Přejít na obsah

KINDLE PAPERWHITE ZA MÁLO PENĚZ?


Doporučené příspěvky

mozno sa to niekomu tu zide.

 

zdroj: http://www.misantrop.info/kindle-paperwhite-za-malo-penez/

 

copy paste verzia:

 

KINDLE PAPERWHITE ZA MÁLO PENĚZ?

 

10.2.2013 ? Martin Malý ?

Plánoval jsem koupi Kindle Paperwhite z USA. Po sečtení a pronásobení a přičtení poštovného a daně jsem usoudil, že ho zase až tak nutně nepotřebuju, vzhledem k tomu, jak mi starší Kindle 3 stále dobře slouží, a že za tu cenu? Ale nakonec jsem objevil způsob, jak Paperwhite koupit a dovézt do ČR za cca 3.500 Kč. Návod je prosím zde?

 

 

Celý vtip je v tom, že nekoupíte Kindle Paperwhite na Amazon.com, ale na Amazon.de. Ano, chce to trošku umět německy, ale se slovníkem v ruce nebo s Google Translatorem to zvládnete, najmě díky tomu, že celý web je naprosto stejný jako ten americký, takže se v tom vyznáte ?po paměti?.

 

(Aktualizace: Amazon.com už dodává Paperwhite i do ČR, jeden kousek vás i s dopravou vyjde na cca 190 USD.)

 

 

Ten fígl, kterým dostanete Paperwhite do ČR, spočívá v použití ?německého Shipita? ? totiž služby Mailboxde (za tip díky Petru Krčmářovi). Mailboxde funguje stejně jako Shipito, tj. dostanete virtuální adresu v Žitavě, a odsud se zboží přeposílá. Výhoda je, že neplatíte clo a DPH (je to v rámci EU). Web je totálně zmatlaný poněkud nepřehledný, ale nakonec se v něm člověk vyzná a ten účet si zařídí. Pěkné věc: přijde vám registrační mail, a v něm je popsané, jak máte svou adresu zadat do Amazon.de, včetně německých popisků, přesně co do které kolonky?

 

Koupil jsem tedy dva Kindly, stálo mě to 258 EUR, podle banky 6.700 Kč. Za dva dny byly v Žitavě. Přeposlání (zaplatil jsem u Mailboxde pomocí PayPal) vyšlo na 150 Kč. Jestli dobře počítám, tak jeden vyšel na 3.425 Kč.

 

Kupovat z německého Amazonu může být výhodnější, díky nízkým nákladům na přepravu a faktu, že jsou v EU. Důležité je, aby zboží bylo na německém trhu k dispozici. Třeba Kindle Fire HD už je, a já naprosto vážně uvažuju nad koupí BlackBerry Z10.

 

(Pro poslání lze použít i Shipito, má nově sklad v Rakousku, kam Amazon.de dodává bez problémů. Cenu dopravy neznám.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...