Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Snow : Emerson je znama firma, pouzivana statnymi zlozkami, ale hlavne je preslaveny pri pouzivani v sebaobrane. 

Ma patentovany vytahovaci jazycek, ktory sa pri vytahovani noza "zahakne" o rifle a nasledne rychle otvori. 

Původně Ernie vyráběl nože jen na zakázku, pak se spojil právě s firmou Benchmade a první seriově vyráběné nože jsou právě od nich. Taky jeden mám - je to tanto nůž broušený hlavně pro leváka. Jinak kvalita od BM byla celkem v pohodě. Pak začal vyrábět nože sám, ale třeba takový Commander byl známý velmi proměnlivou kvalitou zpracování a ne příliš kvalitními materiály. Nevím, jak je to dnes, ale já bych si nůž od něj před koupí rozhodně prohlídnul.  

Commander:

ek-commander-bts.jpg

Upraveno uživatelem Traveller
Odesláno

Nechci zbytečně zakládat nové vlákno, tak využiji tohoto. Chtěl bych se zeptat povolanějších, kteří výrobci nožů (značky) jsou zajímavé z pohledu kvalita/cena. Zajímám se o zavírací nože. Abych udělal příměr na hodinky, jde mi o to, najít takové výrobce nožů, kteří budou jako třeba Stowa v hodinkách, popřípadě trošku výše (Sinn). Vyšší patra už mě nazajímají. Taky nechci úplnou masovku typu Tissot... Díky za info.

Este jukni okrem BM (Benchmade) aj Spyderco.. Tam je napriklad vyssia kvalita nozov vyrobenych na Taiwane ako v Juesej.. Zo znaciel sa este oplati pozriet napr. ten Kershaw a jeho diviziu Zero Tolerance, to CRKT mi pride uz dost masovka a vacsina nozov robena v Cine.. Ale samozrejme zalezi aky noz chces.. Ci do obleku - tam by som videl nejaky titaniovy frame ako Spy Sage2, pripadne Sebenzu, alebo chces zatvarak co nieco vydrzi - jednoznacne ZT..

odoslane skrz Tapatalk..

Odesláno

Ja som vcera ziskal vymenou prave zero tolerance 0550 a prijemne ma prekvapil. Doteraz som ho prehliadal popri inych ZT0300, 0560, 0600, 0777 co som mal a musim povedat ze celkom vydareny nozik.

Odesláno

0550 mam - bolo to moje prve ZT a podla mna je to dost podcenovany nozik, respektive sa mu nevenuje tolko pozornosti ako 0560, coje skoda.. K tomu mam este spominanu 0560 a 0801 a vsetky su naozaj bez tolerancii

odoslane skrz Tapatalk..

Odesláno

Jasný :) a pokud chceš opravdu kvalitu za nekřesťanské peníze, tak si kup Sebenzu od Chrise Reevese a máš pokoj... takhle vyladěný nožík jsem dlouho neviděl (mě se teda líbí moc moc a zpracování, tvar a materiály, to je prostě dokonalost sama...)

Odesláno (upraveno)

Díky za tipy. Určitě nehledám nůž, kterým budu podřezávat krky svých nepřátel, ale spíše nenápadný a decentní "nožík" na příležitostné rozkrojení jablka :) Cena max tři tisíce, ideálně do dvou.

Upraveno uživatelem redd
Odesláno

Díky za tipy. Určitě nehledám nůž, kterým budu podřezávat krky svých nepřátel, ale spíše nenápadný a decentní "nožík" na příležitostné rozkrojení jablka :) Cena max tři tisíce, ideálně do dvou.

Este si pozri noze Mcusta - do obleku si viem predstavit aj Mcustu :)

Odesláno

Tak potom ten Benchmade 530 Mel Pardue design... vyrobený v USA, super ocel, Axis lock, nezničitelná střenka, lehoučký, tvar super... (mám ho, tak chválím) :)

post-34425-0-77892800-1396004844_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Nedavno tu myslim daval Frantik do inzerce Spyderco Caly 3.5 za dobrou cenu. Mrknul bych jestli je jeste volny, mam ho taky a jsem s nim hodne spokojeny. Decentni design a akorat velikost, skvely do kapsy a perfektne reze, kazdou chvili s nim neco krajim. 

caly35.jpg

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno

Nedavno tu myslim daval Frantik do inzerce Spyderco Caly 3.5 za dobrou cenu. Mrknul bych jestli je jeste volny, mam ho taky a jsem s nim hodne spokojeny. Decentni design a akorat velikost, skvely do kapsy a perfektne reze, kazdou chvili s nim neco krajim. 

Byl hned prodanej :-) Ale uz zase se mi stýská :-)

Odesláno

Ale včera jsem si potřetí (a naposled) koupil Buck Vantage Pro a za ty prachy bomba!

A ja som svojho po dvoch rokoch vymenil za Mini Griptiliana.. Z velkeho mam stale strasne plastovy pocit, zato maly je fajn..

BTW uz mi ho znarodnila priatelka :D

Odesláno

Koukal jsem na stránku těch japonských Mcustů, vypadají celkem solidně...i damašek za takové peníze... má někdo z místních nějaký model - a tedy i přímou zkušenost? Co ocel, ostrost, jak se tupí atd?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...