Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, Honza.manta napsal:

Samostatný deep clip, kde se dá koupit?

Díky

Záleží na jakou kudlu? 
Bral jsem na Delicu 4 od amíka na Etsy. Sic to trvalo cca 6 týdnů, ale jinak max. spokojenost
Snad by mohl umět udělat i custom kus podle zadání. 
https://www.etsy.com/shop/blade4sell?ref=yr_purchases

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Porovnavas Blura s cinskou vykradackou Benchmade? Ja premyslim co mi na Blurovi nesedelo, myslim ze me stvalo to cerneni cepele (obecne to u nozu nemusim) a mozna trosku horsi ocel (bylo by potreba ji casteji brousit a to se mi s tou vlnkou nechtelo), ja mel hlavni problem s tim ze se mi pres Hinderery nedostal do kapsy. Ale na mujnuz cz maj Blura bez cerneni v S30V, za me jasna volba pokud s tim nejezdis za hranice (problem s pruzinkou).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 hodinami, Happy88 napsal:

Koukám na ten Gerber StrongArm, jak jste tu nedávno doporučovali, a oni ho dělají i s kombinovanou čepelí (hladká + serrated). Nemá ho někdo? Doporučíte spíš hladkou klasiku?

Za mě určitě hladká klasika. Zoubky ti akorát zkracujou čepel a blbě se to brousí. Jasně když někdo bude řezat houževnatější matroš, tak mu to pude líp, ale kolikrát to kdo potřeboval a vono to hladký ostří si s tim taky poradí. Mám samostatnou zobkovanou čepel na Leathermanovi a nevzpomínám si, že bych jí za ty léta někdy potřeboval. Jestli ty zuby vyloženě nepotřebuješ, tak bych je na noži určitě nechtěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Zase je dobre ze se ty noze ukazujou i v tomto svetle a ne jen jako zbrane ktere je treba zakazat, jak to maji media ve zvyku. Tohle jsem treba nevedel,

„Meteorit je prostě fakt čisté železo, které rezne a nemá žádné zvláštní vlastnosti, kromě ale speciálních prvků jako daubrelit, germanium, iridium, které v něm jsou obsažené v malém objemu. Zpracování samo o sobě – řezání, broušení – nevyžaduje žádnou zvláštní péči. Ale potom následné úpravy, to znamená leptání, jsou poměrně specifické a samozřejmě ten materiál je náročnější na zpracování, ale není to nic speciálního, co by nešlo. Jde to,“ doplňuje Pokorný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, phweb napsal:

Milan dela opravdu super noze, jen ten clanek je ponekud zavadejici. Z meteoritu se delaji na nozich strenky bolstry, ale urcite to neni material na cepel nebo do damasku.

Tak s cepeli jsem si to prve nespojil dokud si to nenapsal .. coz me tedy vnitrne celkem stve ze me to nenapadlo :D a ... le ted si rikam, proc by to neslo? Neni to obvykle jelikoz je to zbytecne to chapu, ale teoreticky pokud je to tak jak jsem ho citoval a je to proste zelezo, mohl by byt nejaky kus vyroben 100% z meteoritu, pravda je ze by asi tedy reznul, ale ty kousky sou beztak dobry leda na vystavku. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mozna by to slo, ted aspon nektere druhy. Treba Campo del cielo, ktery se pouziva je z 92% zelezo, pak nikl, kobalt a par dalsich exotictejsich prvku v minimalnim mnozstvi, takze kujny nejspis bude. Ale predpokladam, ze by se kovanim ztratila krystalicka struktura, kvuli ktere se hlavne pouzivaji. Takze vysledkem by z toho byl nic moc material a jeste nevalneho vzhledu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 4. 2022 v 21:00, Strocek napsal:

Za mě určitě hladká klasika.

Dík asi máš pravdu. Projektoval jsem do výběru svoje vysněný zálesácký tendence a představy jak budu řezat paracord až budu za nohu zaháknutej viset hlavou dolů někde za stromu :D v reálu tím nejspíš uříznu pár proutků na špekoně a nebo na podpal do ohniště. Takže asi fakt stačí hladká verze. Navíc s ní půjde i líp sekat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...