Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, bandicoot napsal:

@laurin dobrý téma ty vymazlený sbírky... je vidět nějaký posun v technologiích u high end custom nožů dnes oproti třeba -10-15 let zpět? Co třeba takový Darrel Ralph?

Ja by som povedal ze v custom nozoch ani nie, pouzivaju sa lepsie ocele a loziska. Ale niektori custom vyrobcovia zostavaju stale pri podlozkach co zas ale nie je vzdy na skodu.

Posun dopredu je skor pri high end produkcnych nozoch, ocele, integralne rucky, 3-radove loziska (Shirogorov). Pripadne sa staci pozriet na spoluprace noziarov a predajcov, to su tie najlepsie noze na trhu (Reate -Lambert, rozni noziari - Custom Knife Factory). Vyssie cenovo a skor do vitriny CD Shirogorov, pripadne Shirogorov - Reeve.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@laurin dík, nechci tu jmenovat nožíře, šlo mě o to, jestli např. 15 let starý custom nůž za 20 má dnes “v bazaru” tu cenu, protože tenkrát byl drahý, když byl hype, nebo je ta cena odpovídající i dnešním technologiím. Takže odpověď chápu a díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@bandicootono to strasne zalezi na konkretnom nozi. Ja v customoch nemam taky prehlad, skor v produkcnych nozoch, taky Reeve - pozri za kolko sa dnes predavaju regular sebenzy, este za viac annual - pripadne ak maju nejakeho mamuta alebo specialny damasok, tam to ide do tisicov. Takze ano ak najdes zachovalu large sebenzu s "H" na rucke (handmade ) tak ta by mala mat cenu mensieho, mozno mierne jazdeneho auta ;)

Napriklad noze z dielne CKF, pripadne spolupraca Reate a Chaves na obrazkoch tak pred cca, 10 rokmi, mozno menej este neexistovali - su to spickove nastroje, so super materialov a su este aj pekne (Co je individualne), a vsetky vyrobene v Cine v pripade CKF zlozene a doladene v Rusku, Chaves nie som si isty ale myslim ze nejake tieto ultramary doladoval a skladal u seba.

 

 

2.jpg

3.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje první EDC. S nožema teprve začínám a když mě napadlo, že si nějakej pořídím, říkal jsem si, jestli to není mimo, nosit do práce v kalhotách od obleku nůž. Ale tenhle je fakt lehkej a praktickej, vubec o něm nevím. Další bude Kershaw cryo.2DA8A528-3CA2-4749-B64E-6F35DFD7791C.thumb.jpeg.76f631e55a770a1484a272e5d3bb7cf0.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podařilo se mi ve výměně získat druhý, nový BREN-85bajonet.Mněl jsem hodně bajonetů,ruské,rakouské,jugoslavie,ČSR,USA,ale musím uznat, že tenhle je zcela jistě jeden z nejkvalitnějších!Povolením botky, na hlaven a výměny záštity, získate vlastně Extrema Ratio, útočný nůž!Čepel velice masivní, asi přes 6mm,ohromně ostrý,perfektně zpracovaný.Ocel N690cobalt!Taže žádný bláto,jako v mnoha jiných případech armádních bajonetů.Opravdu pěkný a zajímavý bajonet..Mám ho 2x a jeden už používám.Kdyby ho někdo sháněl, tak ten nový bych za něco zavíracího směnil..

121597220_179236613684728_1863891746817007346_o.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Kuba558 napsal:

Moje první EDC. S nožema teprve začínám a když mě napadlo, že si nějakej pořídím, říkal jsem si, jestli to není mimo, nosit do práce v kalhotách od obleku nůž. 

Proč by to mělo být mimo? Když nosíš oblek, tak holt máš nůž v kalhotách od obleku. Kdybys nosil montérky, tak ho budeš nosit v montérkách. Ani jedno není důvod nůž nenosit. Osobně si dokážu představit, že nechám doma spíš mobil než nůž.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten jsem tu koupil a připadal mi takovej forovej, plastovej a chrastící. Někomu jsem ho dal, já mám radši bytelnější.

Teda abych to upřesnil, nůž samotnej byl snad ok, ale střenky s tou pojistkou a klipem mi nesedly vůbec.



Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Potkan: Vy rozkysanci v Zürichu už kvůli Homo Office ani nechodíte do kvelbu, nakupujete jen na Rohlik.ch a sterilní balíky Vám chodí s easy-opening odtrhávacím deklem? :speak_cool:

 Já teda co chvíli neodolám nutkání rozfiknout při nákupu nějaký ten zafoliovaný kartón a vzít si jenom tolik kousků kolik potřebuju, k rozehnání přicmrndávajících nejlépe taseným Matriarchem. To samé s poštou a balíkama (pošťačku bych nepíchal, je stará a škaredá). Zrovna teď jsem si přikrojil nějakej marcipán příručním švýcaráčkem. Když se potřebuju podrbat na zádech, neznám nic lepšího než (ke vzteku manželky) sáhnout na poličku po Fallkniven A1. A na hodinkové rošády mám pochopitelně po ruce Wenger Minathor. Co z toho bych mohl dělat blbýma kancelářskýma nůžkama, které mám celou dobu způsobně nachystané v pořadači na stole? :smoke:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, Radek124 napsal:

Když se potřebuju podrbat na zádech, neznám nic lepšího než (ke vzteku manželky) sáhnout na poličku po Fallkniven A1.

Dík za tip. A1 mám taky a jako škrabadlo na záda mě to ještě využít nenapadlo. Zkusím a zárověň se u toho můžu revolverem podrbat na hlavě. To se paní vobrátí naruby, až jí to předvedu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Potkan napsal:

Borci co porad rezete? Ja mam doma nozu taky par, ale vubec to nenosim. Jednou za mesic otevru v praci nejakej balik nuzkama a hotovo. Libil by se mi nejakej novej nozik, ale nemam co rezat ani koho bodat. Predem diky za pripadnou inspiraci.

 .. levny, lehky (70g) a v kapse neviditelny. Civivi Chronic. Cista univerzalni linie. Je i v cerne, nebo modre. Dneska mi prisel. Muj ctvrtej nuz, co to tady ctu. Ach jo, ze ja taky musim vlizt do kazdyho hobby vlakna....

🙂

 

31B84788-788C-418B-A8F5-601648B042F6.jpeg

3506A9B7-E53F-4E79-ADB1-56E7DE59F068.jpeg

Upraveno uživatelem Murphy97
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku to je napad! Pichat postacku... Diky za inspiraci
Jinak s tema balikama mas uplnou pravdu!

Hned mi bylo jasny, ze vsichni jenom hledate zaminky k tomu, abyste ty noze mohli nosit a s realnou uzitnou hodnotou to nema nic spolecnyho. Zacnu teda taky po letech zase nosit nuz, i kdybych se s nim mel jenom drbat na koulich...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Potkan Na férovku: Nůž se nosí kvůli věcem na které se nedá připravit a které nečekáš - ne kvůli tomu co už ti nějakej dobroser dávno předžvejkal (jako ty víčka na plechovkách/obálkách a pod.) :speak_cool:

No a v mezičase se s ním samozřejmě můžeme drbat i na těch koulích, teda pokud nemá vyloženě nevhodný tvar ostří... :cheers:

post-18308-0-51220800-1505485589_thumb.jpg

PS: Apropos, jak je to teď vlastně ve Švýcarsku s nošením nožů? Vzpomínám si že svého času bylo místy nelegální snad cokoliv jištěného mimo perořízků nad 4 centimetry, tj. včetně "nových" 111mm švýcaráků...

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...