Přejít na obsah

Unity Jules Verne


mmako

Doporučené příspěvky

Jenom pár fotek jednoho zajímavého kousku ze Španělska. Nedávno jsem na ně narazil, doteď jsem nic bronzového nezkusil, navíc to jméno, že... Holt jsem neodolal.

 

Pouzdro trošku Romain Jerome spinoff. Materiál bronz (dýnko nerez s průhledem). 

 

Výrobce má v portfoliu pouze dva typy pouzdra: jedno mohutnější s průměrem 44mm (což je tento případ) a "jemnějších" 42mm. Hlavní segment - tj. samotné - je pro obě varianty stejné, liší se rozměry (nebo spíš mohutnost) nožek, které se na pouzdro šroubují.

 

Uvnitř ETA 2824-2, WR 100m (šroubovací korunka). Limitka 30ks. Zpracování a balení příkladné. V krabici byl poměrně roztomile voskem zapečetěný dopis s poděkováním za nákup, slevový kód na další nákup, vizitka ředitele s ručně dopsaným přáním, ať hodinky slouží. Když jsem poslal dotaz na mail z dopisu, odpovídal mi promptně pan ředitel... Škatuli kdyžtak nafotím příště.

 

unity_jv_1.jpg

 

 

 

 

unity_jv_3.jpg

 

 

a pár detailů:

 

unity_jv_2.jpg

 

unity_jv_4.jpg

 

 

DSC_8887.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fiiha, velka parada, tuto znacku som objavil len par tyzdnov dozadu.

 

Velka skoda ze si zalozil vlakno tu a nie v chlubirne....

 

ak by ta omrzeli daj vediet :)

 

ake mas cislo?

 

 

velmi zaujimave, ze uz prisli s vytvorenou patinou, ktovie ako to robia? A nevieme aky je to bronz? Ked si pamatam, na stranke to neuvadzaju.

 

Mam len jedinu vyhradu k tymto hodinkam - lugs/nozicky su skrutkovane a mam z toho pocit ze sa to uvolni a bude treba dotahovat. Ale snad to poistili nejakym lepom do zavitu. Neskusal by som to radsej :)

Cifer je paradny, zavidim tie krasne rucky a indexy!

 

Gratulacia!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mimochodom, mmako tu predstavuje svoje nadherne a neokukane originalne hodinky, a dost sa to tu zvrhlo na PUB kde si ukazujeme ake by sme si nakonfigurovali vlastne Unity, co dodat.... asi to nebol zamer tohoto vlakna...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bronzove skutky a korunka sa nepouzivaju, nejde to... vzniknuta patina by uplne zapiekla oboje casti asi naveky. Pri spojeni dvoch kovov zavitom nemozu byt oba bronzove, jeden ano (napr. telo hodiniek bronz a dynko ocel alebo titan... Hmm ale preco potom aquadive a kazimon maju dynko bronzove... hmm).

 

Kazdopadne korunka nemoze byt bronzova, experimentovalo sa s tym a nejde to! Prvy kto ide urobit bronzovu korunku je teraz h2o Helberg pri modely CH1 - ale to je umoznene iba tak, ze vnutro korunky bude ocelove... kedze korunka je velka, zmesti sa tam ocelova vlozka so zavitom.

 

Mne osobne vobec nevadia na bronzakoch niektore komponenty ocelove alebo titanove.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vrcan:  mám číslo 9, nachomejtl jsem se k tomu dost brzo. Hodinky přišly za čtyři dny DHLkem a ještě jsem nafasoval slevu. Včera jsem někde zahlédl, že šlo do světa číslo 28.

 

Trošku jsme si mailovali s Eduardem (zakladatel a majitel té firmy), je to velmi vstřícný pán. A odpovídá i v neděli večer - posílal mi náhradní stěžejky, jsou atypické šroubovací, tak pro jistotu, kdyby se něco přihodilo. 

 

Bronz se řešil i na dvou španělských fórech o hodinkách - podle specifikace je to "old marine bronze", což nic naznačuje, že by to byl tradiční alluminium bronze. Kdosi ale tvrdil, že by to měl být tradiční bronz (tj. měď a cín) skoro bez příměsí, s extrémně malým obsahem niklu (řešily se alergie). Povrchová úprava (velmi lehká patina vzniklá podle mě při skladování těch pouzder + ošoupání) je dělaná ručně.

 

Šroubky nerez, imbus, rhodiované (takže velmi velmi lesklé). Moc hezky kontrastují s tím bronzem a doplňují až pedanticky vyleštěnou korunku. Standardně na hodinky dávají normální nerezové šrouby s drážkou. Předpokládám, že to bude něčím cáknuté, aby se to nepovolovalo, kroutit jsem s tím ale nezkoušel :-)

 

Korunka je nerez na nerezovém krčku našroubovaném do pouzdra. Takže tradiční a praktické řešení. 

 

Na nošení jsou velmi příjemné, ty krátké nožky z nich nedělají takovou obludu ani na mojí subtilní pracce. Na tom Riosu (model Oxford, totéž, co šlo na Nautily) jsou velmi velmi pohodlné. Musím jenom někde vypátrat bronzovou sponu.

 

Až bude chvilka, nafotím i krabici (dá se i teď vygooglit). Je to taková zajímavá industriální kombinace - hodinky se zapnou na polštářek a ten se z boku nasune na trubku, která trčí ze stěny té škatule. Škoda, že barevná kombinace je broušený kov + černá kůže, jinak by to byl totální steam punk :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...