Frantik Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 Konečně slovo chlapa :-) Jdu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 A mimochodem ten nůž se mi líbí, pomalu si k te čínské nožoprodukci nacházím cestu. Zatím jsem spokojen s kombem Buck/Kershaw, ale časem zase cele obměním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 Ach vy muži... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 Ty vole :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 Minuly tyden mi prisel Ganzo, co jsem si objednaval po precteni a shlednuti mnohych recenzi. Noze jsem nikdy moc nestudoval... a ani nehodlam. Koupil jsem ho, pac se mi libil, mel dobre recenze, a predpokladam, ze se s nim da rezat. No ale zase nejsem takovej tvrdak, abych si lajznul sem dat fotku No ale z noze mam radost. Mne osobne kazdej nuz pripomina akorat nuz... nejakou dalsi inspiraci v tom nema smysl hledat, podle mne. Jinak to je zase jako vsechny ty nekonecne debaty o vyse zminovanych znackach hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZLOjasna Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 Spydercard Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 (upraveno) Dabl Upraveno 5. července 2017 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 (upraveno) Když už tu to téma máme,rád bych si koupil nějaký skladný /rozuměj kapesní / diamantový brousek s dvěma hrubostmi ,zkrátka něco takového.Rád bych nějaké tipy,zkušenosti,jestli to chvíli vydrží atp.Na doma mám velké kameny,ale chtěl bych něco skladného. Upraveno 5. července 2017 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 Takže podle mě to mícháš všechno dohromady..... Von je to takovej rébus totiž... Těžko srovnávat jen značky, pokud chcete přesnější odpověď musíte vybrat přímo typ nože. Obecně obě značky dělají z velmi kvalitních materiálů + kvalitní dílenské zpracování. Ale na design subjektivně vyhrává Lionsteel - italové. Ale takový ZT 801 je taky krásný kousek ve své designové čistotě Od LS zvažuju SR-1 a KUR. U ZT se moc neorientuju, ale typ třeba 0350SW. Dneska oranž duo: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 Od LS zvažuju SR-1 a KUR. U ZT se moc neorientuju, ale typ třeba 0350SW.všechno co si postnul jsou kopyta k hovnu a to z obou stájí .... jsou to vizuálně líbivé nože, ale hoděj se tak na zatloukání hřebíků a štípání dříví, ale třeba tohle přesně potřebuješ .... to já nevím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 Minuly tyden mi prisel Ganzo, co jsem si objednaval po precteni a shlednuti mnohych recenzi. Noze jsem nikdy moc nestudoval... a ani nehodlam. Koupil jsem ho, pac se mi libil, mel dobre recenze, a predpokladam, ze se s nim da rezat. No ale zase nejsem takovej tvrdak, abych si lajznul sem dat fotku No ale z noze mam radost. Mne osobne kazdej nuz pripomina akorat nuz... nejakou dalsi inspiraci v tom nema smysl hledat, podle mne. Jinak to je zase jako vsechny ty nekonecne debaty o vyse zminovanych znackach hodinek. Ganzo jsem pořídil před 2 lety ze zvědavosti a zůstal doma. Za pár peněz spousta muziky, vše stále drží pohromadě, dobře se brousí a pěkně drží ostří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 všechno co si postnul jsou kopyta k hovnu a to z obou stájí .... jsou to vizuálně líbivé nože, ale hoděj se tak na zatloukání hřebíků a štípání dříví, ale třeba tohle přesně potřebuješ .... to já nevím Něčim ty norimberský klobásky ale musim krájet žejo.. Je fakt, že se tý nepraktičnosti taky trochu obávám.Vona by mi úplně stačila i ta dokola omílaná krysa, co tu má půl osazenstva (a já samozřejmě ke spokojenosti taky), ale zrovna mám nějakej rozmar a tyhle otvírače tanků mi padly do oka.. Takovej veselej overkill. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael Psy Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 (upraveno) Od LS zvažuju SR-1 a KUR. U ZT se moc neorientuju, ale typ třeba 0350SW. Tak jak psal YPO. Nepíšete na co přesně nůž chcete primárně používat. Všechny jmenované jsou nože pěkné, ale ohledně všeobecného EDC použití a nošení si jistý nejsem. Ty nože jsou subjektivně "ani ryba, ani rak", ani survival ani příjemný EDC do kapsy. Na potraviny to moc není, neříkám že nenakrájíte/nenalámete, ale nebude to ono. Je to o geometrii čepele a výbrusu. Navíc u toho ZT je to "libové" vlnité ostří a to může způsobovat někomu problémy při broušení a je to dost nepraktické při krájení na prkýnku, kdy je exponována jen jedna část ostří a zbytek zahálí.Já mám jako EDC ZT 566 a ZT 801. Parádní ocel ELMAX, drží, nerezaví, fajn se to brousí na spydercko sharfmaker. Upraveno 