Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Zrovna popíjím! Decebal a Eskimák - inspirujte, raďte. Moji favoriti: Laphroaig - teď QC, 10 yo zkusím moc rád, dále Ardbeg - 10yo, Corryvreckan, pak Talisker - chci zkusit ten 57 North, můj sen Octomore od Bruichladdich a z irských Connemara. A z těch jemnějších potom The Glenlivet - 15 yo French OAK Reserve (ale to je oproti Islay fakt pohlazení). Přes léto jsem pil po večerech spíš rumy (El Dorado 12 yo a 15 yo, Botran 15 yo) a gin-tonic nebo Mojito. Ale piju QC a hned vím, že jsem "doma" - už se mi stýskalo :lol2:.

Od Eskimáka mám ještě tip na Jura Prophecy Heavily Peated

Já nejsem žádný velký znalec, abych mohl někomu radit. Občas něco ochutnám a když je to dobré, občas si koupím láhev. A nejen whisky, občas rum, a spoustu toho dostanu, ale piju v podstatě vělmi málo, občas si naleju večer skleničku, někdy jednou za týden, někdy jednou za měsíc. Znám i jiné drogy:-).  Nicméně, ty single malty z Islay mně chutnají moc, asi úplně nejvíc z kořalek. Tuhle jsem si koupil Dalwhinnie 15 ze Speyside, protože kdesi kdosi psal, že to je dobrý, tak jsem se nechal zlákat. No a nejsem z ní úplně nadšený, není tam ten desinfekčně - rašelinový základ, který miluju, tak to asi bude doma schované pro návštěvy:-). Ale nejradši mám stejně tokajské, mám doma dost lahví z vynikajících ročníků a nějaké ty esence a to je velká lábuž. Smrdí do jak stará skříň z bazaru a je to strašně dobrý:-))). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna popíjím! Decebal a Eskimák - inspirujte, raďte. Moji favoriti: Laphroaig - teď QC, 10 yo zkusím moc rád, dále Ardbeg - 10yo, Corryvreckan, pak Talisker - chci zkusit ten 57 North, můj sen Octomore od Bruichladdich a z irských Connemara. A z těch jemnějších potom The Glenlivet - 15 yo French OAK Reserve (ale to je oproti Islay fakt pohlazení). Přes léto jsem pil po večerech spíš rumy (El Dorado 12 yo a 15 yo, Botran 15 yo) a gin-tonic nebo Mojito. Ale piju QC a hned vím, že jsem "doma" - už se mi stýskalo :lol2:.

Od Eskimáka mám ještě tip na Jura Prophecy Heavily Peated

Octomore je dobrá, ale IMHO drahá, zkus místo ní Killchoman ;)

Odkaz ke komentáři

Iste :)

Vidis vidis Ivan, priskoro si flintu do zita hadzal. Este ta dlha cesta objavitelska caka, nie len to sladke hovno z nutrie pocuckavat :lol2:.

Myslis rumy ? :)

Asi najvacsi problem mam s desinfekciou, jodom. Jemny dymovy nadych je fajn :)

Odkaz ke komentáři

Tak už jsem otevřel a ochutnal Balvenie 2002 Peat Week 14yo. Je tak akorát nakouřená, přičemž kouř po nalití pomalu ale jistě mizí a současně s tím se zvolna vynořuje klasický profil Balvenie. Moc příjemně se to pije. Mohu jen a pouze doporučit.

Určitě si pořídím ještě minimálně jednu láhev do zásoby...

