Přejít na obsah

Omega X-33


mike_x

Doporučené příspěvky

Moc děkuji Radku! Stále mi ale nedochází, co mají ty hodinky třeba i funkčně tak důležitého pro pobyt v kosmu oproti dřívějším mechanikám, předpokládám, že X-33 opravdu nelze vzít do volného prostoru, zatímco mechanické Moonwatch ano a že ostatní výhody X-33 jsou natolik zásadní, že ospravedlní tento nedostatek. Jsou méně zranitelné? Nemusí se natahovat? Umí spočítat nebo změřit to co mechaniky ne?
Zajímavé je, že jsem včera na nějakém odkazu četl, že zatímco američtí astronauté hodinky po návratu z mise vrací (ponechat si je mohou ve výjimečných situacích), ruští si je mohou ponechat. I proto má možná NASA stále jejich zásobu.
Co se týká Fortisů, i ty byly na rukách posádek ISS zastoupeny jako i jiné hodinky. X-33 bylo nejvíc, ale ne jediné a to, pokud si pamatuju, ani na rukách amerických astronautů. Uvažoval jsem i, že na ISS třeba X-33 měli, ale na fotografii na zemi ne, mnozí na fotografii nemají hodinky dokonce žádné, ale říkám si, že je to pro výrobce hodinek skvělá reklama a asi by si ve smlouvě ošetřil, že na oficiálních fotografiích budou mít členové posádek jeho hodinky. Těžko říct a také těžko říct, do jaké míry je závazné mít na ruce ve vesmíru hodinky schválené NASA.
Co se týká toho odkazu na aukci Fortisů kosmonauta Vinogradova, tam bych byl opatrný. Údaje o datu pobytu ve vesmíru na certifikátu sice sedí, ale pokud vím, kosmonauté dosávali vždy zvláštní set s několika řemínky, nástroji pro výměnu řemenů atd., nikoliv krabičku, ve kterém se prodávají v obchodu. A takový nějaký "certifikát" si na počítači vyrobí kdekdo. Ale to do téhle diskuse nepatří, nejsou to Omegy.
Najdi si "talking watches with David Williams" popisuje je tam.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...