Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

před 5 hodinami, straspol napsal:

Dík, už jsem ho včera taky našel a je to asi ta správná volba. Jen jsem si chvilku hýčkal tu představu, dodělat si kudlu sám- ale tohle asi není špatná cesta... je to ono..materiál je ok ? 

Hele, jestli chceš nůž pro chlapa, tak co tohle? 🤪 

DSC_0131.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k tomu noži vod Oldy Šetrhenda, Puma White Hunter 240 .... jsem zjistil že se dělá původní model se střenkou z parohu pořád ručně v Solingenu a pak taky se dělá ten samej model se střenkou z olivy. Akorát to už není Puma Germany, ale Puma IP, což je Španělsko v licenci prý s dohledem od Pumy. No jednak je Oliva výrazně levnější, za druhé vlastně "slivce" a jejich parohy zas tak rád nemám. Ocel by měla být stejná, obrázky jsou ilustrační. Co byste řekli, zkusit Pumu s olivou? 

 

pumaIP.jpg

PUMA.jpg

Upraveno uživatelem Waya03
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a planujes s tym ist realne lovit medvede na Aliasku? Lebo ak to ma byt len doplnok ku kostymu zalesaka, tak asi najefektivnejsie by naozaj bolo zverit to noziarovi. Ak nepotrebujes kozmicke materialy, co predpokladam ze nie, tak do 5 tis budes mat nozik presne podla svojich predstav kludne aj s nejakou umelou patinou alebo proste s cimkolvek si zmyslis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad Puma,... u pumy si vybere kazdy, za 8 s parohom, za 4 s olivou, alebo prosty Outdoormesser s palisandrom za liter. Rozdiel v uzitnej hodnote bude IMHO nerozoznatelny, ale pokial  machrnindex je to co pan szuka, tak nie je problem utratit ani dvaciasa.

https://www.ebay.com/itm/Pre-1964-Puma-6377-White-Hunter-Knife-Stag-Handles-Sheath-Presentation-Box-A/383740735202?hash=item5958baeee2:g:y4wAAOSwxSNfXPbE

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...