Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím Vás všechny na chronomagu, někdy před týdnem jsem náhodou, skoro až čirou vygůglil toto fórum a posledních pár dní nedělám prakticky nic jiného, než že pročítám jednotlivá vlákna a kochám se v tématu "nové přírustky" ;-) Nejsem sice znalec co se hodinek týče, ale i to se může někdy změnit (čehož se možná i trošku obávám, když vás tady tak sleduji - není to myšleno rozhodně nijak zle :-), ale vzhledem k tomu, že tu mnoho z Vás má přehled (často podle diskuzí, kterými jsem se prokousal i nadhled, který je někdy možná i důležitější), rád bych Vás požádal o radu.

Plánuji, zvažuji, beru jako možné řešení :-) že si někdy v blízké době udělám radost a koupím si nové hodinky a rád bych znal Váš názor, podle čeho je dobré hodinky vybírat. Pro mě je vždy u podobných věcí na prvním místě design, s tím už teď asi nic neudělám, každopádně i ten zbytek má určitě svoji váhu a svůj význam a já bych rád zjistil co je důležité více a co méně (případně vůbec).

V současné době jsem uvažoval o těchto hodinkách,

Omega Planet Ocean 2201.50 - http://www.watchesonnet.com/2201.50.html?f...Collection=true

Omega Seamaster Aqua Terra 2503.33 - http://www.watchesonnet.com/2503.33.html?f...Collection=true

ktere me po designové stránce naprosto uchvátily a já bych se Vás rád zeptal, zdali je možné najít třeba právě k Omegám nějakou stránku s více fotografiemi, povídáním atd. případně jestli máte nějaké doporučené eshopy, případně kamenné prodejny, kde se dobře nakupuje, protože když jsem koukal na ceny nejen těchto, ale i jiných podobných hodinek v ČR byl jsem dost zděšen a vím, že je možné například po Evropě získat přeci jen zajímavější ceny, případně za vodou také, hlavně díky příjemnému kurzu USD-CZK.

Díky za info a ještě jednou, posílám pozdrav všem členům fóra.

Michal Buchta

Posted

Baker ma pravdu - tohle ti tady rekne kazdy. A nespechej. Pokud budes kupovat neco drazsiho rozhodne je dobre si to omakat, v realu vypadaji prece jen jinak. Ja dodrzel vsechny postupy, cetl, hledal, zkouse a stejne svoje omegy nenosim, protoze to nakonec nebylo ono :-))))

Posted

Diky za postrehy, urcite to nebude koupe behem 14-ti dni po internetu, takovej blazen nejsem a rozhodne nechci vyhodit nekolik desitek tisic za hodinky ktery mi budou lezet doma na stole a nebudu je chtit nosit.

Ja jsem si zvolil nasledujici postup vyberu, nevim jestli je spravny, kdyztak me opravte :-)

1) Vybrat si nejaky konkretni typ/typy - ktere se muzou menit (stejne jako tomu bylo do ted)

2) Zjistit si detailni info + orientacni cenu

3) Podivat se na ne v realu, zjistit jestli se mnou dychaji nebo jestli "jen tak jsou" na ruce a ja z toho nemam zadny pocit

4) Dale hledat dalsi moznosti a brouzdat po chronomagu

5) Nekolikrat pravdepodobne zopakovat body 1-4

6) Rozhodnout se az budu citit, ze je to to co chci

7) Jit na nakup :-))

Urcite si je nekoupim zitra a myslim, ze ne za mesic, mozna budu rad kdyz to zvladnu behem roku 2007, zalezi na mnoha okolnostech :-)

Posted
Baker ma pravdu - tohle ti tady rekne kazdy. A nespechej. Pokud budes kupovat neco drazsiho rozhodne je dobre si to omakat, v realu vypadaji prece jen jinak. Ja dodrzel vsechny postupy, cetl, hledal, zkouse a stejne svoje omegy nenosim, protoze to nakonec nebylo ono :-))))

Muzu se zeptat proc je nenosis? :-)

Posted

Muzu se zeptat proc je nenosis? :-)

Uz jsem to tady psal (spatne ctes :-)))) proste to neni ono - neszili jsme se - podlehl jsem tomu ze chci mit Omegy ale nakonec proste kouzlo nefungovalo.

Posted

som tiez majitelom PO (chronograph)a zatial taka polovicna spokojnost, prvy kus bol 2 krat v zaruke v oprave a nakoniec som si vydupal cisto nove hodinky. takze k spolahlivosti mala trhlina, ale dizajnom su myslim velmi pekne

Guest Kamil
Posted
som tiez majitelom PO (chronograph)a zatial taka polovicna spokojnost, prvy kus bol 2 krat v zaruke v oprave a nakoniec som si vydupal cisto nove hodinky. takze k spolahlivosti mala trhlina, ale dizajnom su myslim velmi pekne

Co jsi mel za zavady, ze byly 2x v oprave?

Posted
Co jsi mel za zavady, ze byly 2x v oprave?

kedze ich otvorit nemozem(aj tak by som sa v tom nevyznal....som lem pouzivatel)tak neviem....prvky krat len general udrzba....druhy krat hodinky zastali a nieco v nich vymenili, co to bolo netusim a nevedeli mi to povedat ani u dealera(som momentalne v sydney a hodinky boli posielane do melbourne)...po vrateni mi za 5 hodin zastali co ma riadne vytocilo a na druhy den som dostal cisto nove...takze zaverom to vyzera ze servis omega v melbourne nie je ziadna slava...no aspon mam nove hodinky teraz :)