Jump to content

Nože


Jeremy
 Share

Recommended Posts

před 55 minutami, maama napsal:

Filltosi, m390 s deep klipem? Podarilo se klip pripevnit obema srouby? Na foto sviti jen jeden. Jak tlustej je nuz pres strenky?

jenze tohle lakani je stejne nanic. ANV budu vracet, ten nuz poradne neotevira, nezavira a poridim neco jako nahradu od prodejce. Skoda, ze jsem se tu neptal, nez jsem objednaval anv:(

@dan83 mohl bys, prosim,  toho tvyho dividenda olive green zmerit? tloustku pres strenky. U tvyho modelu a u modelu Link olive green pisou na strankach vyrobce 9-9,3mm. Coz je neuveritelne malo. A jestli to plati vymenim ANV za Link. Ten sub frame lock je totiz chycenej i tema srobkama, co tam drzi zaroven i klip, takze nejaky roupy na personalizaci klipu u bareknuckla me presly. Mimochodem jsem narazil na varovani ohledne konstrukce a vule toho subframe locku ta tyhle strance u toho medenyho Natrixe a na dalsi strance - video. Ten sub frame lock nechci.

http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1008372

Tady to mas, myslim, ze nekecaj

20211126_205645.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja vzdy ked dostanem chut nieco kupit, tak prezeram totok:

https://www.noze-nuz.com/aktuality.php

vacsinou sa mi nieco zapaci...

namatkou +/- podla zadania (tensi s deep clipom):

https://www.noze-nuz.com/crkt/CRK820BXP.php

https://www.noze-nuz.com/honey-badger/HB1011.php

https://www.noze-nuz.com/artisan/ATZ1807GBRM.php

Link to comment
Share on other sites

U všech je problém, že maama chtěl ten clip přetaženej tak, aby nůž nelezl z kapsy a podle mě to moc modelů nemá. Z těch referovaných žádnej. Navíc první dva jsou z Chiny, kterou tu už celkem jasně poplival a odmítl :D

Link to comment
Share on other sites

Tak, tak, cali, ani jeden z nich nema spravny tridni puvod. U dvou chybi naznak ergonomie a klip kterej hledam.

honey badger - to je ale jiny pribeh, fascinuje me, jak se s tim soudruzi umeji nesrat a vystreli od boku velmi zajimavy ergonomie. Zuby pro palec jsou celkem bezna a skvela vec, ale ten zubatej choil je uplnej zazrak. To smekam. Ted jeste kdyby to bylo hubeny a byl by to frame lock - ideal. Fakt zajimava kudla, o ktery jsem nevedel.

Link to comment
Share on other sites

Pánové jako dárek bych chtěl dopřát manželce nějakou sadu 2-3 univerzálních kuchyňských nožů. Měl by někdo konkrétní prověřenej typ? Kdyby japonský (neni podmínkou) byl bych rád. Případně na konkrétní nůž, že bych koupil víckrát. Délka ostří okolo 13cm. Chtěl bych se vejít do 5tis. Může bejt i víc, ale rozumně, spíš bych se chtěl vejít do toho bůra.

Edited by Strocek
Link to comment
Share on other sites

Já mám dobrý zkušenosti v kuchyni s Hiromoto Saku Hocho (má ho tu víc lidí co vím), má 14cm a za ty peníze super kudla do kuchyně. Mají dokonce i Gyuto a Usuba v sadě, škoda jen, že jsem neviděl sadu, kde by byly všechny 3, ale vešel by jsi se kolem 3,5k...

Santoku

http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php

Sada

http://www.noze-nuz.com/akce/hiromoto_set.php

Edited by Lamiczka
Link to comment
Share on other sites

před 9 minutami, Lamiczka napsal:

Já mám dobrý zkušenosti v kuchyni s Hiromoto Saku Hocho (má ho tu víc lidí co vím), má 14cm a za ty peníze super kudla do kuchyně. Mají dokonce i Gyuto a Usuba v sadě, škoda jen, že jsem neviděl sadu, kde by byly všechny 3, ale vešel by jsi se kolem 3,5k...

Santoku

http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php

Sada

http://www.noze-nuz.com/akce/hiromoto_set.php

To jsou celkem dobrý nože za slušný peníze. Mám taky jeden. Ale pro žensou určitě ne. Teda aspoň né pro tu mojí. Po práci ho musíš hned umýt a utřít. Jinak ti orezne ostří. Já to dělám se všemi noži. Ženský na to ale nejsou. 😪

Edited by Oplt
Link to comment
Share on other sites

Přesně tak, to Santoku mám taky, je dokonalej na pečivo. Třeba o něj ale pečovat. Ty Kershaw Wasabi do myčky zase naopak můžou a taky rukojeť to vydrží. Každopádně dva roky zpět jsem ho kupoval pro kolegyni k vánocům a po Novým roce mi vynadala, že jí zreznul taky. Nakonec to bylo jen něco povrchového co se prý může vytvořit i na kvalitní nerez oceli.

Edited by Waya03
Link to comment
Share on other sites

@Oplt Já to tu svoji naučil, normálně je zvyklá ho umít a osušit. Máme ho doma tak 7 let.

Neříkám, že se občas nestane a zůstane chvíli třeba na prkýnku, chytá to celkem rychle třeba po řezání citrusů a dalších agresivních věcí, ale vyloženě rez se na něm objevila snad jedinkrát, když zůstal fakt asi den ve vodě. Ta uhlíkovka chytne patinu a drží dobře.

Nebál bych se toho, ale jak moc se žena o nože zvládá starat musí posoudit @Strocek

Link to comment
Share on other sites

před 2 minutami, Waya03 napsal:

Přesně tak, to Santoku mám taky je dokonalej na pečivo. Třeba o něj ale pečovat. Ty Kershaw Wasabi do myčky zase naopak můžou a taky rukojeť to vydrží. Každopádně dva roky zpět jsem ho kupoval pro kolegyni k vánocům a po Novým roce mi vynadala že jí zreznul taky. Nakonec to bylo jen něco povrchového co se prý muže vytvořit na kvalitní nerez oceli.

Nůž do myčky 😱 ani plasťák z ikea co manželka dostala na krájení na talířku a na plechu, aby neničila slušný nože si to nezaslouží :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...