Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

V 30. 11. 2020 v 6:30, Zmrzlinar napsal:

Ahoj, prosím zkušenější o radu:

Zakoukal jsem se do zavíráků s "tradičním" vzhledem. Jednu čepel, 6 - 7 cm, nerez kvůli menší náročnosti na údržbu, nechci čínu.

Nejvíc se mi líbí WR Case Mini Copperlock, 

https://www.baterky-noze.sk/145_case-cutlery

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 28. 11. 2020 v 21:28, Moty napsal:

 @Maxel Jo mám ho a je to nejlepší nůž co sem kdy měl a že sem měl i nože od kovářů za 3-4 násobek ceny tohoto nože, poloautomatické otevírání je velice návykové, se stav a osaháš si ho, od zítřka budu zase občas v kanclu

TVL ten je! Co se týče dizajnu, tak jak se mi z voleje nelíbil, tak do minuty je to pecka :). Sem si říkal, že bych si udělal radost a hodně se mi líbil http://www.noze-nuz.com/zero_tolerance/ZT0566CF.php, ale je už dost drahej a nevim jestli by se dal ještě u nás sehnat (na ebay je pořád k sehnání), ale ten http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS1812OLCB.php je fakt pecka a i cena je mi sympatická. Možná bych vlítnul do něj, je trochu kompaktnější, takže nebude v kapse tak překážet a ten dizajn je libovej. Dělá na mě dojem, že si lepší nůž neměl, tak předpokládám, že bude hodně dobrej. :) 

Kuci měl bych si přilatit? nebo tenhle bude vončo, nepotřebuju dělníka, ale taky nechci nic malýho, nosim ještě Leathermana Charge TTi, kterej vodvede hodně práce. Nejsem mazák a rád si poslechnu názor zkušených usáků.

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podobná odpověď mě nezaskočila, protože sem jí čekal. ;) Přiznávám, že kudlám zas tak nerozumim, takže sem vybíral a doposud vybírám vočima, a co bylo pro mě důležitý, aby to nedrbalo kapsu. Což oba dva splňovali. Beru je jako z katogorie EDC, a to ZT se v nějaký anketě jako best EDC umístilo hodně dobře, takže když to bereš obecně z kategorie EDC, tak voni na to použití zas tak rozdílný nebudou, takže primárně pude voto kuchnout jabko, což splňujou oba. Jasně ZT bude větší makáč a asi i držák a já bych jeho potenciál asi nevyužil. Sice sem dostal školení (díky :)), proto sem se tady obrátil na ostřílený matadory ;), ale odpověď jsem nakonec dostal. CHtěl jsem ještě ujištění od Motyho, právě protože měl těch nožů víc, že by třeba rozebral, že měl i větší kousky, který nevyužil a tenhle splňuje přesně to co má. 

Takže tak, ale díky! ;)

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tady mám ještě CRKT M16-14T tanto a zuby na začátku ostří, a tim tu otvírám dopisy a mám ho hozenej v šuplíku a ten už je moc velkej jako klasický EDC :), takže by to nebyl první, ještě tu mám cold steela finn wolfa někde hozenej, ale chtěl sem si dopřát lepší EDC. Ten Kershaw asi bude pro mě vhodnější

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, snad to není proti nějakým pravidlům, mám dotaz na kuchyňské nože, chtěl bych koupit na Vánoce nějaké dva kvalitní nože, jsem zoufalý z těch topounů co máme doma, mám vyhlídnuté tyto:

https://dellinger.cz/cs/akcni-nabidka/31-mistrovska-sada-2-nozu-tsuchime-s-magnetickym-drzakem-5051133182403.html

Někdo zkušenosti? Případně nějaké doporučení? Dva nože do 5k cca.

díky všem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...