Přejít na obsah

Prim Traktor


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 896
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ano obsluhuje,programuje, seřizuje..... Obsluha stroje určitě nedělá jedno pouzdro na traktory,pak hned přehodí na spartakovské a po obědě na Sporty 2, vše po jednom. Program je uložen v paměti stroje.

Proto se mi zdá cena vysoká.

Ne to opravdu takto nedělají  :D  přehodí to jednou za tejden. Jo program už je hotovej ten se nedělá. Přesto je to vlastně ruční práce, protože jim to projde hodněkrát rukama než je to hotové. Od řezání polotovarů z tyčí, až po leštění konečného povrchu pouzdra. Ve velkoseriové a hromadné výrobě, lidi prakticky nejsou. Nad strojem je robotické rameno, které zavádí obrobky, nástroje se seřizují a vyměnují samy ... atd. Cena se Vám může zdát vysoká a proto si můžete koupit hodinky z milionové série za 5000kč vyrobené pouze roboty a nebo lidskými roboty z číny.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na papíře a ve STEPu taky. Jenže ten kdo obsluhuje mašinu bere 600 na hodinu na seřizení jsou potřeba zhruba 2 hoďky jedno pouzdro trvá tak 15 minut tak za hoďku 4 pouzdra. Majitel dílny bere pro firmu to samé co mašina takže 2x 800-1200 a nechtějí po hodinách ladit mašiny takže min práce na 5 hodin. Takže 20 pouzder minimálně a cena. Tak nějakých 15000 za jeden den a jednu operaci. A je to práce tak na 2-3 dny. A kde vzít tu pajdu na prvotní zaplacení a pak čekat než to prodám. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ondra

Taky jsem asi z jine planety. Nove pouzdro za 6800 Kc? Jako omlouvam se za zcela zjevny off-topic, ale limitka Jen pockej nas vysla sakumprask na cca 5500, a to je samozrejme v nerez pouzdre, s vodotesnosti 200m, a se vsema doplnkama navic, ktere nebudu vyjmenovavat, protoze jeste nejsou uplne zverejnene... ;) Kazdopadne tomuhle rikam hodne muziky za mrzky peniz... samotne pouzdro (bez montaze, pretesneni...) za takovou palku, to uz taky fakt nedam. A to rikam jako hejl, ktery si v Eltonu nechal dvakrat udelat kompletni renovaci. :)

Ja se na to divam tak, ze za +- 20K (vcetne strojku a reminku) mas vlastne fungl novy hodinky, kterejch po svete moc nebeha. Pro nas maji navic kouzlo "rodinneho stribra" a kusu nasi historie.

 

Za me jsou k nim nejbliz asi Junghans (https://www.hodinky-koscom.cz/cz/junghans-027-3700-00), ktery jsou taky povedeny, ale je to jednak masovka a nemam k nim zadny osobni vztah.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, chapu. Puvodne jsem myslel, ze spolupracujes s nejakym kamaradem s CNC masinou.

Toz nic.......diky za vysvetleni. ;)

Počkej pokud by majitel nástrojárny nebyl kámoš a nedělal bych mu jeho věci, tak si neškytnu. Ono se nejprve dělá pro ŠKODU pak pro někoho a teprve potom babračky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

........Majitel dílny bere pro firmu to samé co mašina takže 2x 800-1200.......

Tak potom tomu nerozumim......u nas si kamaradi mezi sebou neplati..... .

Xkrat jsem propujcil kamaradovi svou garaz i s vercajkem, xkrat mi prevezl zdarma veci na vetsi vzdalenost (ridil jeho zamestnanec), xkrat jsem pomohl druhemu na stavbe (tady pozor-dostal jsem gulasek+pivo+ pak jsme si vecer zasli na kulecnik :) ), xkrat mi on pomohl pri rekonstrukci-instalaterine (i se svymi zamestnanci)-atd. Mohl bych pokracovat......

Vse zdarma.

Takze se omlouvam, ze jsem to s tim kamosem nepochopil.

A vubec, pockejme si. On s tim nekdo prijde. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A pokud to vezmu od lesa. Kolik se tu dělalo limitek. Někdo to dělal za děkuji někdo za něco. To nebudeme řešit, ale jsou to šílenci co chtějí dělat něco ohledně hodinek. A já si snažím řešit věci sám a bohužel každý není šílenec. Každopádně jsou zde lidi co také řeší moje věci. Některý za to, jiný za to. Každopádně každý kdo se podílel na jaké koliv výrobě je cvok pro věc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...