Piplík Odesláno 25. února Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února Dneska jsem narazil na zajímavou stránku - průvodce originálním příslušenstvím na hodinky pro potápěče. Thermometry, kompasy … https://www.windvintage.com/blog/collectors-guide-vintage-dive-gauges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 25. února Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února (upraveno) a přidám jedny skoro potápky ze 60.let od Seiko a DOXA Upraveno 25. února uživatelem Piplík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
madmaxx Odesláno 27. února Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února V 25. 2. 2024 v 12:57, Piplík napsal: Dneska jsem narazil na zajímavou stránku - průvodce originálním příslušenstvím na hodinky pro potápěče. Thermometry, kompasy … https://www.windvintage.com/blog/collectors-guide-vintage-dive-gauges Díky za zdroj Neměl jsi nějaký thermometr na Aquastar? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr4612 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února (upraveno) Můj "nový" přírůstek se asi nejlépe hodí do vlákna sem. Upraveno 28. února uživatelem petr4612 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února @petr4612 Od krále Matouše? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr4612 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února před 4 minutami, libor2002 napsal: @petr4612 Od krále Matouše? Ano, přesně tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Když se v tomto vláknu shromažďují zajímavé informace o potápěčských hodinkách, nemělo by tu chybět zajímavé řešení, které před časem oprášila společnost Oris a i dříve se vyskytovalo na některých hodinkách. Už jsem to tady někde na chronomagu popisoval. Jedná se o dutou trubici kolem ciferníku s jedním vstupem, kterým do trubice může při potápění vniknout voda. Čím hlouběji se hodinky ponoří, tím víc je stlačen vzduch v trubici a tím dál se voda dostane. Podle stupnice na lunetě je pak možno odečíst hloubku. Zajímala by mě praktičnost tohoto řešení. Hlavně bych nechtěl čistit ten bordel, který se dovnitř musí zákonitě spolu s vodou dostat. Je zajímavé, že toto řešení jsem dohledal jen na chronografech opatřených strojkem valjoux 7733, které rozhodně nijak potápěčsky nepůsobí. Vypadá to, že hodinky vyráběla jedna společnost, a to pro různé prodejní značky. Žádné ani trochu značkové hodinky jsem s tímto systémem nenašel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února (upraveno) Jojo, tuto funkci “depth gauge” jsem zaregistroval u vintážek jednotného designu pouzdra. Dělala to Dugena, Helvetia, Orient a další. Nikdy jsem to neviděl u známých značek. U novodobých je to Oris jak píšeš. Upraveno 28. února uživatelem Piplík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února No a samozřejmě pozadu nebyla ani AVIA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 16. března Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března Sice to nie je o hodinkach, ale jachting tam je:) Aktualny NG Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. března Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března (upraveno) Kdyby chtěl někdo svoje ploprofy upgradovat na titan, mám možnost: https://www.ebay.com/itm/204692819051?mkevt=1&mkcid=1&mkrid=711-53200-19255-0&campid=5338722076&customid=&toolid=10050&amdata=enc%3AAQAIAAAAoGfLRdfNP4pVgf%2FyHb%2FQttLPJMd0WjZZT3i3yqnmDsjIaXoT%2FbvaaXIHFjKZ4r--w7m0RpdradeOL4Mj2L0rjFFt%2B7DiTzwl4%2FErf5PR9AzcpyvBZlDbxO39DEnk4YkjJOXRTwdEMioNXurSycD90vCprXzmgfnh6%2FcFWa8iKQMpw%2BoR4d7mc5iLCUhAGS7HABTZT%2BIn25WRgVuL0SiaF7Y%3D Citovat Upraveno 17. března uživatelem malda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 17. března Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března Tak to vidim prvne…otazka je, co s tim…to ma smysl takto asi jen pro muzeum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. března Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března Taky si neuvědomuju, že bych někde fotku těch titanových viděl. Někde jsem četl, že těch pouzder se mělo vyrobit snad 10 kusů. Věřím, že si to kupce najde. Ale sehnat k tomu správný zbytek nebude jen tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 17. března Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března před 5 hodinami, malda napsal: & Uvádí tam někde váhu, nebo špatně koukám? Docela by mě zajímalo porovnání s ocelovým pouzdrem. Pokud je to autentický, tak si to zcela jistě ženicha najde, vo to bych se nebál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. března Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března Tak jsem ten článek našel na Hodinkee: Citace: Na počátku vývoje titanových prototypů modelu Ploprof stála společnost Schmitz Freres, která vyrábí pouzdra. Předpokládá se však, že jich existuje méně než 10. Standardní pouzdro Ploprof z nerezové oceli váží 82,5 gramu a titanové pouzdro váží 49,5 gramu. Častou kritikou hodinek Ploprof je, že jsou na zápěstí poněkud těžkopádné a těžké. Titanové pouzdro by tento problém vyřešilo, ale bylo obtížné ho vyrábět v masovém měřítku a bylo nákladné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 17. března Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března Jako prvne tak nejak mezi lidma, jinak foto kompletniho titanovyho prototypu vcetne tahu je znamo dyl… info z Hodinkee shrnuje asi vsecky zname poznatky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března Nie su vintage, ale remake chrono Benthosov je mozne predobjednat. https://aquastar.ch/?utm_source=WeeklyNewsletter&utm_campaign=2cbd435e4b-EMAIL_CAMPAIGN_2024_03_27_04_22&utm_medium=email&utm_term=0_-2cbd435e4b-[LIST_EMAIL_ID] Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 31. března Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 6306 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr4612 Odesláno 10. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna TH Super professional Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter48 Odesláno 14. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna Certiny z r 1985 Q a stále fungujú , len vodotesnost 20 at treba obnoviť Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se