Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Teoreticky na palubu nesmí nůž s čepelí nad 6 cm. Na klíčích nosím Vic Classic SD s čepelí 40 mm a bez problémů jak v Evropě, tak i na Blízkém východě. 

Odesláno

Už pár let je to volnější - viz "netaktické, nezubaté, nezamykatelné zavíráky s viditelnou částí čepele pod 6cm" (evidentně prolobováno na menší švýcaráčky, se kterými paradoxně ručníkáři provedli 9/11), ale o tom co konkrétně je na palubě zakázáno stejně ve finále rozhoduje ta která aerolinka a příslušná bezpečnostní kontrola u její brány. V odbaveném zavazadle nože být můžou (tam by zas pro změnu neměly být akumulátory a powerbanky orientačně větší než AA baterka.), ale problém s "držením nepovoleného předmětu" může pro změnu nastat po příletu do některého z evropských chalífátů (🇩🇪🇬🇧🇨🇮🇸🇪🇫🇷), nebo při povinné bezpečnostní kontrole v hromadné dopravě (🇨🇳)

Odesláno

@Radek124 Radku presne tak. Nakonec prave proto, ze to realne proslo fyzickou kontrolou jsem to psal. Podotykam, ze si to bezpecaci nechali z kufru vyndat, swiss kartu rozebrali a jednotlivy casti premerovali. 

Na druhou stranu me mile prekvapilo, ze ten nozik, realne zcela tupy pizlatko, ktery jsem z ty swiss karty jako jediny zatim nikdy nepouzil, dokaze v pripade nouze celkem v pohode nakrajet a vykrajet jabko. 

Odesláno

Dobré vědět, protože tak před patnácti lety mě málem zadrželi na letišti v Holandsku jen za to, že jsem měl v brašně u notebooku časopis Zbraně & Náboje.....

Odesláno

ahojte , občas sa hrám s brusenim nožou , najme žene do kuchyne už si zvykla na ostré a tak dostávam pripomienky k tuposti.  Napred som brusil na starom kameni po dedovy ,, a potom

, začal som s Lansky Professional Sharpening Kit 5ks. potom Ganzo , teraz  Taidea TG 6124 240/1000 aj 2000/5000 ktorý používam už rok .Predtyždnom som kupil  brusny kameň Taidea TP 2004 a hneď pri prvom bruseni s nim som si všimol že nejde s nim nabrúsiť nôž šmýkal sa , a tak som ho prebrusobal drsnešsim kameňom a isla dolu mazlava vrstva ! Po chvili prebusovania to bolo lepšie ale stále to nedosahovalo brúsny vykon OK ,, Aj na jemnom brúsnom kameni Taidea TP2015 Glas 6000 sa nôž šmýka a malo uberá .  Takže čiske TADEA moc nedoporučujem , teraz mam par dni NANIWA 400 S1 a tento Japonec je lepší !! Bodák GLOCK 78 som mal za 10 minút na uhol 25 stup. 

Brus Naniwa IMG_7400.JPG

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...