Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

...zdá se to absurdní, ale začíná to přesně tam, že koupím klukovi/holce nůž s kulatou špičkou.

To je strašný paušalizování a vůbec nesouhlasím s přirovnáním kulatá špička v 6 letech = mamahotel ve 30. Tak pošli svoje děcka na kolo bez helmy, protože jakou malej smrad jsi to přece taky dal no ne?

Ostrá kudla s kulatou špičkou a pilkou, který potomek v šesti letech může tahat na výlety a tam ho dle libosti používat je myslím docela dobrej základ. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vím, že je to blbá zkratka, ale zas tu nechci psát romány. To přirovnání s helmou taky nesedí, za prvé jsme na kole jezdili mnohem míň, za druhý úroveň provozu byla úplně jinde. Helmu si na kolo vemu i jako dospělej. Stejně jako nůž používám se špičkou. Navíc helma je o život, nůž o trochu krve. Ty ochranitelský tendence jsou prostě mnohem silnější než dřív. Má to spoustu důvodů, ale bohužel se to projevuje tak, že se chováme jak kvočny. A zrovna v tohle mi přijde jako klasickej případ.

Edit:

Abych teda nebyl v diskuzi jen OT, holky dostaly cca v pěti letech klasickou rybičku. Jen jsem jí přiměřeně dobrousil, aby se s ní dalo něco uříznout. V osmi pak na tábor Walkera. Nože radši bez pojistky, protože linerlocku se přeci jen bojím. Na backlock ještě nemají sílu v prstech. Walker je i ostatních vlčat/světlušek poměrně běžný nůž, žádné hromadné krveprolití se nekoná :).

Odkaz ke komentáři

To je sympatický přístup, každopádně si pořád myslím, že kulatá špička (v kombinaci s dobrým ostřím a pilkou) je v 6 letech úplně akorát.

A těch příležitostí na fiknutí se nožem a píchnutí pilkou bylo u nás i tak docela dost.

A to že by se měli mezi sebou povraždit mě teda nikdy ani nenapadlo.

Odkaz ke komentáři

Tak ono treba brat do uvahy aj ine veci.. Nemusi ist o umyselne bodnutie, ale deti su furt tak trosku nemehla a asi bude trochu rozdiel hlavne pri nehodach s otvorenym nozom (pady, potknutie sa atd..). Proste gulata spicka je taka mierna ochrana. Okrem toho to bude tie decka odradzat od toho aby sa s nozom ucili hadzat... To je pomerne nebezpecna zabavka.

No a chlapec co sa v detstve nehraval s nozikom akoby ani nezil :)

Odkaz ke komentáři

Chlapi...mám victorinox, konkrétne tento -http://victorinox.sk/swisstool/190-victorinox-30323l-swisstool-v-kozenom-puzdre.html a už mi ide celkom ťažko otvárať niektoré časti..dostala sa tam zrejme špina za tých 17r čo ho mám..nejaký dobrý tip s čím by som to vedel vyčistiť? Ďakujem

Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Já jsem to psal mockrát. Nůž má mít špičku a bejt ostrej. A to říkám jako táta od dvou dětí, který nože používaj. Za prvé tak pochopí, že je to věc nebezpečná a je s ní potřeba zacházet s patřičným respektem. Řezné a bodné rány se zahojí, nám se taky zahojily a poučení přes bolest funguje. A druhak mě neskutečně vytáčí tenhle ochranitelskej svět, kde jsou děti ve vatičce a pak se divíme, že jsou pecky a ještě ve 30 u rodičů. Zdá se to absurdní, ale začíná to přesně tam, že koupím klukovi/holce nůž s kulatou špičkou.

Ano,je potřeba mít trochu respektu a souhlasím Kubo,že nůž má mít špičku a být ostrý.Ten Walker vypadá dobře,asi budeme nakupovat :-)  Díky

Odkaz ke komentáři

Já si dodnes pamatuju, jak jsem do školky asi v pěti letech přinesl takový malinkatý zavírací nožík. Vidím ho jako dnes. Byl to nějaký reklamní nožík jakože klíčenka, ve tvaru plosky nohy, ze kterého se vyklopila asi tak 4 cm malá tenká čepelka. Vyštrachal jsem ho někde doma a do školky jsem ho vzal proto, protože můj tehdejší nejlepší kamarád Tomáš chtěl, abych mu udělal do tepláčků díru (díry v gatích asi už tehdá začínaly být cool). No ale protože jeho tepláčky nešly tak snadno proříznout a já to držel jako pako, tak ta malá čepelka mi sklapla přímo na prsty. Krve jak z vola (alespoň tak jsem to tehdá vnímal), brek, zafačovaný prst... už si ani nepamatuju, jestli jsem dostal doma na zadek. Nicméně malou jizvičku na posledním článku prostředníčku mám doteď a od tý doby jsem věděl, že nože nejsou na hraní. 

Odkaz ke komentáři

Ja si pamätám, že na ZŠ asi v 3 al 4 triede som doniesol do školy nôž nejakú  rybku a cestou na prechádzke v rámci družiny som s ním "frajeroval" :lol2:   učiteľka to zbadala, vytrhla mi ho z ruky a hodila za plot rodinného domu do trávy, žihľavy  :furious:

Smutne som sa len pozrel a navždy sa s ním rozlúčil ...  :crying_anim:

Odkaz ke komentáři

úpně jsem si představil, jak mi někdo bere a zahazuje moji novou mcustu a já mu hned lámu hnáty :-)

jinak já si toho ze školky  moc nepamatuji, ale co si pamatuji, nějaké rybičky a nožíky jsme měli od dětství. občas malé říznutí, ale žádný drama.

Odkaz ke komentáři

Já jako školkovej jsem vyštrachal nějakej dámskej zavíráček a protože jsem viděl, jak tatík na kolečkách brousí kuchyňák tak jsem taky nabrousil. A protože jsem viděl jak palcem zkouší ostří, tak jsem taky zkoušel. Akorát jsem nevěděl, že mám zkoušet kolmo na čepel a ne po ostří... Byl jsem zakrvavenej jak řezník, páč jsem se bál něco říct a žmolil jsem ručičku na břiše stočenej do klubíčka na kanapi :D asi půl hodiny než to prasklo. No ale že by to ve mně zanechalo nějakej poučnej vjem, to bych ani neřek.

Odkaz ke komentáři

Svůj první zavírák, se špičatou čepelí, jsem měl  v 5 letech a od té doby mám u sebe nůž pořád;  v 6 letech jsem u ohniště štípal polínka sekerou. Celý dětství se mi nic nestalo, jednou jsem se lehce řízl při vyřezávání kůrové loďky, to spravila náplast, jinak nikdy nic. Vynahradil jsem si to až v dospělosti - coby starý mazák, kterému nože jako koníček zůstaly, jsem si na výletě otevřel ruku na šlachu, při různých příležitostech si několikrát uřízl špičku ukazováku, sem tam nehet, jednou si málem odkrojil bříško prostředníku, při broušení mačety se jí dlaní zapřel do ostří, když mi klouzla ruka a tak... vždycky jsem se pak ale zvládl poslepovat tak, že jizvy skoro nejsou vidět, jít s tím na šití jsem se styděl.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...