Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

Z fotek to nepoznam, ale oni to jen zbrousili nebo celkově udělali nožík menší? Nevidím na "bříšku" větší fazetu, takže hádám že to zbrousili do konvexu a následně do konvexu vyleštili. Broušení ZDP je v klidu pokud je mašinka, ale na konvex bych si sám asi taky netroufl, takhle máš prakticky stále novej nůž. Za mě i za tu cenu je to v pohodě, dobře se ti povedlo to vyřešit.

Z te spicky chybel milimetr, takze to zas takovy dramaticky zasah nebyl, ale rekl bych ze tim jak zbrousil hrbet cepele dolu, tak vytvoril novou spicku. No a asi musel trochu upravit i ostri.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, i podle fotky detailu to vypadá že místo náročné změny výbrusu spíš decentně snížili čelo té čepelky - což jí ve finále před podobnými lapáliemi (a nebo nechtěným pootevřením v kapse, viz kdysi na Sedle kolega Maxel 🩸) možná i trochu ochrání a celkovou délku to výrazně nezmění. Ono takhle zvětšený ten "úraz" možná vypadal tragicky, ale ve skutečnosti to je podobné jako s ťafkama na hodinkách, které taky nejbolestivěji vnímá jejich majitel - protože na rozdíl od ostatních ví kam se (i po provedené profesionální opravě/přeleštění) koukat B)

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzal sem dva, když se osvědčí vemu ještě KAI Santoku, ale myslim, že to bude vončo :default_wink:

Ale potřeboval bych další typ :default_smile:. Chtěl bych nějakou pevnou kudlo do lesa na občasný vejlety, napadla mě Mora Kansbol, ale chtěl sem něco většího na seknutí do větve nebo tak, ale asi by stačila ta Mora. Nechci nic spešl, tak do dvojky :default_smile:.

 

1.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 17. 12. 2021 v 11:32, cema napsal:

Jo přesně tak 🤯 , včera mi přišel . Docela povedený městský EDC . Příjemný povrch té G10 . Hlavně jsem zvědav na tu ocel  , s taivanskou Auš 8 a Japan Vg10 jsem byl vždy spokojený , ale S30V by měla být o řád výš...?Jen jsem musel hned strhnout hranku v otevírací díře , tam snad byl i otřep , jinak ale super nožík . 

IMG_20211223_081123.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi nemáte někdo doma kousek PTFE kluzné folie na zavírák? Potřebuju kousek do Raptor nůžek od Leathermana, stojí to sice pár korun na netu, ale poštovný je většinou trojnásobný a na jednom shopu kde jsem si vybral bych musel udělat objevnáku min 200kč, a nic jiného jsem tam nenašel co bych "potřeboval".

Kdyby se někomu kousek válel (řekněme 10x10 cm), a byl ochotný to hodit do obálky a poslat tak se určitě domluvíme. Díky moc :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
před 1 hodinou, Vit napsal:

Krása, modrá je dobrá ...

Z jakého materiálu ty střenky jsou?

Akrylát. Mohl být trochu zelenější ale ta fotka klame, je to víc zelené než modré a iluze polární záře je téměř dokonalá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, chloupek napsal:

@Ivan leták

vypadá skvěle, kdo ho dělal a z čeho je čep? Díky :)

Dělal to ze stavebnice Karel Šusta, kontaktovali jsme se přes FB skupinu Mikov. Čep je asi původní, nevím. Já vždycky říkám, že nejsem žádný velký fanda Mikovu, ale jejich nože mne provázely klukovskými léty a starý vystřelovák co je na fotce mám od roku 1980. Predator je vlastně jediný ze současné produkce, který jsem chtěl, považuji ho za povedený a opravdu krásný nůž, na kterém se negativně podepisuje nejvíc sám výrobce, který, aspoň mi to tak připadá, rezignoval na kontrolu kvality. Ale to je na delší diskusi, naštěstí jsou tu úpravci jako je právě třeba zmíněný Karel Š. nebo jiní. Ještě bych chtěl jeden Predator od jiného úpravce.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...