kolky87 Odesláno 6. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2021 Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 6. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 6. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2021 před 7 hodinami, michalval napsal: Buddyho Westona jsem neznal, je jestli umí konkávní výburs, nevím. Ale dělá moc hezké kousky. Díky. Bohužel Buddy je už dlouhodobě v nožo důchodu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 6. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2021 Ad kamene. Mam toho plnu kabelu, ale zakotvil som u Shapton a Shapton Glass. Prave shapton glass mozem odporucit. Na Taideu sa vyser, viac budes servisovat/brusit kamene nez noze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 6. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2021 před 5 hodinami, Happy88 napsal: Jj jak píšou kolegové, Taidea je Čína. Vem Cerax. A četl jsem, ze kombinovaným kamenům je taky lepší se vyhnout. Všechno chce svoje,na obyčejné kuchyňáky stačí pár brousků i z Carborunda a pak třeba Rozsutec a břidlice. Pokud vyšší level ,tak i třeba kameny Naniwa. Je to jak s hodinkama,někomu stačí Seiko a někdo chce Omegu či PP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 6. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2021 Bohužel Buddy je už dlouhodobě v nožo důchodu Aha. Diky. Tak tedy delal hezke kousky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMac Odesláno 7. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2021 (upraveno) V 5. 11. 2021 v 21:58, bohus76 napsal: Kamarád zkoušel zde a chválil si to / brousí břitvy,takže se nespokojí s kde čím/ https://www.ostraposta.cz/?gclid=EAIaIQobChMIhfys8o2C9AIVmKqWCh06nAR6EAAYASAAEgK9KPD_BwE Ale jak umí japonce,nesouměrné výbrusy atp. nevím. Ahoj, no Rockstead do Ostre posty bych fakt neposlal. Recenze sice maji slusne, ale zrovne me moje 3 Solingeny (ktere stale krajely papir, ale uz to nebylo ono) prebrousili na komplet novy uhel a ubrali dost materialu (abych nebyl zly, tak ostry to bylo). Ano, nenapsal jsem jim uhel, jak maji brousit, ale ze mi komplet prebrousi noze, tak jak se jim to hodi jsem necekal. A kdyby se mi to nelibilo, tak muzu noze poslat znovu - super, takze stejne nevis, kdo konkretne to brousi. EDIT: K tomu Rocksteadu - mirim tam, ze se jedna asi o nejvic vypiplany ostri na trhu (i viz test Sandora - takhle zadnej nuz pod mikrospopem nevypada), tak mi slo o to, jak to realne nechat nabrousit, kdyz se s tim i ti Japonci tak nadrou Ja o nikom nevim a to jsem to jeden cas zkoumal hodne, tak proto se ptam. Vim, ze mame v CR hodne sikovnych lidi, ale o teto urovni brouseni nevim. Upraveno 7. listopadu 2021 uživatelem McMac Doplneni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 8. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2021 (upraveno) V 6. 11. 2021 v 12:55, ohrenstein napsal: No to už bych radši šel do tohodle https://brusnekameny.cz/cs/prislusenstvi-k-nozum-zanmai/1532-kombinovany-400-1200-brusny-kamen-mcusta-zanmai-ws-com-400-1200.html dvě zrnitosti pro začátek stačí. Časem přikoupíš JIS 4000 nebo 6000 pro lepší pocit z leštěné fazety a je to. Taidea není dobrý zboží. Ta Mcusta je mi sympatická... Asi vezmu ještě 4000 a bude... Akorát je to docela macek... Cerax vs. Mcusta Edit: Ještě technická... Broušením pod vodou se snad nemyslí jako fakt trvale ponořený? Upraveno 8. listopadu 2021 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMac Odesláno 8. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2021 Ahoj, nemyslí - jde o to, abys mel kamen porad mokrej, abys se pri brouseni odplavovaly zbytky co se odbrousi, aby se Ti nezanasel kamen a nebrousil jsi to o ty zbytky. Dobry je si ten kamen ponorit na cca 15 minut do vody, aby se uplne nasakl a pak mit pri brouseni u sebe trosku vody - to ale poznas hned, ze to mas malo mokry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 8. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2021 McMac: Ok, dík. Myslel jsem si to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milda21 Odesláno 8. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2021 Nevím co na tom chceš brousit, ale myslím, že 400 je pro začátek už hodně hrubá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 8. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2021 @Lion já sem zatím noob, takže jen doporučuji co bylo doporučeno mě. Na FB je slušná skupina "Japanese Made Knives: cutlery and conversation", kde se toho dá o japoncích vysondovat poměrně hodně. Z mnoha diskuzí ohledně brusných kamenů jsem si tam jakožto ideální základ (primárně pro jap. kuchyňáky) ustanovil právě Suehiro Cerax 1000 a k tomu Suehiro Rika 5000. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 8. