Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

Conrad - tak ten je paradny ,krasny damasek aj paroh  :clap: , mozes sem prosim Ta hodit rozmer noza ? ,diky

Čepel 85 mm ,tloušťka hřbet 3 mm paroh  95 mm  :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem v podstatě po několikaletém pátrání, rozmýšlení a zkoušení lecčeho dal na zdejší doporučení a napsal Ježíškovi o KMFS. Přidal jsem k tomu ještě kůži a diamantovou pastu a bylo to peněz jak za krávu.

Tak to leželo týden doma a teď v noci mi to nedalo a vše jsem vybalil a otlapkal na jednom noži, co to žere. Teda to je věc. Nakonec jsem neodolal, nabrousil celkem pět nožů, EDC, švýcarák a něco do kuchyně. Každý jsem vyzkoušel, takže mám solidně oholené předloktí. Fakt jsem mile překvapen.

 

No nic, zabalím to a nechám pod stromeček a budu se těšit, až to o Vánocích vybalím, zapnu pohádku s Libuškou a budu u toho brousit. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele chlapi, co říkáte na nože Kizler ? Je to fakt bídná Čína ?

 

Mě se od nich líbí třeba toto: https://www.premiove-noze.cz/zaviraci/kizer-gemini-ki3471/

 

Sháním teď právě nějaké EDC. Požadavky mám:

 

- flipper

- nízká hmotnost

- hladké ostří

- cena do 5.000,- Kč

 

Co vy na to ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Tomas_2002

 

stránkami prémiových nožů se nenech zmást, to už jsou popisy a videa na nože-nůž skoro humornější :lol2: pokud mohu po několika letech soudit, tak celkové zpracování je u Kizeru perfektní, mají možná své zvláštnosti (spíš dizajnové), ale těžko se hledá nějaké reálné mínus, velmi kvalitní a tvrdá titaniová slitina na střenkách a velmi dobře zpracovaná ocel ... podle průběhu broušení bych řekl, že ocel stejné třídy je lépe zpracovaná než třeba u spy nebo BM - je to ale subjektivní a vždy se může stát, že ve fabrice něco ujede

 

mám teď tři modely a i ten nejnižší (domin s VG-10) je bez výhrad, ale samozřejmě jako u všech značek je u nižších řad větší pravděpodobnost nějaké drobnosti

 

Gemini hodnotí kluci na knife jako dokonalé EDC, pokud Ti vyhovuje velikost, určitě neuděláš chybu zvlášť v tomhle provedení :)

 

jestli můžeš, zastav se na pražské výstavě nožů, pan Trubka tam jezdí pravidelně a má obvykle věechny modely

Upraveno uživatelem chloupek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte. Tento nôž už mám doma dlho s tým, že ho mám od otca. Nepamatá si odkiaľ ho má. Celý čas som žil v tom, že to je kúsok z trhu "Miletičky". Dnes som ale videl na nete podobný znak, že niečo také existuje. Neviete niečo viac o značke, alebo náhodou či je to fejk alebo nedajbože origo? Ďakujem pekned481346264d16dcec9a7c071451c1a20.jpg1e922d1c2c7d8043ef6dc0b5be04f12d.jpg

 

Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku

Upraveno uživatelem kolky87
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@rumi: přicvakni si na klíče Victorinox Classic Alox (nevím jestli koukals na ten Leek, ale na flipper je to opravdu prcek)  :speak_cool:

 

@warann: Sorry že kecám do inzerce a rádoby "módní vlny", ale vždyť ty Tvoje/Unčovkého NC křiváky mají šerednější opracování rukojetí než z Mikovu!

Možná by neškodilo kdyby maestro namísto rozesílání "vzorkovníků" příště vzal do ruky šmirgl...  :thumbsdown_anim:

 

Šulcův "Top36" radši nekomentuju, protože se to taky mohlo jmenovat  TopVejvar. Ale svým způsobem mě těší, že po letech nožo-bundusu (do jisté míry nastartovaném i jeho stránkama) bych dnes z toho e-bay seznamu nechtěl spolehlivě ANI JEDEN  :smoke:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kuci mám Leathermana Charge TTi a občas potřebuju nabrousit ostří. Zatím ho brousim brouskem Fiskars a tak nějak mi to stačí, ale jestli by měl někdo nějakej tip na jinej vhodnější brousek nechám si poradit nebo jestli stačí tenhle? Jsem klasickej uživatel, takže nepotřebuju nic echt.

post-26998-0-80461500-1573424066_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Náhodou - na obtažení sekerky před kácením zahrady a skokem do studny by to mohlo stačit  :axehead:

 

TTi má čepelku z odolné = blbě brousitelné S30V (takže sem radši nebudu psát že lepší než to obtahovací kurvítko je i věkem oleštěnej mramorovej schodek nebo dno porculánovýho hrnku :P) a ani sám Leatherman se nepředřel s leštěným ostřím - takže škodu na něm nenadělají ani levné diamantové brousky z Lidlu. Důležitější než "echt hardware" je zapomenout na žužlání podél ostří (á la Fiskars) ale brousit kolmo, jako bys chtěl tu diamantovou šlupku čepelkou loupat jak salátovou okurku. Pokud si nejsi jistý vrcholovým úhlem, mázni stávající ostří fixem a sám uvidíš jak bude brát - a místo hledání "rychlých levných řešení" si po dlouhých zimních večerech radši sjeď vlákno o broušení na knife.cz  B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...