Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

Shark je tezky jako prase, proste velky otvirak, jeste k tomu framelock z oceli.

Bestech jsem mel Kendo. Sel pryc, protoze jejich provedeni tanto cepele bylo pro me uzivani nesikovne (potrebuji brisko na dlouhe casti a rovnou tu kratsi cast ve spicce a bestech to mel presne naopak).

Skoncil jsem u Paladinu ze 2 duvodu.

1)ma relativne daleko od osy otaceni stop pin, takze snese vyssi zatizeni pri rezani(oproti jinym bestechum).

2)ma 2 rady keramickeho loziska, takze snese vyssi zatizeni v krutu.

Dodnes jsem nepochopil modu kulickovych lozisek. Oproti klasickym washerum(podlozkam) prenasi kulickove lozisko namahani pres mikroskopickou plochu kulicky a to si myslim, ze vyhra neni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Berte to tak že za X-tisíc si dnešní rozmazlený kunčaft u "poličkového křiváku na machrování" žádá víc než jen sprostý kluzák vyseknutý z měkkého plechu. Keramické pidi kuličky mezi čepelkou a kaleným washerem mu ten "high-tech" pocit do značné míry poskytují, minimálně do doby než se do toho dostane bordel a nebo blbé mazivo. Hůř na tom bývá zadřený detent ball u framelocků - a samostatnou kapitolou jsou experti, co pro zvýšení machrindexu vymění kluzné podložky za klícky s kuličkama a stáhnou to příložkama z bláta/titanu, ve kterých pak trvalým přítlakem vymačká důlky i samotný framelock ("brinelling"). Na nějakou zátěž dnes sere pes - podívejte se do inzerce, kolik kancldiverských "Rolex-kudel" se tu prodává s tím že přefikly akorát jabko a pár obálek.

A nedělejte si iluze že "slovutné" firmy nedovedou podobným způsobem zkurvit i banální kluzná ložiska - podívejte se co za pyčovinu je třeba v božském Inkosi, kde jsou nablbé honbě za větším průměrem obětovány hned dvě kluzné plochy (...mezi podložkami a příložkami):

1420InkosiWasher20Step20all20parts20plus

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna z velikonocniho cundru (ja jsem tak potreboval vypadnout, bylo to bozi :) ) kromě Horoně od Červa mi dělal společnost náš chronomagový Dividend.

 

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200413/5347663425dcc275bacb462f13181a33.plist

A podle čepele už sis i pořádně říznul, vidím dobře?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak, nešetřím ho. Už jsem i dobrušoval :) Ona ta stonewash úprava docela sbírá šrámy. Což se mi líbí :). Jinak o kousek výš tu proběhla diskuze k D2. Tu mám právě na Horoňovi od Červa. Za mě skvělá ocel. Drží výborně a broušení s Lansky sadou a klemou od Mydlinky taky není problém. Je pravda, že já svoje nože nešetřím. Ty co používám, nejsou leštěnky. Ostří musí být tip top, ale škrábance na ploše čepele neřeším vůbec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj kluci, zvažuju, že koupím Sebenzu. Pořád přemýšlím, jestli malou nebo velkou? Co myslíte?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Záleží na co to chceš a kam a kde to budeš. Ale i tak rovnou říkám velkou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sakryš, to je dilema. Líbí se mi obě, ale vezmu jen jednu. Nůž bude na denní nošení, lehké gentlemanské práce. Miska vah se malinko naklání k malé Sebce...., ale nejsem si jistý.

Současná sestava mých nožů: 17444748df9afddeeb41015c5891ccab.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to chceš na nošení na každý den, tak bych volil malou. Jestli to máš jen občas pro radost, tak velkou. 

 

Jestli se Ti Sebina fakt líbí, tak stejně koupíš velkou/malou a za rok nejpozději budeš stejně koukat po té druhé, tedy výsledek bude vždy stejný tj. 2 Sebenzy :-)

 

Na džentlemenské práce je super ta malá. Z pohledu konstrukce, na to jak je ten nůž celkově malej, tak má dlouhou čepel a i ve větších rukou se slušně drží (i když hůře otevírá, ale žádné drama). Když někdě v kanclu otevřeš velkou sebenzu, tak už to je docela kudla. 

 

Vzhledem k Tvé současné sestavě a účelu použití bych doporučil malou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...