Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

17.3. 2013 ve svých 96 letech zemřel Helmut Sinn, zakladatel německé hodinářské firmy Sinn. Firmu Sinn Spezialuhren Gmbh & Co.KG založil v roce 1956, jako bývalý letec se zaměřil na výrobu leteckých chronografů. Firmu prodal v roce 1994 a i nadále se věnoval hodinářství se značkami Guinand, Chronosport a Jubilar. Odešel velký hodinářský nadšenec.

post-11-0-55256600-1364199041_thumb.jpeg

zdroj: WUS a Fratellowatches

Odesláno

snad jeho následovníci nesleví z nastoupeného kurzu a kvality. Přemístění výroby do Číny by byl jen začátek konce...

Odesláno (upraveno)

Ehm, no takže tam teď Cyril volal a Helmut Sinn se ve svých 97 letech těší dobrému zdraví, nechápu proč takové info někdo vypustil? příště už budu raději nekrology ověřovat u zdroje, omlouvám se.

edit: moderátoři - nemohli byste prosím změnit název diskuse?

Upraveno uživatelem kubson
Odesláno

Ehm, no takže tam teď Cyril volal a Helmut Sinn se ve svých 97 letech těší dobrému zdraví, nechápu proč takové info někdo vypustil? příště už budu raději nekrology ověřovat u zdroje, omlouvám se.

edit: moderátoři - nemohli byste prosím změnit název diskuse?

aj aj, nějaká diskomunikace... V tom případě to znamená, že Helmut Sinn tu s námi bude ještě dlouho! :clap:

Odesláno

ano, u nas sa hovori, ze koho "omylom pochovate", bude zit dlho.. tak Hr. Sinnovi zelam pevne zdravie tak aspon do 120ky :)

alebo zvykneme hovorit, nakoniec sa vsetko na dobre obrati :)

dotaz na margo kubsonovho prveho prispevku - preco nie su znacky jubilar a chronosport viac v kurze tu na fore? skusal som UTFG a nasiel som h...o, teda max nejake odkazy ako tento nizsie

http://www.chronosportwatches.com.ve/index.php

Odesláno

pokial viem tak jubilar a chronosport uz nefunguju..

za zmienku ale stoji guinand - http://www.guinand-watch.com/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=45 - mnoho modelov je pekna a lacnejsia alternativa k modelom od sinn a maju toho omnoho viac. sam mam velmi pozitivnu skusenost s modelom flying officer - keby maju datum boli by to asi moje definitivne hodinky.

DSCF9116Medium.jpg

Odesláno

Neuvěřitelné.Včera jsem hledal něco o německých hodinkách a očima jen tak prolétl první větu článku o Sinn, kde se psalo "zakladatel Helmut Sinn se narodil v roce 1916...."

Dále jsem nečetl a v duchu si říkal, jestli ještě žije a až budu mít trochu času, tak si o něm něco zjistím.Když jsem si dnes přečetl titulek tohoto vlákna, tak jsem zalapal po dechu...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...