Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

Chlapi dotaz,který je nejlepší Vinox nebo wenger?Rád bych velký model,s vývrtkou Ranger grip,Old Ranger apod..líbí se mi i s tou spyderco čepelí nebo jak to nazvat..Resp.je lepší Wenger nebo Victorinox?Děkuji za rady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, mAra_ napsal:

Já pořídil lansky sadu. Už mi přišla , tak hned jak bude trocha času, vrhnu se na kuchyňské nože... Plánuju, že na nich si to vyzkouším a naučím 😄. A pak už mi to půjde samo a budu moct začít i se svými hračkami 🙂

NO, já měl asi jako třetí brusnou sadu tu klemu od Mydlinky, která je luxusní, ale prostě mi vadilo to otáčení a předělávání, takže ač je fakt skvělá jsem ji prodal a na Vánoce si objednal KMFS sadu

Pro majitele KMFS: je potřeba ta kůže nebo je to už designový závěr a vyleštění ostří, které nemá na ostrost vliv?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tu kůži pořídil, k tomu tu diamantovou pastu a myslím, že je to s ní lepší. A dají se na ten systém dokoupit i jemnější brousky, taky jsem vzal jednu sadu 1500.

http://www.noze-nuz.com/kmfs/kmfs-brousky.php

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak je to s tim kmfs, podle fotek a videii jsem pochopil, ze nejdrahsi ostrici system nema poresene kdyz upinas tluste noze, ze cim tlustci nuz, tim vic je mimo stred a ostris jednu stranu pod jinym uhlem nez druhou. 

Je to tak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uchycení je asymetrické, tedy vrchol ostří při různých tloušťkách nikdy nebude stejně ve vrcholu pomyslnýho trojúhelníku kamenů. Na druhou stranu ta odchylka nebude zásadní. Předpokládám, že většina nožů se pohybuje od 2,5 do 4,5 mm tloušťky. Takže pokud je ta pevná strana svěrky 1,75 mm před středem (vrcholem), bude to takovej rozumnej kompromis. Teda, tak bych to asi udělal já. Ale za šestilitr mohla být ta svěrka na rybině s mikroregulací.

 

E: kmfs.jpg.59c9f8676fdfcc909282552039a7aa04.jpg

Věřím, že odchylka bude zanedbatelná, na funkci to nebude mít vliv. Při kancl rozbalování zásilek se s tím pořežu úplně stejně. Ale dokonalost je jen jedna.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi mi trochu uniká vliv tvaru horního okraje upínací klemy na vycentrování. :) obě vodící tyče jsou ve stejné vzdálenosti od středu (s výhradou odchylky šuplery), aspoň u té mojí, takže i kdyby byly obě části klemy odlišné tloušťky, nemělo by to na fazetu žádný podstatnější vliv. Byl jsem jedním z prvních uživatelů a přesnost oboustranného broušení byla jedna z mých prvních otázek :) ale samozřejmě na tisícinu milimetru to asi dokonalé není, to by pak byla úplně jiná cena, nicméně od toho je potom oko a hlavně ruka brusiče :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Wanderer napsal:

A není takovej problém otočit jedno rameno o otáčku na závitu.

Nevím no, když už si platím to nejdrahší, co prakticky je k dispozici, očekávám, že nabrousím stejně dobře 2 i 6mm čepel, což se neděje. A kvůli odlišným šířkám čepele nahánět otáčky závitů u každého nože jinak, díky nechci.

Pochopil jsem tedy správně, že jen jedna strana klemy je pohyblivá a moje pozorovnání je správné?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...