Přejít na obsah

Single malt


Doporučené příspěvky

Jo, taky souhlasím  s tím, jak se s věkem vyvíjí vztah k chlastu.

V devadesátkách byl Jeník Chodec velký oblíbenec a teď jsem ho nepil strašně dlouho. Dvacet let, možná.

A pokud se bavíme o našich humusech, tak u mě ze skotských Balantina, z irských Tulamorka a z bourbonu je nejodpornější Jim Beam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeník chodec dvanáctiletý Black Label je dobrý furt. I když už se pomalu blížím 500 vypitých vzorků a 20 vypitým lahvím whisky. Pravda, jeho varianta z 80. let, kterou mám teď doma otevřenou, je ještě minimálně o stupeň výše. Ale ta tedy s přehledem předčí i leckteré single malt.

Mimochodem, když šla řeč o Glenfiddich. Není to tak dávno, co jsem vedl slepou degustaci, ve které hrála mimo JW Black Label z 80. let hlavní roli také další moje lahev, Glenfiddich Over 8yo ze 70. let a musím říct, že i naslepo jsem je obě spolehlivě identifikoval. Ta soudobá Glenfiddich 12yo kulhá za tou plnotučnější, sedmdesátkovou, na obě nohy.

S bourbony mám obecně také docela problém. Nebaví mě. Ale čest výjimkám. Třeba takový F.E.W je moc fajn a zajímavé pití. Ale také mě lahev přišla na dvojnásobek běžné ceny těch obyčejných bourbonů.

Jo, a pokud jde o irské, tak Tulákovi vlastně vděčím za to, že jsem se k whisky vlastně vůbec dostal, resp. že mi zachutnala. Protože předchozí zkušenost s JW Red Label a Ballantine's byla spíše odstrašující. A od té doby, co tuhle whisky koupila Grantovic rodina a začala více tlačit na single malt strunu, tak nedám dopustit na Tullamore D.E.W. 14yo. To je moc dobrá věc na takové to pohodové hospodské popíjení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6b1de5f8b3ab24d13ef3097da61a46a8.jpg

Já dneska dopíjím Ardbeg Corryvreckan a upřímně už se těším až načnu Macallan 12 nebo Glenmorangie Nectar d´or, které čekají ve frontě. Po dlouhém rašelino-kouřovém období mám chuť na něco jemnějšího


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tedy neotvírám, poněvadž toho mám otevřeného až moc, nýbrž naopak dopíjím tuhle pecku. Za to, že poslední panák vypadá jako vzorek z černouhelného revíru, může ten bordel, co Blackadder přidává do lahví ze série Raw Cask. ;)

P1012945.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
V 18. 10. 2020 v 17:51, Bert napsal:

Od švagra jsem darem dostal tohle .....

615_trebitsch-czech-single-malt-whisky--40--0-5l.jpg

Nebudu se tady dlouze rozepisovat o mémk názoru na tenhle patok, ale myslím, že úryvek děkovného telefonátu postačí: ... Ahoj šváro, díky za tu whisky, je úžasná. Díky ní jsem omládl o čtvrt století. Už zase piju whisky s colou .... 🙂

někteří z nás to pijí s colou, někteří to po prvním panáku vylili hned. a přitom taková sqělá investiční příležitost😁

https://native.seznamzpravy.cz/whisky-jako-investice/?utm_source=Seznam&utm_medium=HProzcestnik3#utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

vzpomněl jsem si na svého prvního vedoucího, ještě z dob sociálismu, který říkal "..lidi koupí i ho.no zabalené do Rudého práva, jen jim to musíš umět prodat.

 

omlouvám se, v sekci humor by to nebylo doceněno

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě teď, tommi_d napsal:

Poprosím znalcov z tohto vlákna... Má zmysle kupovať Glenmorangie 10 Y ako bežné pitie pre neznalca škótskej ? ďakujem za odpoveď...

Ma. Jedna z najlepsich zaciatocnych whisky prave pre neznalcov. Chuti to kazdemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...