Přejít na obsah

Citizen chrono, perpetual calendar


koken

Doporučené příspěvky

Ahoj přátelé, v říjnu sem si pořídil z portálu aukro vysněné hodinky Citizen, moje první zkušenost s touto značkou, jedná se o model Citizen Eco-drive chrono, perpetual calendar, na spodním víčku je napsáno E812-S052386 HST, dále potom 920201 a ještě poslední údajGN-4WS, nemám nic čím bych to vyfotil, tak to sem píšu:)). S hodinkama jsem spokojený, ale jde o to, že až bude v dubnu přehazování času, tak nevim absolutně jak hodinky nařídit, či posunout čas, když jsem to zkoušel, tak jsem to kompletně celý rozhasil, musel mi to udělat hodinář, jenžě se mi za ním znovu nechce, neb hodinky sem tam nekupoval a tak mi to přijde blbý, navíc je to takovej chytrák neochotnej...Tak se ptám, jestli náhodou nemá někdo návod na tento typ hodinek, nebo se čas přehodí sám?

Díky všem za přečtení a za ochotu. P.S na netu jsem hledal, ale neůspěšně

S pozdravem Dan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, Bohužel nevím, jaký typ hodinek sis koupil, ale to nevadí. Ta čísla, co jsi našel na dýnku totiž označují model použitého kalibru, takže návod lze snadno dohledat na stránkách CITIZENu. Tvůj kalibr má označení E812 a návod k němu v angličtině najdeš tady:

 

http://c5602631920d46a2508a-8d72983753baa190ad1811b919e590cc.r52.cf1.rackcdn.com/calibers/E812_ebook.pdf

 

Nechce se mi to zkoumat, ale myslím, že tvé hodinky se sami rádiovým signálem neseřizují, takže je budeš muset nařídit sám. Není to žádná věda. Postupuj následovně:

 

1. Zkountroluj si polohu ručičky na subciferníku u šestky. Musí být na pozici označené jako TME (time - čas)

 

2. Pokud není, vytáhni korunku do první polohy.

 

3. Otáčej korunkou a sleduj, kam se pohybuje ta ručička na subciferníku. Musíš ji dostat do polohy TME

 

4. V poloze TME vytáhni korunku do druhé polohy. Vteřinová ručička se nastaví na dvanáctku.

 

5. Otáčej korunkou pro seřízení času. Ale pozor, není to jako u normálních hodinek. Když pootočíš málo (korunka jednou cvakne), posuneš minutovou ručičku o jednu minutu. Když otočíš korunku rychleji přes "víc cvaknutí", minutová ručička se rozběhne a jede sama, i když už korunkou neotáčíš.

 

6. nech ručičky doběhnout na přibližně správný čas a jejich pohyb zastav tak, že korunkou pootočíš o jedno cvaknutí v libovolném směru.

 

7. Přesný čas nastav pomalým otáčení korunky (co cvaknutí, to minuta).

 

8. Pak si počkej na časové znamení v rádiu a ve správnou chvíli korunku zatlač do výchozí pozice.

 

9. NAŘÍZENO :D

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Člověče, ty jsi mi to popsal uplně bezvadně, máš pravdu, Radio Controlled to nejsou, myslel sem, že se to udělá automaticky, když to je Perpetual Calendar, ale to je vlastně blbost. Abych řekl pravdu, zkusím to až při změně času za měsíc, nechce se mi to štelovat, když jdou přesně:)). Zkouším sem dávat foto, ale píše mi to, že žádný soubor není označen:suicide_anim:..Každopádně sem rád, že nemusím k hodináři. Sem věděl, že se tu nějakej ochotněj člověk najde, kterej poradí...

Ještě jednou díky za trpělivost a ochotu.

Dan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Dobrý den, prosím kde bych sehnal český návod na hodinky Citizen eco drive hodinky (perpetual kalendar) E 812,nemohu je sám seřídit _hlavně datum se mi přetáčí až odpoledne/děkuji předem za odpověď Ivko

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...