cody Odesláno 7. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2010 (upraveno) Kibi: Znam ho jen z testu z casaku, stal by za vyzkouseni. Fararskej: Bal jsem se aby neslo o bezne pouzivanou redukci klipu BW na poutko molle, coz se v popisu bohuzel nikdy nezminuje. Adam: Nasel jsem ten BW Tanto levnejsi, ale nevim co je to za ocel a zpracovani. Slava to asi nebude http://www.e-army.cz...-2000-e878.html YPO: Maj tam i gravitak, Mil tec je celkem v poho http://www.truckv.cz...p?zbozi=2315418 Zatim posilhavam sem http://www.truckv.cz...p?zbozi=2315424 Jenom me stve to pouzdro, to se mi jevi naprd kam pripnout. Dýka Bundeswehr ks Popis zboží: Vojenský útočný nůž používaný v Německém Bundeswehru Detaily zboží: Vojenský útočný nůž používaný v Německém Bundeswehru. Technické parametry : Celková délka 265mm, délka čepele 145mm, šířka čepele 25mm. Součástí kompletu je i kovová pochva v kombinaci s kůží. Nůž je nový, nepoužívaný. Na čepeli je nápis Mil-Tec ( výhradní dodavatel na celoevropský trh ) ! Bez nápisu nůž nelze zakoupit ! Upraveno 7. srpna 2010 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JakubS Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 Tak jsem poprvé použil svůj nedávno pořízený Kershaw Shallot k okrajování mrtvého zvířete nad ohněm a takhle to dopadlo jsem prd odborník na nože, ale že hned chytne lišku jsem nečekal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JakubS Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 je to tahle ocel? while the 13C26 steel offers excellent hardness, corrosion, and wear resistance... i "nerez" muze zreznout, ale takhle... rez bych vazne necekal... Ano to je ona. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 Oxidace je za vyšších teplot jistě daleko rychlejší, ale to by ten nůž musel po tmě nejspíš svítit. Spíš mě tak napadá, Made in co je tento konkrétní nůž? Soudě podle výskytu je v daném místě privela uhlíku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JakubS Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 (upraveno) Žádným žárem jsem ho neprohnal jen odkrojil kousek masa kupováno na Nože-nůž Foto je z loňska, ale letos to bylo takřka stejné Upraveno 9. srpna 2010 uživatelem JakubS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 ani u vyhrate oceli bych to necekal, takhle nejak vypadal nuz z uklikove oceli, co mi pritula nechala pres noc venku... Jj, podobne pres noc dopadl muj Olpinel. Vyhoda je, ze se mi to uz nehorsilo. Kdyz jsem zjistoval proc, vsude mi rikali - uhlikova ocel. Jiny argument jsem nikde neslysel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 (upraveno) Jj, podobne pres noc dopadl muj Olpinel. Vyhoda je, ze se mi to uz nehorsilo. Kdyz jsem zjistoval proc, vsude mi rikali - uhlikova ocel. Jiny argument jsem nikde neslysel. No jo, ale jestli to měla být nerezavějící ocel, tak to s uhlíkem moc dohromady nejde. Nerezavějící má mít uhlíku tak max 0,4% a často ho mívá daleko míň. Proto jsem se ptal na zemi původu. Ono se dá odfláknout fakt všechno neska... No jo, u této oceli píšou uhlíku 0,6% - to tady bude asi všecek na těch pár místech Upraveno 9. srpna 2010 uživatelem B.F.G. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JakubS Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 No jo, ale jestli to měla být nerezavějící ocel, tak to s uhlíkem moc dohromady nejde. Nerezavějící má mít uhlíku tak max 0,4% a často ho mívá daleko míň. Proto jsem se ptal na zemi původu. Ono se dá odfláknout fakt všechno neska... No jo, u této oceli píšou uhlíku 0,6% - to tady bude asi všecek na těch pár místech Země původu je USA dle info na nože-nůž Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 Země původu je USA dle info na nože-nůž No konec konců toho asi moc nevyčaruješ, ten nůž je jakoby satinovaný? Prostě bych tu rez odleštil a doufal, že už se potfora neukáže.