Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

před 9 minutami, Traveller napsal:

Ještě jsem si vzpomněl - fakt pěkné lovecké zavírací nože dělal (a možná stále dělá) Karel Hons. Kdysi (asi před 15 lety) jsem od něj jednu kudlu měl a v té době to byl jeden z nejlepších brusičů nožů. Jako jeden z mála uměl vyrobit opravdu souměrnou čepel. Precizní práce v každém detailu. 

Dělá, v Plzni. Mam od něj krásnej nůž z tohodle roku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netuším, je to produkce zde doporučovanýho Karla Honse, ten horní má čepel 96 mm, rozměr pilky na zámek jsem nenašel, ale celý to vypadá hodně použitelně. Mně se nejvíc líbí ten spodní, jen nahradit dřevo parohem a je to hotový, z toho by si měl mysliveček sednout na p.del 🙂 Mít budget 50, řekl bych jít do Pokornýho, ale ten by skončil ve vitríně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to mám podobně s kouskama od Richarda Tesaříka - vždycky jsem je měl pár dní na stole, než mi došlo že i na to aby na ně sedal prach je takových artefaktů škoda -_-

post-18308-0-34437400-1545625289_thumb.jpg

Na těch Tvých se mi líbí že nožíř při návrhu používal hlavu a "kapesní křiváček" vypadá dobře otevřený i zavřený - tj. ani v zavřeném stavu z něj nepřečuhuje nic co nemá.
Z toho "nerozlučného svazku" parůžků a slivců jsem měl vždycky prču, ale prostě to tak je. Mimochodem, ty dva horní jsou komplet podle stejného kopyta? :rolleyes:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 28 minutami, Radek124 napsal:

@Americkej Parádní kousky pro "slivce", otevřené i zavřené :rolleyes: 

Jen kvůli rozměru, ty horní 2 pilky jsou upravené "zápůjčky" ze 111mm Victorinoxe a dolní ze 130mm Wengera?

Zřejmě jo, Karel mi říkal, že takhle řeší pilky, zmiňoval wengerovskou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mnel jsem ho koupit hned a byl klid!Nemusel jsem měnit/prodávat dalších asi 6 kudel!Pánové kam se hrabě ZT,tohle je opravdový zavirací tank!Aus10 je ostrá jako břitva,čepel krásně chodí,byť pěkně po staru:na fosfor/bronz a teflonu!Ale já to tak mám rád!Je lehký!Ne zase moc,ale krásně vyvážen na tu velikost!TRI-ad lock je tu snad nejpevnější,ze všechCS modelů!Ano Spartan,Rajah,Voyager ty jsou super pevné,Ale tady je to ještě krapanek fortelnější!A ještě se to relativně příjemně odemyká..Strenky GRIV-EX,to je super bytelný matroš..Ale zde ma pěknou strukturu.4max scout je takový bytelnejsi Ultimate Hunter!Podle mne jeden z nejlepších počinu od CS za poslední dobu!Kdo chce masivní a odolný pracovní zavírak ještě relativně dobře nositelny v kapse a za rozumnou cenu,je to řešení!Navic tu Aus 10 musím pochválit řeže to jak skalpel!Myslim ze se hodně srovnává se 440C nebo někde i s VG10?Kazdopadne hodně toho je o ní napsáno na BladeHQ a tam se tyto oceli,k sobě často přirovnávájí!

D7BAEA82-0BFD-4896-9519-5278A63DAD1A.jpeg

55C68FDF-577D-48C2-AA37-AAA898C2C91E.jpeg

8CCD3E73-B48C-4956-9EFE-943E604AA34A.jpeg

791A4666-27DE-4D2C-AD55-604BF1BF5AEF.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tenhle ne,ten bude ve službě..Jak jsem psal,mněl jsem ho vzít hned!No a nemusel jsemtak střídat více kusů,které mi nějak nesedly na poprvé..Všechny byly fajn ale mněly něco co mi nesedlo jak bych si přál,tady je to na poprvé super!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...