safi Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 http://yeomanseiko.s...CD633!609.entry Seiko oznámilo uvedení nové řady potápěčských hodinek s kalibrem 6R15 (automat, hacking, ruční nátah). Komu scházelo u Seiko Monster/Samurai hacking a ruční nátah tak má nyní ideální příležitost. Movement: 6R15 23J Automatic Hack function & with Hand winding Case :SS Crystal: Hardlex Lumi-bright: Available Accuracy: -15-~+ 25sec per day Water proof: 200 m water resistance for divers Anti-magnetic: Available Power reserve: 50 hours Diameter:45 mm (without the crown) Thickness:13.3 mm Cena 430USD
afrikab Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 Moc se to tehle diveru netyka, ale po projizdeni serveru seiyajapan.com jsem narazil na tyhle hezke Orient-Star za 364USD o prumeru 44mm:
afrikab Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 Ovsem ani tyhle divery Orient Star nevypadaji vubec spatne, tedy az na tu cenu $1,048.00
afrikab Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 Ale zpet k tematu. U mych potapecskych Seiko me treba vadi, ze nemaji safirove sklo. Coz nemaji ani tyhle za 400USD - coz nechapu.
Rimsy Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 Ty Orient Star zlute jsem nepochopil. Za tu cenu jsou Fortisky, nebo Tag Heuer. Ale pekny jsou, o tom zadna.
afrikab Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 Ty Orient Star zlute jsem nepochopil. Za tu cenu jsou Fortisky, nebo Tag Heuer. Ale pekny jsou, o tom zadna. A kdo rika, ze nejsou kvalitnejsi nez Fortisky ci Tag Heuer
Rimsy Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 To je pravda. Ale kdo rika ze ano? Pokud jsou na stejne cenove urovni, mely by byt kvalitnejsi. Teoreticky. Jsou nejake podrobnejsi info o tom modelu?
afrikab Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 To je pravda. Ale kdo rika ze ano? Pokud jsou na stejne cenove urovni, mely by byt kvalitnejsi. Teoreticky. Jsou nejake podrobnejsi info o tom modelu? Listed price 157,500 Yen Product No. : WZ0271FD -Diameter Case: 45 mm without crown -Movement : 21 Jewels Automatic -Accuracy: +25-/-15 sec per day -Power Reserve: 40h -Sapphire with non reflect coating -Case, Bracelet : SS -Screw down crown -Extension bracelet Jak zde jiz nekolikrat zaznelo, ORIENT je jakasi dcerina spolecnost Seika (jsem rad, ze tam patri i Epson). Takze kvalita by mela byt zarucena. Ale sam sjem jeste v ruce nemel. I kdyz na doru par stastnych vlastniku Orientu je.
afrikab Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 Jinak tady je odkaz: http://www.orient-watch.com/product/
afrikab Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 A tady je pozmenena nabidka pro svetovy trh. Ty vyse zminene divery tam maji i v oraznove barve: http://www.orient-watch.com/global/product/
safi Posted March 10, 2007 Author Report Posted March 10, 2007 Mám Samuraie a hacking bez problémů. Seiko Samurai nemají hacking ...
safi Posted March 10, 2007 Author Report Posted March 10, 2007 Jsou taky v titanu? Zatím jsem to nezaznamenal .. uvidíme až budou nějaké první recenze
MarvinX Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 Mám Samuraie a hacking bez problémů. Seiko Samurai nemají hacking ... Vyšroubovanou korunku vytáhnu do polohy dva (tedy do té kdy se nastavuje čas), jemně zatlačím palcem na korunku ve směru zdola nahoru, vteřinovka se zastaví. I při zastavené vteřinovce můžu nastavovat minutovou a hodinovou ručičku. Je to hacking nebo ne?
safi Posted March 10, 2007 Author Report Posted March 10, 2007 Mám Samuraie a hacking bez problémů. Seiko Samurai nemají hacking ... Vyšroubovanou korunku vytáhnu do polohy dva (tedy do té kdy se nastavuje čas), jemně zatlačím palcem na korunku ve směru zdola nahoru, vteřinovka se zastaví. I při zastavené vteřinovce můžu nastavovat minutovou a hodinovou ručičku. Je to hacking nebo ne? hacking jako takový to není - při něm se při vytažení korunky zastaví vteřinová ručička sama. Tvůj popsaný způsob je určitá náhradní cesta jak zastavit vteřinovou ručičku. U mých Poljotů s kalibrem 2614 jsem ji také párkrát použil.
safi Posted March 10, 2007 Author Report Posted March 10, 2007 Ovsem ani tyhle divery Orient Star nevypadaji vubec spatne, tedy az na tu cenu $1,048.00 Také uvažuji proč je ta cena tolik vysoká. Je pravda že vodotěsnost do 300m je náročnější než vodotěsnost do 200m...ale kalibr mi příjde jako "standardní" kalibr pro řadu Orient Star.
safi Posted March 10, 2007 Author Report Posted March 10, 2007 Ale zpet k tematu. U mych potapecskych Seiko me treba vadi, ze nemaji safirove sklo. Coz nemaji ani tyhle za 400USD - coz nechapu. Ono s tím safírovým sklem obecně to není až tak jednoduché. Ano je pravda že se méně poškrábe. Ale za cenu jednoho safírového plochého skla mám hodně běžných minerálních skel, která si můžu při poškrábání nechat vyměnit. + si můžu nechat poškrábané minerální sklo za pár šupů přeleštit. U mých Seiko Samurai mám hardlex sklo a po ročním nošení ani škrábanec:-) Je samozřejmě lépe když hodinky mají safírové sklo, ale když ho nemají, tak žádná významná nevýhoda to není.
farářskej Posted March 11, 2007 Report Posted March 11, 2007 Ale zpet k tematu. U mych potapecskych Seiko me treba vadi, ze nemaji safirove sklo. Coz nemaji ani tyhle za 400USD - coz nechapu. Ono s tím safírovým sklem obecně to není až tak jednoduché. Ano je pravda že se méně poškrábe. Ale za cenu jednoho safírového plochého skla mám hodně běžných minerálních skel, která si můžu při poškrábání nechat vyměnit. + si můžu nechat poškrábané minerální sklo za pár šupů přeleštit. U mých Seiko Samurai mám hardlex sklo a po ročním nošení ani škrábanec:-) Je samozřejmě lépe když hodinky mají safírové sklo, ale když ho nemají, tak žádná významná nevýhoda to není. Ona je samozřejmě pravda, že minerál je lepší - ale na druhou stranu výměna minerálu u potápek obnáší spoustu práce kolem s přetěsněním a tak. Na druhou stranu - minerál se škrábne, ale málokdy roztříští, což je přesně problém safíru. Osobně bych si safír pořídil spíš do spoečenskejch hodinek, u kterejch je minimální riziko, že s nima někde praštím... mimoto jsem spokojenej majitel hardlexu bez jedinýho škrábance. Jinak z těch novejch Seik moc na větvi nejsem.
Recommended Posts