Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

Mám, ale to byly krušné začátky, výsledek sice vypadá dobře, ale jako lžíce se nedaly moc používat.

 

To je fuk, ne? Ačkoli první koryto bych sem taky nedával. Teď už to docela ujde a díky náčelníkovi to už i docela obstojně vypaluju.

 

post-29493-0-89582700-1586602262_thumb.jpg

 

A aby se neřeklo, že jsem úplně OT moje aktuální sestava, vlastně nic extra, ale v podstatě vyhovuje, a až se vrátí od Vojty RATka, bude to komplet.

 

post-29493-0-22325500-1586602184_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Než mi přijde ultimátni zombie killer Artisan z vylepsovaci kůry,tak obyčejná čínská kudla Rough Rider.Uhlikovka,celuloid,mosaz.Vyborny nůž za par stovek.Velice pevný,nadherne cvaká a je velký.Velmi pěkně vyrobený.

post-1779-0-36722300-1586695455_thumb.jpeg

post-1779-0-55198900-1586695471_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každá je úplně jiná, sandvik nabrousíš mnohem snadněji než D2 (třeba i o neglazovaný spodek talíře), vydrží použitelný vcelku dlouho, ale výrazně méně než D2, je odolnější proti korozi - D2 už na nabroušení vyžaduje víc úsilí, ale ostří vydrží mnohem déle ostré, musíš o ni pečovat víc něž o sandvik, ale není to jako s uhlíkovkou, v zásadě stačí očistit a otřít, ale dříve či později bude patinovat. Z vybraných bych jako jediný nůž vzal scimitara  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to nástrojová "polonerezová" ocel, když se k ní budeš chovat slušně, tak nezrezne  :lol2:. Je to vždy něco za něco, za menší peníze drží ostří srovnatelně s CPM ocelemi, ale je křehčí a méně koroziodolná.

 

Tenhle lansky je spíš na průběžné udržování a občas bude třeba nůž nabrousit, na D2 by to mělo stačit. Kdybys kupoval sadu s brousky, vydrží dýl a brousí líp. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dik.

Jo, ten Scimitar sa mi paci. Aj Swordfish...

Akoze ta D2 zhrdzavie? Pise sa on nej ako o polonehrdzavejucej oceli.

 

Na brusenie planujem zobrat Lansky sadu aby som mohol kuchynske noze brusit. Zvladne to aj tu D2?

D2 je super. Ale aj tam su samozrejme rozdiely. Jedna D2 zhrdzavie na morskom vzduchu, druha nie. Lansky mam, neodporucam. Odporucam Shapton ceramic kamene.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bajonet K98,nepuvodni střenky,chybí zámek na nasezeni na pušku.Jsou jich mraky i s pochvami. Cena mizivá,osobní určitě větší ;)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Jasně, díky, už jsem to podle toho předchozího postu taky našel. Střenky jsou měněný, resp. tam nebyly žádný. Jinak jak jsem psal, o ceně jsem neměl iluze, ale zajímalo mě, co mám doma :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...