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2021 Doporuceny postup u Rocksteadu predsa je prikovat na kus dosky stare Levisky, napatlat pastou a zlahka obtiahnut. Do ziadnych vacsich akcii sa nepustat! Ak by to nahodou naozaj bolo potrebne, radsej to poslat vyrobcovi, ktory Vam to nabrusi za cenu postovneho. Aby ste nedopadli ako ten pan z fuzatej urbanlegendy co lyzoval a potapal sa s Patekmi a divil sa ze ich pri tom trochu dojebal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 8. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2021 Před hodinou, McMac napsal: Ahoj, nemyslí - jde o to, abys mel kamen porad mokrej, abys se pri brouseni odplavovaly zbytky co se odbrousi, aby se Ti nezanasel kamen a nebrousil jsi to o ty zbytky. Dobry je si ten kamen ponorit na cca 15 minut do vody, aby se uplne nasakl a pak mit pri brouseni u sebe trosku vody - to ale poznas hned, ze to mas malo mokry. Zalezi od kamena. Mam King 1000/6000 ktory saje vodu asi 40min, skor sa s nim brusit neda. Nemam ho rad. Potom moje oblubenr Shaptony, ktore su splash&go, nepotrebuju namacat, nesaju vodu. Len postriekat a brusit. Dokonca pri dlhodobom namacani sa vraj viac opotrebuju, ale ci som to cital na webe vyrobcu alebo predajcu uz neviem. Btw, ku kamenom odporucam rovno zakupit aj vyrovnavaci kamen, napr. Naniva ho ma solidny za rozumnu cenu. Je to velke takmer ako A4, a pre novacika to bude potrebne prakticky po prvej hodinke brusenia, pretoze do kamenov nevhodnym pritlakom narobi diery. Ak by som chcel jeden kamen na kuchynaky tak kupim keramicky 1000-1500 a vybavene. Ak dva, tak nieco medzi 500-640 a 2000-2500, viac je nezmysel lestit u beznych nozov. Ja na bezne noze koncim na 1500ke. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 8. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2021 EDC nože mám Mcusty. Na práci Falknivena z VG10. V kuchyni převažuje klasické KDS, žádné japonské kuchyňáky za stovky $ tam nemám. Takže spíš mi jde o to to sem tam uvést do stavu aby to řezalo, než abych na to čuměl mikroskopem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 8. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2021 před 15 hodinami, McMac napsal: Ahoj, no Rockstead do Ostre posty bych fakt neposlal. Recenze sice maji slusne, ale zrovne me moje 3 Solingeny (ktere stale krajely papir, ale uz to nebylo ono) prebrousili na komplet novy uhel a ubrali dost materialu (abych nebyl zly, tak ostry to bylo). Ano, nenapsal jsem jim uhel, jak maji brousit, ale ze mi komplet prebrousi noze, tak jak se jim to hodi jsem necekal. A kdyby se mi to nelibilo, tak muzu noze poslat znovu - super, takze stejne nevis, kdo konkretne to brousi. EDIT: K tomu Rocksteadu - mirim tam, ze se jedna asi o nejvic vypiplany ostri na trhu (i viz test Sandora - takhle zadnej nuz pod mikrospopem nevypada), tak mi slo o to, jak to realne nechat nabrousit, kdyz se s tim i ti Japonci tak nadrou Ja o nikom nevim a to jsem to jeden cas zkoumal hodne, tak proto se ptam. Vim, ze mame v CR hodne sikovnych lidi, ale o teto urovni brouseni nevim. Je to, jak píše @cali . Psal jsem si s Noriyakim Ishidou a Rockstead nabrousí nůž v rámci záruky pouze za cenu poštovného zpět, což je 3000 JPY, což je 600,- Kč. Takže 1.200,- Kč mě bude stát broušení u výrobce. Nevím, kolik stojí takové broušení v ČR, ale vzhledem k tvrdosti oceli, která je 67 HRC, atypickému konkávnímu výbrusu a úhlu břitu který se mění z 24°do 30° to nebude prča nabrousit a takhle je to se zaručeným výsledkem. Pokud to neztratí pošta, tak se asi nic jiného stát nemůže. A aby člověk neplatil při vracení CLO a DPH za nůž, tak už při odesílání je třeba deklarovat "repair goods for warranty return and model name and serial number" an invoice. For example, "Repair goods for warranty return SHIN #001" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMac Odesláno 8. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2021 Tak super, za 1200 to je cajk! Diky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 9. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2021 Tohle je něco, jako když si koupíš Rolex/AP/PP a pak hledáš, kdo z "okresních hodinářů" by ti udělal servis, protože u AD je drahý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 9. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2021 (upraveno) Kdo nemá na banány, náhradní baterku do nejdoucích Pateků koupí zalevno u ťamana - a pokud si o ně při odšpuntovávání zrasuje Rockstead, obtáhne ho před barákem o schodek... Broušení u dálněvýchodního výrobce by mě po dávných zkušenostech s celnicí (tehdy to bylo z opačné strany louže a musela se skládat jistina na DPH, příšernej byrokratickej voser) dost odradilo. O důvod víc dát na uměleckých kouscích vydělat tuzemským mistrům a údržbu řešit na kafíčku přímo u nich Upraveno 9. listopadu 2021 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 9. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2021 před 5 hodinami, Radek124 napsal: .... O důvod víc dát na uměleckých kouscích vydělat tuzemským mistrům a údržbu řešit na kafíčku přímo u nich Souhlas. Akorát v téhle kategorii džentlmenských nožů to v našem malém rybníčku vypadá dost bledě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se