5. července 2017 uživatelem Michael Psy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 Děkuju za info. Ještě to nějak promyslím, to zvlněný ostří by mohlo bejt zákeřný, mám problém nabrousit rovný .Mám teda jen keramiku od člena knife fora a ty výsledky jsou takový rozdílný, někdy se mi to fakt povede, bojím se říct do jedovata a někdy brousim jak satan, a stejně je to tupý. Tím chci říct, že je to teda jasně rukama a nejsem schopnej udržet úhel.. proto taky zvažuju tu KMFS sadu, ta vypadá poměrně blbuvzdorně, co se hlídaní úhlů týče. Na ty ZT kouknu... A poprosil bych, pokud to nevadí, o tykání, ať to nejni tak škrobený Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 Myslíš Belsky od Jan 03 ? Já bych rád nějaký ten kapesní diamant ,no. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael Psy Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 (upraveno) to : Busdriver Dobře, jen se z pozice věku a staromilskou výchovou rodičů a prarodičů snažím být slušný - mnohokrát mi lidi tvrdí že je to arogance Jinak na knifu teď mám i inzeráty na nože i mnou jmenované. Mám tam i Lionsteel jeden - krasavec. Jen pro ukázku co já bral jako ideál EDC pro mne. Ano ta KMFS sada je moc pěkná, určitě kvalitnější než wickededge a výjde to levněji. Já si ale krásně vystačím se spyderco sharfmakerem, za dobu broušení na něm jsem poměrně získal i grif a nebojím se něco vzít i jen tak zruky.Doporučím Ti i nějaký řemen na obtahování, potom chlupy na ruce odpadávají hrůzou samy od sebe dřív než se člověk přiblíží s nožem Upraveno 5. července 2017 uživatelem Michael Psy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 Jj. Mám jich od něj docela dost. I nějaký ty mini-outdoorový a "krabíka". Ty kapesní outdoorový sem ale nezkoušel, tak nemůžu sloužit :/ . Můžu Ti je ale poslat na testnutí, kdybys je třeba zvažoval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 5. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2017 (upraveno) Pozdravujem páni..uvažujem o Spyderco paramilitary 2..má s ním niekto z Vás reálne skúsenosti? Prečítal som niečo na webe, pozrel nejaké videá a zaujal ma aj vzhľad aj jeho veľkosť..cena je taká aká je, no sparinga, ktorý by vyhrával cenou som zatiaľ nepostrehol..tak budem rád aj za nejaké nápomocné rady....dikyOdoslané z môjho iPad cez TapatalkMam ho přes rok, nosím ho každý den a jsem spokojený, je lehký, ostrý a krásně se výstřeluje prstem, je to návykové. Vůle nejsou.Objednaval jsem z US... verzi bez černěné čepele a došel mi, za stejné prachy, s černou. Povrchová úprava čepele po roce není vůbec poškozená.Dá se s nim seknout větev i nakrajet cibule. Špička tohoto nože je křehká, tak bacha na páčení....naopak je vhodná např.na koniopunkci, když je třeba. Myslím, že je to dobrej parťák na každý den, který neobtěžuje. Upraveno 5. července 2017 uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blam Odesláno 6. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2017 Děkuju za info. Ještě to nějak promyslím, to zvlněný ostří by mohlo bejt zákeřný, mám problém nabrousit rovný .Mám teda jen keramiku od člena knife fora a ty výsledky jsou takový rozdílný, někdy se mi to fakt povede, bojím se říct do jedovata a někdy brousim jak satan, a stejně je to tupý. Tím chci říct, že je to teda jasně rukama a nejsem schopnej udržet úhel.. proto taky zvažuju tu KMFS sadu, ta vypadá poměrně blbuvzdorně, co se hlídaní úhlů týče. Na ty ZT kouknu... A poprosil bych, pokud to nevadí, o tykání, ať to nejni tak škrobený Já mohu ZT jen doporučit. Oproti Lionu mají lepší ceny když nakupuješ přímo z USA. Evropský nože si cenu drží např Lionsteel. Za dobu co se motám kolem kudel, tak jsem ZeTéček vyzkoušel opravdu hodně. Modely 0801, 0562, 0350, 0550, 0560, 0566 jsou prostě kopyta. Jako jediná kudla na vše určitě ano, ale mě na nich vždy vadila váha. Chce si to ujasnit na co a za kolik. Pro mě kudla nad 120 g je už zbytečně těžká. Dnešní materiály jako titan a uhlíková vlákna určitě něco snesou a vydrží. Teď mi prošla rukama 0450 od ZT a to je prostě za mě ideální EDCčko. Poměr čepeli a ručky ideální, váha cca 86 g, praktická čepel, lítá na ložiskách velmi návykově a určitě něco dle recenzí. A cena cca 4000 Kč z USA mi nepřijde ani přestřelená. U nás cca 4600 Kč. Každopádně každému se líbí něco jiného a musí vybrat podle sebe a svých potřeb. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
watchesss Odesláno 6. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2017 (upraveno) moje EDCko Upraveno 6. července 2017 uživatelem watchesss Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se