Odkaz ke komentáři

Dík za tip, určitě pořídím. Balvenie 12 double wood je jedna z mých nej. :)   jinak je to hrozné, jak to letí... ještě celkem nedávno se řešilo Y2K a dneska se dá koupit čtrnáctiletá whiskey z roku 2002... ty jo, je potřeba si ten život užít... no nic, jdu si nalejt Laphroaiga 25ku. :-D

Odkaz ke komentáři

post-3892-0-18692500-1510769643_thumb.jpg

Oproti nevelkému očekávání mě Glenfiddich 15 yo Solera Reserve příjemně překvapil. Relativně jemná whisky, přesto ve vůni i v chuti znatelně plnější než cenou podobná konkurence téže oblasti (např. Glenlivet 12 yo, Cragganmore 12 yo). Snad jen té sladkosti mohlo být méně. Ale to už si asi moc vymýšlím. :)

Odkaz ke komentáři

Mě tenhle Glenfiddich naopak k smrti nudil. Až moc jednoduchý, až moc vyšolíchaný. V podobné cenové hladině už raději Bunnahabhain 12yo, Clynelish 14yo nebo Deanston 12yo, které mají nejen vyšší obsah alkoholu, ale i výraznější charakter.

Odkaz ke komentáři

NOVEMBER 2017

As the nights are drawing in and we have survived our first storm of the season on Islay, we wanted to write and announce the release of the Cairdeas 15 Year Old, which is available now. The Cairdeas 15 Year Old joins our range of Friends exclusive expressions, and so to celebrate the re-release of this old favourite, our Distillery Manager, John Campbell, has signed 200 bottles which will be placed at random to all successful orders for Cairdeas 15 Year Old.

As you know, the award winning 15 Year Old was discontinued in 2009. A big favourite among Friends of Laphroaig, it was brought back in 2015 as a one-off limited edition in honour of our distillery?s bicentenary. Much heralded, we have since been inundated with requests for it to be brought back again, and more permanently.

Distilled over the course of 2002, and matured in first-fill ex-bourbon barrels, it?s a truly great dram. The wood in its prime, the barrels are responsible for the whisky?s deep gold colour, the extra vanillas, and those spicy notes you get on the nose; while the length of time it has spent in the warehouse makes for a fine balance of smoke and tropical fruit esters, the final result is a unique expression. It really is a wonderful whisky, and we are already preparing for a subsequent bottling in 2018.

An excellent way to mark the start of the new season, the Cairdeas 15 Year Old is named in recognition of Friends of Laphroaig, for whom it is exclusively available in our webshop, and in our distillery shop on Islay. As said, the first 200 bottles have been personally signed by John Campbell, and will be offered randomly to all successfully placed orders for the liquid.

As you know, Cairdeas is Gaelic for ?friendship?, and in the spirit of friendship (which often begins with twos) we must let you know that our other Cairdeas release, the Cask Strength Quarter Cask is also in our shop.

Should you decide to add our latest Cairdeas 15 Year Old to your collection, please do let us know what you think. All opinions welcome, always.

Yours sincerely,

The Laphroaig team

50a56908b77cb52ab76e40a7f1541cd8.jpg

Cena ovšem nelidová.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Konečně jsem otevřel Lagavulin 12yo 2015 v sudové síle a je to pošušňáníčko, jak jinak. Super whisky, tedy až na ty nekřesťanské prachy, za které se u nás dá koupit. Jedna z mála výjimek, která je v zahraničí výrazně levnější než u nás. Dokonce i v aukci jsem nedávno koupil 2016 za krásných 92 ?.

A předevčírem jsem pro změnu zabrousil do Campbeltownu a otevřel Glen Scotia 15yo. Přátelé, to vám byl takový koncert vůní a chutí už s prvním panákem, že jsem nestíhal čubrnět. Už první závan mě dostal - ještě nikdy jsem z whisky necítil tak brutálně čistou vůni petržele. Pak pomerančová kůra, pomerančový likér či marmeláda, chcete-li. V chuti andělika, bílý pepř, náznak máty. Sušší v dochuti. S vodou okamžitě přichází cappuccino a irská zelenost, parfémovitost. Bílá čokoláda. Lehounce melasa. V chuti přijdou na řadu ty výše zmíněné pomeranče, skořicová kůra, hřebíček i vanilka. V dochuti dřevitost i tříslovina a lehce nakyslé "archivní" rozinky.

Navíc poměr cena výkon je neskutečný: 15letá whisky, nefiltrovaná za studena a v 46% síle za 1195 Kč. I ten redesign se Glen Scotia povedl. Máte-li možnost, kupujte. Rozhodně neprohloupíte.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...