Přejít na obsah

CASIO G-Shock GW A1000-1A Aviator


Basquiat320

Doporučené příspěvky

Zdravíčko,

 

pořídil jsem si tyto hodinky (CASIO G-Shock GW A1000-1A) a rád bych se s vámi podělil o pár zkušeností (kterých zatím není tolik, ale časem určitě přijdou):

 

Hodinky jsou koupil požadavkem tady na fóru od uživatele "gary" a byly takřka s dvouletou zárukou a stavem jako nové.

 

 

Oficiální specifikace na netu jsou zájemcům o tyto hodinky dobře známé, takže spíš pár věcí (subjektivních i obejktivních) z praxe:

 

+ lehké (85 g) - dle velikosti byste určitě hádali těžší hodinky (na rozdíl od totožného modelu s kovovým tahem GWA1000D 157g)

 

+ přestože jsou rozměrově poměrně velké (54.1 x 52.4 x 16.4mm) nepůsobí tak na menší (např. mojí 16,5 cm) ruce - hlavní obavou bylo, že budou na mojí ruce nesnesitelně velké a budu se jich muset zbavit.

 

+ design -geniální (nejkrásnější G-Shocky, jaké kdy někdo vyrobil) - 3D index opravdu působí 3D, analogový ciferník - jednoduchý, výrazné vystouplé indexy

 

+ pod vodou žádný problém

 

+ odolnost

 

+ spolehlivost přesného času (řízeny rádiem) - žádné natahování, seřizování (to jsem od sportovních hodinek očekával)

 

+ univerzálnost - díky designu a barvě poměrně univerzální (pracovní, sportovní, diverky, ke košili)

 

+ dvojítá perforace pro kolíky spony na pásku

 

+ vteřinová ručička při stopkách (počítá 0,05s)

 

+ funkce šetření energie

 

+ solární dobíjení baterie

 

+ veškeré funkce (čas, stopky, teploměr) vyjadřovány přes hodinovou, minutovou a vteřinovou ručičku) - působivé

 

-hodinová ručička by mohla být delší

 

-spona pro přichycení pásku by mohla být užší a tím lépe svírat přesahující pásek

 

-chybí podsvícení (svítí ve tmě po nasvícení krásně, ale pouze krátce) - uvidíme v létě, kdy toho světla bude přes den více

 

-označení indexu pro 6 a 12 je takřka sejné ? pokud nemám hodinky na ruce a uchopím je, nedokážu v první chvíli určit 6 či 12 (mají kulatý design)

 

- ostatní tlačítka mohly být také broušená jako hlavní korunka (korunka působí luxusně)

 

Alternativy:

 

-Suunto (sporná vodotěsnost u nepotápěčských modelů), stížnosti na konstrast displaye, pouze digitální display

 

- Seiko - lákaly mě jakýkoliv potápky, budou další na řadě

 

post-26122-051026500 1359480616.jpg

 

post-26122-025207600 1359480597.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

+ přestože jsou rozměrově poměrně velké (54.1 x 52.4 x 16.4mm) nepůsobí tak na menší (např. mojí 16,5 cm) ruce - hlavní obavou bylo, že budou na mojí ruce nesnesitelně velké a budu se jich muset zbavit.

 

Já mám ruku cca 20.5cm a dost často si je nevezmu, protože jsou příliš veliké. Například teď v zimě jsem byl ve Státech. Těšil jsem se, jak využiji teploměr, druhý čas apod., ale nevešly se mi pod zimní bundu, která je kolem zápěstí úzká, aby pod ní nefoukalo.

 

-chybí podsvícení (svítí ve tmě po nasvícení krásně, ale pouze krátce) - uvidíme v létě, kdy toho světla bude přes den více

 

S tím podsvícením je to svatá pravda. To vidím jako já jako jedinou chybu. Tak ať Ti tikají :-)!

 

post-1156-047516200 1359550488.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...

par riadkov pridam ako majitel tychto hodiniek aj ja

hodinky som si doprial asi pred tristvrte rokom, pri vybere som chcel nieco na sport a kedze sa venujem okrem ineho aj horskej cyklistike podmienky boli nasledovne: nieco co  vydrzi aj drsnejsie zaobchadzanie, otrasy, voda, blato a hlavne uz dopredu som vedel ze nechcem digitalky. Po par prestudovanych strankach som mal vybrate nejake lacnejsie modely, ale tieto mi padli do oka od prveho momentu. Aj ked som nebol najskor ochotny si za ne moc priplacat, a hlavne ma odradzoval fakt ze su naozaj velke. Nakoniec som sa vybral do kamenej predajne jedneho e-shopu, kde som ich uvidel nazivo aj popri ostatnych mojich favoritoch a po doskusani na mojom nie velmi hrubom zapasti (obvod 18cm) som sa rozuhodol ze je to pre mna ta prava volba.

Po pol roku pouzivania som snimi v podstate spokojny, radiom riadene a solarne napajane robia z tohoto kusku naozaj bezudrbovy stroj. Este ani raz som na nich nemusel nadstavovat cas alebo datum a ani vtedy ked sa menil zo zimneho na letny a naopak. Na bajku sa so mnou uz vyhrkali neurekom, ochutnali uz aj nejake blato, lad, sneh, dokonca dostali aj priamy zasah od kamienkou odletujucich s pod kolies, ale vydrazali aj nejake tie pady s majitelom na pevne podklady a zatial su bez ujmy. Cifernik je velky a lahko citatelny dokonca aj po nasvieteni v tme. Tu vsak by som si vedel predstavit aj nejake elektronicke podsvietenie pretoze fosforeskujuca vrstva, ako uz bolo spomenuty vyzsie, dlho nesvieti. Ked sme u tych negativ a podsvietenia, tak par krat sa mi uz v tme stalo, ze ked som mal hodinky odlozene niekde bokom tak som nevedel rozlist 12 a 6 hodinu kedze indexi su uplne rovnake. Z negativ by som este spomenul pracka (alebo ako inak hodinarsky zargonom nazvat kusok pliesku do ktoreho sa zasunie koniec uz zapnuteho remienka) je celkom siroka a po zasunuti reminka do tohoto otvoru sa sklazava a potom obcas niekde zachytim koniec remienka, najcastejsie o kus oblecenia. Samozrejme su dost vysoke a preto sa tazko vytahuju spod obtiahnutejsieho oblecenia. Pokial si taketo oblecenie obliekam pri nejakej outdorovej aktivite zvyknem si ich davat na vrch tohoto oblecenia, vetdy aspon spolahlivejsie ukazuje teplomer kedze nieje az tak ovplyvnovany teplotou tela. Este doplnim ze dva krat sa mi stalo ze pri sporte pri nizkej teplote okolo nuly, tym ze telo bolo rozpalene a okolita teplota nizka, sa sklicko od spodu akoby zarosilo (vid obrazok).

post-32715-0-04628000-1387387860_thumb.jpg

post-32715-0-14576800-1387388008_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

rok som ich mal ako jedine hodinky ale posledneho pol roka cih striedam este z dvomi mechanikami, ale aj tak neneham na ne dopustit, nejpresnejsie a najodolnejsie hodinky ake som kedy mal, jedine co mi na nich vslovene vadi je slabsia luminiscencia indeov a ruciciek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...