při tom ještě lítám po blízkém okolí, abych nevyšel že cviku minutového aviatika, dneska z Prahy a ráno hop do Bergenu. Ale kouknu tam ASAP.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...