Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

..... NOŽE PŘED ODESLÁNÍM NEKONTROLUJEME ANI NA POŽÁDÁNÍ.
KVALITA JE ZODPOVĚDNOSTÍ VÝROBCE A JEHO VÝSTUPNÍ KONTROLY.

 

Bral jsem od něho nože.

Součástí objednávky byla i žádost o prohlídnutí daného kusu před odesláním - souměrnost výbrusu, jeho výška, vycentrování čepele atd...ať ho nemusím vracet.

... pak si dopsal tenhle nesmysl (cca 3 roky), ...od té doby má ode mě pokoj :)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Walter10: Ano rozumím. Nicméně, takové ty kecy, které měl na starých stránkách, že nože nerozbaluje a nekotroluje* si může strčit do zádele. Ale idiot jsem i já, protože už jsem od něj bral po třetí a tentokrát už naposled. Dvakrát byla chyba. V prvním případě kosmetická, tady mi to vadí, ale ještě to schroupnu, je to nůž za litr a nějaké drobné, s ohledem na poštovné je nesmysl to posílat zpět a problémy mu dělat nechci, ovšem kdyby mi tohle udělal u nože za bůra, tak si tam sjedu osobně. Koupit nový nůž s poškozením typu - oděrek nebo škrábanců na střenkách mi nepřijde v pohodě, notabene u karbonu, už jen proto, že se prodává, jako nový, prostě tohle není zboží bez vady a očekával bych to tam uvedené. Ale jak jsem psal, kašlu na to, negativní recenze mu na heuréku psát nebudu, neříkám, aby to člověk nekoupil, ale je dobré u dražšího nože se raději preventivně zeptat na jeho skutečný stav. Pokud mi napíše něco ve smyslu "nevím, nekontroluji", tak jsme skončili. 

 

Ať nejsem úplně negativní, tak odeslání i doručení proběhlo rychle a ta videa na jeho stránkách mám rád.

 

*Alibistická vsuvka - níže, ale můj byznys to není, ať si to dělá, jak chce, já už tam znovu neobjednám i když ty stránky mám rád, jak jsem psal výše, je na nich spousta informací, které si člověk rád přečte. To je jako kdyby obchodníci (například hodinky365, Helveti a podobně) s hodinkami objednávali hodinky ze světa a pak je přes e-shop distribuovali s tím, že je před výstupem nekotrolují :D ... sorry. 

 

NOŽE PŘED ODESLÁNÍM NEKONTROLUJEME ANI NA POŽÁDÁNÍ.

KVALITA JE ZODPOVĚDNOSTÍ VÝROBCE A JEHO VÝSTUPNÍ KONTROLY.

 

Ono právě ta věta o neochotě vyjít vstříc v kontrole zboží před odesláním, zvlášť v případě, kdy reálně narážíš na problémové kusy, nepůsobí dobře (tím spíš, že mnoho zboží je zabaleno jednoduchým způsobem). Takto to veřejně uvést není sympatické, vlastně směrem k zákazníkům ani slušné. 

 

A kdo jiný by asi měl za kvalitu ručit? Jakou smůlu? Co je to ručit za kvalitu "svým způsobem"? V tomto případě je pro kupujícího přeci prodejce jediným obchodním parterem.

 

 

Ad smůla, svým způsobem (...): Ne za vše může primárně prodejce, přestože jsme, jak správně zmiňuješ, obchodními partnery. Mé naštvání, pokud je zboží poškozené, nemusím hned ventilovat na prodejci jakožto na viníkovi, který je třeba velmi prozákaznický. Tedy má-li zjevnou snahu vyjít zákazníkovi vstříc okamžitou nápravou. V opačném případě chápu, že i prodejce, pokud prodá nekvalitní produkt, navíc není ochoten bez řečí jeho oprávněnou kritiku přijmout, zaslouží za uši stejně jako onen výrobce. Chtěl jsem jen naznačit, že si uvědomuju obtíže prodejců, neb přímá kritika za pořízený nepodarek často dopadá ne v prvé řadě na výrobce, ale na obchodníka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hehe, to mi pripomina moji story, kdy jsem tam bral od realsteelu cepel bushcraft s plochym vybrusem. Napred dosla cepel se scandi vybrusem, to jsem poslal zpet a doslo mi zase to same, protoze na obalu byl sice spravny kod,ale uvnitr(sacek s cepeli zabalenou v papiru, to bylo cele baleni) byla spatna cepel. Zkontrolovat to slo jednoduse. Uz si nepamatuju, jestli bylo jeste jedno kolecko nebo jestli se uz napotreti trefili,ale jako omluvu k tomu prilozili kozene pouzdro. No a cepel mela sekanec v ostri,ale to uz jsem nemel silu resit a treba to pri brouseni srovnam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Walter: Jak jsem psal, já jsem s objednávkami skončil. A nůž si nechám, za ty prachy ho stejně dříve nebo později dobiju, ale prostě kupuješ a chceš novej, tak očekáváš nový kus, který nevypadá, že byl někde na vandru. Pokud to bude, jako na Mallu nebo Alze, kde je uvedeno "rozbaleno" nebo "vyzkoušeno" nebo v tomto případě "drobné známky použití", neříkám nic, protože jsem si o tom přečetl předem. Ale to už je jedno, Šulc má na stránkách kvalitní info, videa k většině nožů a odeslání i zabalení proběhlo rychle a dobře, chtěl jsem jen napsat, že pokud někdo uvažujete u něj koupit dražší nůž, směle do toho, ale předem bych se zeptal v jakém je stavu bez ohledu na ty poznámky, že to nedělá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kam a jak to nosíte? co s tím děláte?

 

No, zrovna jsem své dorostence vyprávěl, jak na jednom soustředění jsem zapomněl KABAR, a musel jsem švýcarským kapesním nožíkem pižlat tři zelené malé stromky / keře, abych udělal stativ na odstřelovačskou pušku ..... Takže asi tak. Nicméně, ta historka má pokračování: nejmenovaný člen Chronomagu (jen počkej Harry) se mi chechtal, že jestli to chci dát v časovém limitu, bylo by lepší ty stromky přehryzat.

 

Ale jinak má Frantík naprostou pravdu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to nemyslel zle, mám nože rád, ale není mi jasné, jak normálně fungovat s velkým bojovým nožem. Jsem prakticky všude autem a v tom mám malou fiskars sekeru a pilu + multitool surge leatherman. V kapse nějaké EDC ala oblíbený kershaw shalot nebo něco v podobné velikosti. Dále malá pistole je v pohodě nositelná, ale fakt nevím, jak naložit s velkým nožem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ho v kanclu jen tak... Měli jsme farmu, tam bylo potřeba občas lehce vosekat plaňky nebo kůly a vrátit je zase do země, když zvěř provalila plot. Na zabijacku byl taky vždycky dobrej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

moco: Tak to je hodně slušný, rozepiš se víc! :-) (myslim i foto) Kde se to dá u nás vůbec koupit?

Ofiko distributor u nás je moskito.cz, já spoléhám na forum a opět nezklamalo (tímto děkuji místnímu) :)

Je to Microtech Ultratech S/A tri-grip, čepel Apocaliptic standart. Fotky tady sem tam hodím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...