Přejít na obsah

Seiko vs Orient vs Citizen


JPB

Doporučené příspěvky

Dobrý den. Jsem tu nový.

Rád bych se dočetl něco o výdrži automat. hodinek těchto jap. značek.

Komu z vás fungovali třeba Orienty Citizeny nebo Seika i 15 nebo 20 let každodeního nošení bez jakékoliv údržby.( návštěvy hodináře )

Děkuji.

Známý 17 let fáral s Orienty SK s fialovým ciferníkem. Celou dobu bez servisu. Nakonec mu spadly z 20 m na zem. Říkal, že strojek makal dál, ale tím nárazem vyskočil rámeček okolo datumovky a zablokoval ručičky, tak je s úctou pochoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já bych možná ještě zmínil Orient Star, což je "luxusnější brand" od Orientu samotných. Velmi podobná situace jako u Seiko a Grand Seiko, ale cenově o řády níže. Orient má velmi povedené automaty a dělají vlastní strojky.

Jejich historie sahá snad do 60. let 20. století, ale nyní je ve vlastnictví Seiko Epson Group. Nicméně nevím, jestli se vůbec název Orient Star vyskytuje v EU, viděl jsem na shopech, že to mixují dohromady..... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
  • Po roku...

Přemýšlím, že bych se po několika seiko potápkých podíval do jiných vod (citizen, orient). Na cestě je citizen promaster v solaru, takže ve hře je aktuálně něco od orientu (mako, kano, kamasu, baby triton). Osobně mám s orientem docela špatné zkušenosti co se strojků týče (mám (měl jsem) asi troje vintage a přestaly jít a nové věčné kalendáře taky nějak blbnou), nicméně bych jim dal ještě šanci. Docela se mi líbí, že orient má už na některých safír, přitom cenově vychází levněji než současné základní seiko potápky (želvy, samuraje). Další ve hře jsou citizeny promastry v automatu (buď fugu nebo nějaké jejich klony, např. NY014x, taky se safírem).

No a dotaz zní, jak jsou na tom tedy orienty a citizeny (automaty) ve srovnání se seikem? Seika sice chodí občas docela podle plotu, ale výdrž mají docela dost...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To máš dost smůlu, mně ty Tri-stary i věčné kalendáře fungují už 5 let bez servisu a to jsou všechny 20-30leté vintáže.

I když jsem Seiko fanboi, tak musím říct, že Orienty nabízejí prostě lepší poměr cena/kvalita než Seiko. Jedině co Seiko má navrch je ciferník, ale porovnáš-li cenově podobný Orienty s Seikama, tak Orient má třeba stejné zpracování, ale komplikaci na víc nebo lepší tah atd.

Jsem na tom stejně jako ty, už mi ty Turtle,Samuraie a Suma už taky lezou krkem a postupně přecházím na Kano, Kamasu atd

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to subjektivní, mně zase nic neříkají  potápky od Orientu (připadají mi jakési neosobní, ničím mě neuchvacují), mám od nich bambina (poměr cena/výkon super i s rachtajícím strojkem😉) , pokukuji po Orient Star univerzálech...

To bych šel spíše do potápek od Citizenů (i když u nich už jsem se spálil s QC - viz. foto - pootočený armovák, a vracel jsem hodinky zpět E-shopu  (ale to u u Seika samozřejmě taky, a prodával jsem tady pod cenu funglovky Monstra 4)

DSC05234 (2).JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Osobně hlasuji pro Seiko, ale přitom musím podotknout, že i ostatní 2 značky dělají kvalitní hodinky.

Moje 1. automaty byly Orienty z bazaru koupené v roce 1993. Už tehdy byly starý a omlácený. Napřed jsem je nosil do školy a pak dostaly nálepku “pracovní”, žádný slitování. 

30 let od koupě furt makaj a chytnou na první otočení. Proto jsem se nad nimi slitoval a loni dostaly nové sklíčko a lifting. Tím pádem vypadají lépe, než v den koupě.

Jo a rámeček datumu mi upadnul také, jak tu psal někdo výše. To byla moje z prvních oprav hodinek, kdy jsem je rozebral a rámeček přilepil vteřiňákem zpět.

Takže to nemůžou být špatný hodinky !

A nyní jsem přikoupil potápky Citizen NY0085 stejné, jako má Kamil.K výše a také super. 

815537D6-EE2A-4F49-B015-D6EFA0C6571A.thumb.jpeg.ab7a6de7ca3a163a390f6ae59b529d93.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 7. 2. 2023 v 8:58, Iggi Kali napsal:

Tieto potápky Orient Star Revolver ma švagor a vyzerajú super. Aj sa dobre nosia aj kvalitne vypracované.  Logho Orient Star je tiež krajšie ako klasické Orient :)

orient star.jpg

s-l1600.jpg

Nemůžu si pomoct, ale nápis 200m a asi o celý ten popisek nad tím mi přijde, že je mimo osu středu indexu na 6té hodině, nebo se mi to jen zdá? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...