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JakubS Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 No konec konců toho asi moc nevyčaruješ, ten nůž je jakoby satinovaný? Prostě bych tu rez odleštil a doufal, že už se potfora neukáže.... Ok, prubnu to a dík za radu a co je satinovaný vůbec netušim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 No jo, ale jestli to měla být nerezavějící ocel, tak to s uhlíkem moc dohromady nejde. Ja to kupoval hned po revoluci a z jake je to oceli jsem se nestaral, takze nevim. Materialy nejni moje parketa. Prikladam foto pro ilustraci, mam ho fakt rad a pouzivam ho celkem casto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 Ok, prubnu to a dík za radu a co je satinovaný vůbec netušim Jak vypadá povrch, jestli je lesklý, nebo takový sametový, nebo zřetelně pískovaný... Ja to kupoval hned po revoluci a z jake je to oceli jsem se nestaral, takze nevim. Materialy nejni moje parketa. Prikladam foto pro ilustraci, mam ho fakt rad a pouzivam ho celkem casto. No jó, todlenc je klasická uhlíková ocel, ta rezaví jako sviňa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
224477 Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 (upraveno) jakubS, povrchovka shallotu je tzv. pieskovanie, 'bead blasted' tzn, to co vidis je hrdza povrchovej upravy, kt. je mikroporezna a ma rada vlhkost /stava sa to aj upotenim ak mas agresivnejsi pot/. Da sa to lestiacou pastou na kusku handricky odlestit, je mozne je ciastocne prides o tu original matnost. Overena pasta je napr. Metal-GLO od United Cutlery, zvykne sa to dat kupit v predajniach s nozmi. Odporucam pastu naniest len spickou sparatka a lestit handrickou, je to piplacka, zavysi na tebe, ako moc ti to vadi. predchadzat sa tomu da tak, ze sa noz po kazdom pouziti umyje a utrie dosucha, ano, je to hraniciace s obsedantno kompulzivnou poruchou inac shallot je super a poskulujem po nom tiez. Upraveno 9. srpna 2010 uživatelem 224477 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 No jó, todlenc je klasická uhlíková ocel, ta rezaví jako sviňa. Tot. Zatim co jsem tyhle Olpinel videl, vypadali takhle. Ale prej delaji noze i z nerezu. Nevim, asi bych ho nechtel, ikdyz jsem ho jeste nevidel. Tady uz jsem si zvykl a nemam s tim zadny problem. Dokonce si myslim, ze ostri pusobi az strasidelne. Kazdopadne kdyby tohle nekdo vytahl na moji malickost, nesmal bych se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 9. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2010 predchadzat sa tomu da tak, ze sa noz po kazdom pouziti umyje a utrie dosucha, ano, je to hraniciace s obsedantno kompulzivnou poruchou inac shallot je super a poskulujem po nom tiez. Potvrzuji mám také Shalota a po použití ho vždy otřu a neměl jsem jediný problém. Je to perfektní moc rád ho nosím a používám. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2010 Taky bych potřeboval nůž - nějaký ten vystřelovák (automat se tomu říká, ne? ) Hodně se mi líbí nože od Microtechu, ale ty jsou cenově mimo, existuje nějaká cenově přijatelnější alternativa? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2010 Taky bych potřeboval nůž - nějaký ten vystřelovák (automat se tomu říká, ne? ) Hodně se mi líbí nože od Microtechu, ale ty jsou cenově mimo, existuje nějaká cenově přijatelnější alternativa? Zkus si přečíst příspěvek 2459 v tomto vlákně. Jetý MT se dá sehnat za 200 USD - to podle mě není mnoho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Godin Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2010 Zkus si přečíst příspěvek 2459 v tomto vlákně. Jetý MT se dá sehnat za 200 USD - to podle mě není mnoho. Nebo zkus něco od Mikovu, jejich vyhazováky jsou celkem pěkný a možná ti někdo z fóra i poradí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2010 Taky bych potřeboval nůž - nějaký ten vystřelovák (automat se tomu říká, ne? ) Věčný Tado, vystřelovák si nepořizuj, bo dopadneš jako rostlinář ve Vesničce střediskový. S nožem by to ale určitě mělo následky na funkci. Právník s vysokým hlasem, to není vono. Zkus toto: http://www.knifeworks.com/kershawjunkyarddogiig-10handlesandvik13c26cpm-d2compositeplainedge.aspx Když se ten nožík naučíš ovládat, jde to stejně rychle jako vystřelovák. A nehrozí, že si "odstřelíš" kule. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2010 Věčný Tado, vystřelovák si nepořizuj, bo dopadneš jako rostlinář ve Vesničce střediskový. S nožem by to ale určitě mělo následky na funkci. Právník s vysokým hlasem, to není vono. Zkus toto: http://www.knifework...eplainedge.aspx Když se ten nožík naučíš ovládat, jde to stejně rychle jako vystřelovák. A nehrozí, že si "odstřelíš" kule. No odstreleni kouli u Mikovu rozhodne nehrozí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se