Přejít na obsah

Steinhart Aviation Chronograph


Doporučené příspěvky

Paradni chrona! Po Apollonech dalsi krasnej a vcelku dost originalni model od Steinu, jen tak dal :punk:

Podle mne je dobre, ze tam nedali ukazatel dne, u tech NB Yaegeru uz to trochu rozbiji ten hezky cistej design leteckyho budiku.

 

EDIT: Jeste k tomu logu Steinhart - ja jsem to treba psal u klasickejch Nav.B-Uhr pilotek, protoze sam mam titanovy Steiny bez loga a sedi mi to k tem pilotkam proste mnohem vic, ale jinak nic proti Steinum, spis naopak :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem OndraPod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chtěl jsem si už dávno pořídit tyhle Aviation bez chrona právě pro ten dizajn, ale právě kvůli WR jsem šel do jiných...  jasně - to, že mi vadí nízká WR, je moje záležitost, ale prostě si nemůžu pomoct, u neformálních hodinek minimálně tu stvku požaduji...

;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hodinky už mi na zápěstí tikají celý týden a neskutečně si je užívám jak po designové, tak po funkční stránce. Jeden z prvních poznatků byl, že strojek je méně utlumený, než byla ETA 2893-2 v GMT verzi. Jak to myslím? N v první řadě když si dám hodinky s s kalibrem7750 k uchu, tak je slyším tikat, což u 2893-2 nebylo, respektive muselo být skutečně ticho a musel jsem se soustředit. Nutno ale dosat, že GMT verze má plné kovové dýnko, zatímco chrona mají průhled, takže i to může hrát svou roli. Pak je tu ale ještě jedna věc, která mne překvapila. Oba strojky jsou automaty, nicméně u  2893-2 njsem nikdy necítil natahování nebo rotaci setrvačníku (či jak se to závažíčko na nathování jmenuje). Tady u těch nejenže cvrliká (podobně jak volnoběžka na kole), ale za určitých okolností dostane slušné otáčky a je cítit, jak hodinkami vibruje. Je to jakobyste natáhli pručinku a pak to pustili a no se to roztočí. Ne nějak šíleně rychle ale třeba totřekrát čtyřikrát udělá poměrně rychlou otočku kolem dokola a je cíti jak to hodinkami na ruce zavibruje. Děje se to, kdž se hodinky dostanou do horizontální polohy a jen někdy. Je to normální? Jinak hodinky šlapou tak jak mají. Přesnost se usazuje, zatím skáču jak kdy jeden den o pár sekund do plusu druhý o pár do mínusu a v souhrnu oscilují kolem nuly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hodinky už mi na zápěstí tikají celý týden a neskutečně si je užívám jak po designové, tak po funkční stránce. Jeden z prvních poznatků byl, že strojek je méně utlumený, než byla ETA 2893-2 v GMT verzi. Jak to myslím? N v první řadě když si dám hodinky s s kalibrem7750 k uchu, tak je slyším tikat, což u 2893-2 nebylo, respektive muselo být skutečně ticho a musel jsem se soustředit. Nutno ale dosat, že GMT verze má plné kovové dýnko, zatímco chrona mají průhled, takže i to může hrát svou roli. Pak je tu ale ještě jedna věc, která mne překvapila. Oba strojky jsou automaty, nicméně u  2893-2 njsem nikdy necítil natahování nebo rotaci setrvačníku (či jak se to závažíčko na nathování jmenuje). Tady u těch nejenže cvrliká (podobně jak volnoběžka na kole), ale za určitých okolností dostane slušné otáčky a je cítit, jak hodinkami vibruje. Je to jakobyste natáhli pručinku a pak to pustili a no se to roztočí. Ne nějak šíleně rychle ale třeba totřekrát čtyřikrát udělá poměrně rychlou otočku kolem dokola a je cíti jak to hodinkami na ruce zavibruje. Děje se to, kdž se hodinky dostanou do horizontální polohy a jen někdy. Je to normální? Jinak hodinky šlapou tak jak mají. Přesnost se usazuje, zatím skáču jak kdy jeden den o pár sek..d do plusu druhý o pár do mínusu a v souhrnu oscilují kolem nuly.

 

 

Uvnitř je Valjoux 7750 a ten má jednostranný nátah, tzn. že rotor (to žluté závažíčko, co se točí dokola a je vidět průhledem :-) ) natahuje pero pouze rotací jedním směrem, pokud se točí druhým směrem, neklade mu odpor žádný "nátahový" mechanismus, tzn. že na tu nenátahovou stanu se otáčí poměrně ochotně, rychle a stačí k tomu relativně malé silové impulsy. Znám to a baví mě to :-). Neměj z toho obavy, při běžném nošení se nic nestane, ale na sekání dřeva ani ke střelbě bych je nebral.

 

Mrkni na ten rotor průhledem. Na jednu stranu, pokud otáčením z vrchní polohy "padá" do spodní, to jde lehčeji, než na druhou.Směrem, kde to nejde tak snadno, se natahuje pero.

Upraveno uživatelem Sedlinarkrage
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...