Jump to content

Nože

Jeremy

Recommended Posts

V nožích se nevyznám vůbec. Zavítal jsem defakto jen proto abych si obhájil nákup jedné EDC kudly pro sebe a poradil se ať nekoupím nějakou chujovinu. Ale k tomu co si napsal se musím vyjádřit. 

A fejk hodinky ti nevadí? Jaký je v tom rozdíl? 

Právě teď, Bert napsal:

Papune, píšeš svůj příspěvek pod můj. V internetové řeči to znamená, že reaguješ na mne. Je tomu tak? Pokud ano, nerozumím Tvé otázce.

Nene, omlouvám se. Chtěl jsem to napsat pod příspěvek Mate. Rozepsal to a začal řešit nějaké povinnosti a pak to dopsal a odeslal. Jenže mezitím se to posunulo dál a můj příspěvek už byl vlastně mimo.

Stejně Mate/ho nechápu,delá pekné svoje nože a koupí si fík Spyderka!? To snad dělají nepoučení začátečníci nebo ne !? Dal jsi mu Berte nějakého " dočasného" bana nebo definitivu ?

před 25 minutami, bohus76 napsal:

Stejně Mate/ho nechápu,delá pekné svoje nože a koupí si fík Spyderka!? To snad dělají nepoučení začátečníci nebo ne !? Dal jsi mu Berte nějakého " dočasného" bana nebo definitivu ?

On ma jiny mindset, vnima to jako konstrukter, technik. To pak neresis v jaky slejvarne tu ocel vyrobili, ale jestli ji vyrobili dobre. Podobne jako pasaz s plechovkou od piva v romanu Zen and the Art of Motorcycle Maintenance.

Ale v kontextu s jeho dlouhodobym vystupovanim ohledne jeho vlastni tvorby, patentu, klipu ... je tohle fakt k smichu.

před 2 hodinami, Bert napsal:

@runner toto vlákno o nožích jsi navštívil naposled před deseti dny. Nemyslíš, že by bylo fajn věci trochu pospojovat?

Ok, byla to samozřejmě reakce na ten Spyderco fejk a prohlášení "všechno je Čína"🤦

Jak už tady psali jiní. Mate a jeho reakce, tím spíše v kontextu toho co na knife a trochu i tady předváděl, to mi hlava nebere.

Prosím zkušené o radu. Ten můj nožík na který čekám má čepel s oceli D2 což není 100% nerez. Máte někdo zkušenosti jak horké to s tou případnou korozí je? Jestli se mám něčeho bát, nebo to nemám ani řešit. Děkuji 

Myslím, že to s tou korozí tak horké není, zkrátka lišku jako takovou jsem na D2 neviděl. Někdo řeší kdejake zmatnění, patinu , záleží jestli to chceš jako " pracanta" a nebo leštěnku!? Pro mě je to pracovní nástroj a tam nějaký škrábaneček ( či nepatrné změny co nemají vliv na funkci ) neřeším.

Mam a mal som par nozov z D2 ... nejaka ta korozia tam pri neopatrnom pouzivani vie vzniknut ale je to hlavne esteticka zalezitost, nie ze by to vyhdzavelo do hlbky ako uhlikovka. Proste ta cepel bude flakata a nepomoze to ani posmrdlat hubkou ... akasi patina nazvime to.

• Like 1