Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

Jak už nevím co by roupama, tak se mi furt vrací potřeba pořídit ňákej meč, nebo radši dva. Líbí se mi všecko, od japonců po gotiku. Teď zrovna zas tahle rusárna:

https://www.ruske-noze.cz/ruske-narodnostni-mece/378-saska-tkv-1-silvered.html

Zkouknul jsem pár videí:

Otázka zní, jestli už mi hrabe přes čáru, nebo je to fajn nápad? Cenovka jednoho kousku je pod sébou do kapsy, která mne zklamala. Si tak řikám, že by mi dva křížem na zdi vedle krbu nevadily. Jenomže jsem vychovanej za normalizace, tedy protirusky. Se to ve mně tak ňák pere, no. Takže vážení šermíři, prosím o rady, zkušenosti a fotky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Rusku to sekaju jak bata cvicky od lacnych suntov za dvojku po zlatom vykladane za 200 litrov. U nas je to podla mna hlavne o marzi dovozcu a to iste kupis v Rusku za rovnaku cenu ale v rubloch. Ono rucna praca to teda asi bude, ale osobne by som asi radsej dal prachy napriamo nejakemu ceskemu kovotepcovi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jedná se mi především o  funkční záležitost, tedy slušnou ocel a přijatelný zpracování (pro strojaře). Zdobení a umělecká hodnota je mi buřt. Rozhodně nechci atrapu na kukačku. Nejsem příznivcem krámů "do vitríny." Japonce podle zadání pod pade nepořídím ani omylem a na tuhle hladinu (kilo za dva) už jsem moc lakomej, furt si uvědomuju, že se jedná o zbytnej rozmar...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak k Rusku sam pises ze vztah nemas, tak vesat si nad krb ruske sable len preto, ze su relativne dostupne to by Ta casom omrzeli. Skus sa zsmysliet ci by si nevymyslel stat alebo obdobie ku ktoremu mas citovo o nieco blizsie. Sable sa nosili hodne aj u nas este za CK a dost na tom ficali napr v Polsku. Alebo zajdi na vystavu nozov tam sa vzdy par mecov najde a ceny co si pamatam tak do 50 by si na stenu slusnu dvojicu isto obstaral.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, vzduch napsal:

Proč tam máš to video Hrdzy?

Já tam vidím "Kazachka ojsa ty ojsa" taková kompilace, kde ruský holky mávaj právě těma šavlema. Možná jsem to blbě vložil?

Cali: Ruský nože mi sympatický jsou, zrovna zvažuju od Cheburkova Gudzon, moc bych rád i  ZT velkýho Sinkeviche, ale pouze v celotitanu, ten je k nesehnání.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, ne ze mi to sepsujete... ale i tak to risknu. :-) Pres karantenu jsem si splnil takovy miniprojekt. K samotne realizaci me teda nakopla ta limitka, kterou vam delal Mydlinka. Vlastne to, ze to je vsechno tak pravorukocentricke, jak jsem tady poznamenal. No, konzultoval jsem to s Vojtou, a nakonec jsem to spachal sam, a na nejaky klip (na te spravne strane pro levaka) jsem se stejne vykaslal :-) 

Jasne, je to jen jina strenka, ale ten puvodni plast je jednak skaredej, a jednak malinko "plochej". Ted tam mam pekne drevo z oresaku, a nechal jsem to o malinko silnejsi nez ten plast, takze to sedne pekne do ruky.

Neni to dokonale, ale chtel jsem si to zkusit sam, a jsem spokojenej. 

P.S. Ta kresba je od moji dcery, vygraviroval jsem to tam podle skenu, ktery mam uz patnact let v pocitaci. Potom jenom tmavy lak do tech vygravirovanych ryh, a cela strenka byla cela poradne nalozena do lneneho oleje. Dekuji za pozornost ;-)

Puvodni vzhled:

IMG_20200503_130002-01.thumb.jpg.269c87699bf01af9e558e7cf2759889a.jpg

 

A ted:

IMG_20200509_125503-01.thumb.jpg.05b9a8842a8efe21730db919161d803d.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...